Ma 2023 november 30. András, Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.
Bayer Zsolt: Gyurcsány foglyai

Bayer Zsolt: Gyurcsány foglyai

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Eh, semmi kedvem leírni, mit fejteget ez a sz@rdarab.

"A választások rosszat tesznek a demokráciának" - írta mai címében a New York Times.
Aztán kicserélték a címet, na nem azért, mert ezek a rohadt, cégéres gazemberek nem így gondolják, hanem azért, mert még nem látják elérkezettnek az időt arra, hogy egyenesen beletolják a nép képébe ezt az új tervüket. Szóval a címet lecserélték, de a cikkben benne hagytak (lassú érzékenyítés, felkészítés) egy Adam Grant nevű "szervezeti pszichológust", aki kifejti, hogy...
 
Eh, semmi kedvem leírni, mit fejteget ez a szardarab. Olvassák el, és képzeljék el hozzá, mi történne, ha nálunk, mondjuk egy jobboldali lapban ezt fejtegetné valaki, vagy ha a Magyar Nemzet azzal a címmel jelenne meg, miszerint A választások rosszat tesznek a demokráciának". Na? Megvan?
 
S még csak annyit: a választások nagy valószínűséggel nem tesznek rosszat a demokráciának, szóval ez az Adam nevű szardarab "téved". Ám ami biztos: a demokráciának (és úgy összességében a normális, emberi életnek) rendkívül jót tenne, ha szétrúgnánk végre az összes Adam Grant meg a New York Times tökét. A Soroséékkal együtt. Na, az tényleg jót tenne...
 
New York Times: A választások rosszat tesznek a demokráciának

Mihelyt rájött az amerikai lap arra, hogy mit írtak, módosították a cikket, de azért az, hogy Orbán pszichopata, bent maradt.
A New York Times kiadott egy véleménycikket az amerikai választások kapcsán. Eddig ez nem kifejezetten hírértékű, viszont az már igen, hogy eredetileg az volt a címe, hogy
 
A választások rosszat tesznek a demokráciának”.
 
Amikkor pedig rájöttek arra, hogy mit is írtak le, módosították a cikket, viszont az internet nem felejt. (Az új cím drasztikusan más, „A legrosszabb emberek indulnak a hivatalokért. Itt az ideje egy jobb útnak”.)
 
A cikk jelenleg is elérhető verziójában a New York Times vendégszerzője, Adam Grant szervezeti pszichológus kifejti, hogy
 
ha azt akarjuk, hogy a közhivatalok tisztességesek legyenek, talán jobb lenne, ha a választásokat teljesen megszüntetnénk.”
 
Azzal érvelt emellett, hogy az ókori görögök találták fel a demokráciát, és Athénban sok kormánytisztviselőt választottak ki a jelöltek közül véletlenszerű sorsolással, s szerinte így kéne a polgármestereket, kormányzókat, törvényhozókat, bírákat és akár az elnököket is kiválasztani.
 
Megjegyezte, hogy „a hatalomhoz leginkább vonzódó emberek általában a legkevésbé alkalmasak a hatalom gyakorlására.”
 
Orbán pedig nárcisztikus pszichopata szerinte
 
„A legveszélyesebb tulajdonságok egy vezetőben az, amit a pszichológusok a személyiségjegyek sötét hármasának neveznek: nárcizmus, machiavellizmus és pszichopátia. Ezekben a tulajdonságokban közös, hogy hajlandóak másokat személyes haszonszerzés céljából kihasználni. A sötét triász vonásaival rendelkező emberek általában politikailag ambiciózusabbak” – írta – „Ha a sötét triász nyer a választáson, mindannyian veszítünk. Amikor pszichológusok értékelték az első 42 amerikai elnököt, a nárcisztikusok nagyobb valószínűséggel vállaltak meggondolatlan kockázatokat, hoztak etikátlan döntéseket és vád alá helyezték őket.
 
Adjunk hozzá egy csipetnyi machiavellizmust és egy csipetnyi pszichopátiát, és olyan autokratákat kapunk, mint Putyin, Erdogan, Orbán és Duterte”.
 
(forrás: mandiner.hu)
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Gazdaság (693) Jobbegyenes (2719) Egészség (50) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Sport (729) Gasztronómia (539) Életmód (1) Mozaik (83) Vetítő (30) Politika (1581) Mondom a magamét (7237) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (279) Belföld (10) Nagyvilág (1309) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (531) Flag gondolja (34) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Történelem (16)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>