Ma 2021 május 14. Bonifác napja van. Holnap Zsófia, Szonja napja lesz.
8c8547a5dc973e9eb9e74c7d24eb8231.jpg

Bayer Zsolt: Liberális fiúk világképe

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A liberális fiúk ismét hatalmasat alakítottak a 444-en. Egy hírrel kezdték, ezzel:

„Sok száz korábbi főiskolai és egyetemi hallgatónak küldött levelet az Oktatási Hivatal, utasítva őket, hogy fizessék vissza a hallgatóként felvett állami ösztöndíjat. Azok a hallgatók érintettek, akik nem szereztek időre diplomát: nem írtak szakdolgozatot, nem államvizsgáztak le vagy nem szereztek időre nyelvvizsgát. A visszatérítendő összeg akár milliós nagyságrendű is lehet, és hamar vissza kell fizetni.

Az Oktatási Hivatalnál azonban azt mondják, hogy nem a fizetés az egyetlen lehetőség. Ha valakinek még nincs nyelvvizsgája, és emiatt nem tudott lediplomázni, akkor két félévnyi haladékot kérhet. Ehhez mellékelni kell egy felnőttképzési szerződés másolatát, ami igazolja, hogy a volt hallgató épp a nyelvvizsga bizonyítvány megszerzésén dolgozik.

Mentesítést kérhetnek a fizetési kötelezettség alól, akik tartós betegség, baleset, vagy szülés miatt nem tudtak lediplomázni. A volt hallgatók vállalhatják azt is, hogy annyi ideig dolgoznak itthon, amennyit állami ösztöndíjasként tanultak, ezzel kiváltva a visszafizetési kötelezettségét.”

Igen, ez így rendben van. Még a kivételek is meg vannak határozva, haladékot kap, aki nyelvvizsgával küszködik, vagy beteg, szül, vagy balesetet szenvedett. Nem hinné az ember, hogy ebbe bele lehet kötni.

A liberális fiúk másképpen gondolják.

Még ki sem hűlt a hír, amikor az egyik, bizonyos Herczeg Márk máris írt hozzá kommentárt. Ezt:  

„(…)Bár azzal nem számolnak, hogy az állam célja végső soron az, hogy az embereket a munkaerőpiacra segítse, és attól, hogy valakinek nincs papírja, még lehet, hogy mindent megtanult a felsőoktatásban, és kiépíthetett olyan kapcsolati hálót, amivel sokkal előrébb jutott, mint a papírral, de az irány mégis jó, csak így sajnos nagyon kevés.

Van még néhány javaslatunk, amivel egy csomó lumpent, henyélőt és semmittevőt lehetne megbüntetni.

Aki nem azt a szakmát űzi, amit az egyetemen tanult, az is fizesse vissza az ösztöndíjat!

Kérje vissza az állam a gyest, a gyedet, a családi pótlékot és a családi adókedvezményt, ha a gyerek meghal 18 éves kora előtt!

Adja vissza az átültetett májat az, akit azon kaptak, hogy iszik egy felest!

Vegye vissza az állam azoknak a sportolóknak a támogatását, akik nem jutottak ki az olimpiára!

Fizesse vissza a rezsicsökkentéssel elért megtakarítást az, aki kevesebbet fogyaszt, mint a rezsicsökkentés előtt!

Ha egy bácsi vagy néni a gyógyfürdőben már az öltözőben elesik, és kórházba kell vinni, így be se teszi a lábát a medencébe, akkor fizesse vissza a nyugdíjas kedvezményt!

Ha a lisztérzékeny vagy cukorbeteg, akinek az állam támogatja a gyógyszereit, véletlenül lisztes vagy cukros ételt eszik, fizesse vissza az elmúlt hat hónapban vett gyógyszerei után járó kedvezményt!

Az, aki diákjeggyel megy ki focimeccsre, és nem ugrál, fizessen teljes árat!

Aki meghal, fizessen vissza mindent, amit az államtól kapott!

Akinek nincs pénze, fizessen!”

Na, akkor kicsi Márk, gyere szépen ide. Úgy… Ülj oda a sarokba, kapd be szépen a nagylábujjad, ügyes vagy. És most figyelj!

