Ma 2024 május 21. Konstantin napja van. Holnap Júlia, Rita napja lesz.
49ecfba94ee0d1e3ba125fc1ee2e71de.jpg

Bayer Zsolt: Mennyit ér?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Mennyit ér egy élet? – merthogy erről lesz szó.  Arról a nyolcszáz palesztinról, akiket az elmúlt két hétben izraeli katonák öltek meg. A nyolcszáz áldozat elsöprő többsége civil – közöttük majdnem kétszáz gyermek.

A sebesült gyermekek száma pedig ezerkétszáz.

A Gázai övezet kísértetei ők. A gettóba zártak, megalázottak, kirekesztettek, elnyomottak, megbecstelenítettek, ők, akiknek elrabolták a hazáját, és akiket bármikor minden különösebb probléma nélkül meg lehet gyilkolni.

Az izraeliek iskolákat bombáznak. Iskolákat, amelyek óvóhelyként működnek most éppen. És kórházakat. És lakóházakat. Aztán, amikor egy palesztin siheder a romok alatt keresi hozzátartozóit, izraeli mesterlövész les rá, és kioltja az életét. Háromszor lő.

Miközben az izraeli reguláris hadsereg naponta követ el ilyen és ehhez hasonló háborús bűnöket, a zsidó civilek a környező dombokra kanapékat, foteleket visznek fel, meg némi üdítőt, és onnan lesik röhögve, távcsőbe kukkolva, mi is történik Gázában.

A világ pedig csak bámul, és nem hiszi el ezt az egészet. És hogy megnyugtassa lelkiismeretét, mond szép szavakat. Meg fél szívvel, fél lélekkel elítéli Izrael katonai akcióit, aztán nem történik semmi. Soha nem történik semmi.

Nyolcszáz palesztin civil halott. Majd kétszáz gyerek és ezerkétszáz sebesült gyerek.

Ez a halottak számát tekintve közel három lelőtt maláj gépnyi áldozat. De hát a maláj gépen, ugye, nyugati emberek ültek. Rengeteg holland, ausztrál, amerikai. Így aztán az ítélettel, az elementáris felháborodással és a válaszlépésekkel is készen állt a „civilizált”, „művelt” világ. Készen állt, azonnal. Ugyan senki nem tudja, ki is lőtte le azt a gépet valójában, és nem is fogja soha megtudni senki sem, csak azok, akik VALÓBAN lelőtték.

De a lelőtt maláj gép majd háromszáz áldozata kiváló propagandaanyag lett egy szempillantás alatt. Oroszország elleni propagandához kellettek, kellenek.

Egy közepes értelmi képességekkel rendelkező gyerek is rájön három perc alatt, hogy Putyin az egyetlen ebben a sokismeretlenes egyenletben, akinek a legkevésbé állhatott érdekében a maláj gép lelövése.

Kristálytiszta: ezért teszik Putyint felelőssé. Putyint és Oroszországot. És máris elkészült a szankciók egész arzenálja, és naponta hallatszik a fenyegetőzés, moral insanityk követelik habzó szájjal, hogy vegyék el Oroszországtól a 2018-as foci-vb rendezési jogát. (A leghangosabbak és a leginkább megfellebbezhetetlen erkölcsi szentenciákat kinyilatkoztatók megint az amerikaiak. Akik 1988. július 3-án lelőtték az Iran Air 655-ös járatát a Perzsa-öböl fölött – kétszázkilencven ember veszett oda. Az eset után az Egyesült Államok egy ideig összevissza hazudozott, végül elismerte a gép lelövését, de Bush kijelentette, hogy sohasem fog bocsánatot kérni Irántól, bármi is derüljön ki a gép lelövésének körülményeiről. És most ezek pofáznak…)

Ami a lényeg: nem tudjuk, ki a tettes, de már az oroszok nyakába varrták az egészet, és már ki lettek találva az oroszok elleni szankciók.

Azt viszont egészen pontosan tudjuk, kik öltek meg nyolcszáz palesztin civilt, köztük majdnem kétszáz gyereket.

De nincs ítélet, és nincsenek szankciók.

Undorító mismásolás van, meg félrebeszélés és félrenézés.

Meg a gázai pokol van, és a poklot fotelből, vihogva kukkoló izraeliek vannak. És kegyetlenség és terror és gyilkolás és bűn, bűn, bűn, minden istenverte napon…

Azt még nem tudjuk, mi történne, ha Izrael nyolcszáz amerikait vagy hollandot ölne meg, köztük közel kétszáz amerikai vagy holland gyereket. Lehet, hogy akkor erőteljesebb lenne a fejcsóválás – a többi néma csönd.

De most, hogy „csak” palesztinok pusztulnak, most kiszámítható és egyszerű minden.

De van egy rossz hírem: Izrael téved, ha azt hiszi, hogy az idők végezetéig felmentése lesz mindenre Auschwitz miatt. Mert most azt hiszi. És a világ ehhez asszisztál.

De nem lesz mindig így.

Mert az ember akkor is ember, ha palesztin. A bűn pedig akkor is bűn, ha izraeliek követik el. És erre hamarosan a világ is rádöbben majd. Illetve már régen rádöbbent. De hamarosan ki is fogja mondani.

Jó hangosan és félelem nélkül.

Bayer Zsolt – magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Belföld (11) Flag gondolja (36) Heti lámpás (313) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Életmód (1) Mozaik (83) Kultúra (9) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2805) Gasztronómia (539) Történelem (18) Sport (729) Tv fotel (65) Vetítő (30) Tereb (146) Gazdaság (710) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7612) Szépségápolás (15) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>