Ma 2024 július 21. Dániel, Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
1a8c57e85232b6f4f6ef676c34cb1027.jpg

Bayer Zsolt: Földügyek

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Örökzöld lett a földügy. A békésen legelésző marhák seggébe kukucskáló Gőgös Zoltán MSZP-s lótifuti, békésen legelésző marhákat még soha nem látott fővárosi kékharisnyák, no és az Index nevű revolverportál aljas kis firkászai meg szerkesztői dudorásszák naponta a „híreket” földügyekben.

Az a baj, hogy nem lehet tudni, mi a baj.

Időnként ugyanis a politikai kapcsolatok jelentik a skandalumot (Mezőkövesden a volt polgármester egykorvolt kampányfőnökének az anyósának közeli ismerőse nyert földet - botrány!!!) Máskor oligarchák és a valamikori Esterházy-birtokokat megszégyenítő latifundiumok tulajdonosai nyernek újra és újra (ezt a csapást főleg a Népszabadság furcsácska „oknyomozó” riporternője viszi Felcsúton). Aztán újra és újra felbukkannak a „szerencselovagok”, akiknek „semmi közük a földhöz”, csak úgy nyernek a disznók - a legnagyobb karriert a „műkörmös” pályázó futotta be.

Hiába mondta el, írta le azóta ezerszer mindenki, hogy nevezett hölgy aranykalászos gazda, egész életében gazdálkodással foglalkozott, aztán jöttek Gyurcsányék meg Bajnaiék, és attól fogva nem tudott gazdaként megélni, viszont nem állt sorba segélyért, hanem kitanulta a műkörömépítést, és amint ez a kormány lehetővé tette, ismét pályázott, nyert, és visszatért eredeti foglalkozásához, nos, mindez nem számít. Gőgös Zoltán időnként kihúzza a fejét egy békésen legelésző tehén seggéből, és elbődül: „MŰKÖRÖM!!!” – a csorda meg felkapja a hangsort.

Aztán ha se oligarcha, se politikai kapcsolat, se latifundium, se szerencselovag - akkor csak úgy nekiesnek egy hortobágyi gazdának. Ok nincs. De balhé kell. Nevezett gazda 130 húsmarha nevelését vállalva pályázott, és ezzel nyert. Elnyert földjeitől 2 (mondom két!) kilométerre lakik a Hortobágyon, most vele van baj. Ellene vonul ki tüntetni Budapestről meg Bácsból az LMP meg a Jobbik (de szépek vagytok így együtt, angyalkáim!), a tüntetőknek pedig jóféle sörvirslis-zenés dzsemborit is ígérnek a szervezők, hogy legyen valamiért odamenni.

Most meg sorra kerültek a somogyi gazdák is odalent a Drávánál, Babócsán. (Csodálatos falu, történelem szakos tanár hallgatóként ott ástuk ki a Basakertben a török kori régészeti leleteket.) Nos: a legújabban megtámadott fiatal gazdák (ráadásul hölgyekről van szó!) őstermelők. Továbbá egy tősgyökeres babócsai család tagjai. Egyikük 110 hektárt, a másikuk 50 hektárt nyert el, ezért összesen nyolcvan húsmarha tenyésztését vállalták. Egyikük most kezdi vállalkozását az agráriumban, másikuk már évek óta repcét termel, folytatva nagyszülei, szülei földműveshagyományait. 

Nincsenek politikai kapcsolataik.

Nem oligarchák.

Nincsenek Csányi Sándorhoz, Leisztingerhez, no és persze mindenekelőtt Simicskához vezető maffiaszerű céghálózatok a háttérben. Nincs semmi, csak két egyszerű, helyi gazda, akik törvény adta joguknál fogva elindultak egy földpályázaton, és mivel toronymagasan a legjobb pályázatot nyújtották be, nyertek.

Nos, ezeket az embereket gyalázza most az Index nevű aljas portál. Pár ócska, lelketlen pesti strici törölgeti a lábát két somogyi gazdába, hosszú cikket írnak, amelynek a kilencven százaléka ostoba politikai lózung, a maradék meg szemét hazugság és átlátszó csúsztatás. Cikkük megírása közben egy szintén helyi pályázó beszámolójára hivatkoznak és hagyatkoznak. Erről elöljáróban annyit, hogy minden egyes földpályázatnak értelemszerűen vannak és lesznek vesztesei, és nem biztos, hogy ők a legmegbízhatóbb és legautentikusabb források, pusztán helyzetüknél fogva. A sértett és/vagy csalódott ember hajlamos nem tényszerűen beszélni és nyilatkozni az őt sértő, illetve neki csalódást okozó dolgokról, eseményekről. De ebben a konkrét esetben az a gazda szállítja az Indexnek az „anyagot”, aki az összes pályázó közül a legalacsonyabb pontszámot érte el. És vajon miért? Azért, mert a földpályázatok elnyerésének alapfeltétele az állattartás vállalása. Ez a mi gazdánk pedig tudják, mennyi állat tartását vállalta? Megmondom: nulla állatét. Tehát aki a pályázati kiírás alapfeltételét képtelen teljesíteni, az ekézi az Indexnek a pályázaton a legtöbb állat tartását vállaló és így legtöbb pontot kapó nyertes gazdákat.

Az Index pedig boldogan írja a semmit, hazudik, csúsztat, csorgatja a nyálát, szemétkedik és megpróbálja elvenni az életkedvét is két fiatal gazdának. Hadd idézzek egy passzust az ominózus cikkből: „(…)Kovács István elmondása szerint Radics Nóra és Radics Dorottya testvérek, Hegedűs Józsefné unokái, de a volt téesz vezetői és tulajdonosai közt is bőven vannak Radicsok. Radics Dorottya egyébként budapesti egyetemista, ami legfőképp azért kirívó, mert így a babócsai földpályázat nyertesei közt egy fővárosi tanuló biztosan van, viszont helyi családi gazdálkodó egyáltalán nincs.”

Aki pedig Hegedűs Józsefné unokája, az ne pályázzon. A többi meg nem igaz. Csak az elkezdődött kampány igaz. És az, hogy az Index gazembereinek semmi sem drága.

Bayer Zsolt – magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Kultúra (9) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7725) Vetítő (30) Heti lámpás (322) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Gazdaság (713) Mozaik (83) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Jobbegyenes (2825) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Történelem (18) Szépségápolás (15) Belföld (11) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>