Az állam nem azért van, hogy te meg az elviselhetetlen fajtád remekül érezze magát. A világ sem azért van, de az állam végképp nem! Az állam azért ad ösztöndíjat, hogy a hallgató diplomát szerezzen. Ez egy szerződés. Ha az egyik fél nem teljesíti a kötelezettségét, amit vállalt, akkor a szerződés érvényét veszíti, és a nem teljesítő fél visszafizeti a pénzt. Egyszerű ez, mint a pofon, még te is megértenéd, ha nem lennél ekkora fasz.

És ne felejtsük, kicsi Márk, hogy te meg az elviselhetetlen fajtád állandóan az állam feleslegességéről pofáztok. Az állam rossz, az állam felesleges, az állam ne szóljon bele, az állam tulajdonképpen ne is legyen.

Csak akkor, amikor neked meg az elviselhetetlen fajtádnak pénzt kell adni? Addig legyen állam? Aztán, amikor a pénzért cserébe adni kéne valamit, teljesíteni kellene valamit, akkor menjen mindenki a picsába, de legelőször az állam? Amúgy meg ti folyton arról értekeztek, hogy az egyén álljon a lábára, legyen felelős önmagáért. Jó. De akkor az, aki képtelen megszerezni a diplomáját, miért is ne fizesse vissza az ösztöndíjat? Hm, kicsi Márk?

Nincsen ez így jól, kicsi Márk, és ezt hamarosan te is meg fogod tudni.

Nincsen az úgy jól, hogy vannak orvosok, akik csalnak az ellátottak diagnózis és beavatkozás számával, hogy a TB-től több pénzt kapjanak, aztán az első sorban tüntetnek, hogy az állam nem ad nekik elég pénzt.

Nincsen az úgy jól, hogy a fiúnak született kislányok nővé akarják magukat operáltatni, a lánynak született kisfiúk pedig férfinak. És akkor még a vegyesekről nem is beszéltünk, akik a farkukhoz szeretnének két szép mellett, vagy a szőrös mellkasukhoz egy cuki, szoros kis pinát. Ezzel az a baj, hogy szerinted meg az elviselhetetlen fajtád szerint ez nem betegség. De akkor hadd kérdezzem meg, kicsi Márk, miért kell ezt a butuska hobbit is az államnak finanszíroznia a TB-n keresztül?

Azt írod kicsi Márk, hogy „adja vissza az átültetett májat az, akit azon kaptak, hogy iszik egy felest!” Nem is hiszed, mennyire igazad van! Tudod, amikor a balatonfüredi szívkórházban feküdtem az infarktusom után, a dokik elég sokat panaszkodtak, hogy az infarktus utáni rehabilitáción lévő páciensek jelentős része már a délelőtti kezelések után kihúzza a belét a kocsmába, és ott bagóznak meg piálnak egész nap. Persze, ezzel sincsen semmi baj. Aki meg akar dögleni, járjon infarktus után kocsmába, igyon és dohányozzon kedvére. De akkor ne heverésszen ingyen a füredi szívkórházban, ne vegye igénybe a szolgáltatásokat, ne kelljen vele melóznia egy halom orvosnak, ápolónak, szakápolónak, gyógytornásznak, mindezt az állam kontójára. Menjen szépen haza, és ott dohányozza át magát a másvilágra. Ez a felnőtt, felelős magatartás, kicsi Márk.

Nagyjából ennyi. Kiveheted a szádból a nagylábujjad, és elmehetsz haza. Mondtam, majd megtudod. Igaza van a pápának. Azt mondta Őszentsége a fiataloknak, hogy csináljanak rendetlenséget, és utána segítsenek rendet rakni. Ez kéne. Egy jó nagy rendetlenség végre, és utána egy igazi rend. Amiben ti már nem vagytok benne.

Bayer Zsolt

forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Sport (729) Heti lámpás (255) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (140) Történelem (14) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (171) Mondom a magamét (5292) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (505) Nagyvilág (1454) Gazdaság (657) Életmód (1) Belföld (6) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Autómánia (61) Jobbegyenes (2025) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Vetítő (37) Flag gondolja (33) Politika (1578)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>