Ma 2021 május 11. Ferenc napja van. Holnap Pongrác napja lesz.
Bayer Zsolt: Megdöbbentő üzenet érkezett

Bayer Zsolt: Megdöbbentő üzenet érkezett

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Olvassák el! Változtatás nélkül adom közre. Elképesztő...

Szia Zsolt,

Már megint én vagyok! ????
Látom megosztottad a múltkori levelem, köszi, megtisztelsz!

Most azért írok, mert tegnap belefutottam egy elég érdekes szituba, a fiamnak megmutattam azt a CNN-es anyagot, ahol a fekete redörfönök vitázik a fekete müsorvezetövel.

A fiammal semmi gond, tisztában van a helyzettel, de az ostoba barátai mind szocialisták. De, nem is ez a lényeg hanem az, hogy a videó vagy négy éves!
Ez a rendör már régen lemondott, valami zürös ügye is volt, stb.

Persze, amit mond az igaz, de a figyelmetlenségem miatt kicsit elszontyolodtam. Mert magam sem figyeltema dátumra, ami miatt akár belénk is köthetnek.

Mivel azonban a videó egy nagyon fontos jelenségre hívja fel a figyelmet, kerestünk friss anyagot. Mert van böven! És amit találtunk, talán még a seriff videóinál is izgalmasabb!

Ez egy fekete rendör srác, 13 éves szolgálattal a háta mögött.

Az elsö videón arról beszél, hogy milyen abszolúte non sense a rendörség leszerelése. Max. 1 napot ad, hogy térden állva hívják öket vissza; segítségért.

A második videón (piros trikóban van a srác), annak a feketének a lelövéséröl beszél, aki a tézerrel elszaladt, majd visszafordult és a rendörre fogta.
Hosszan ecseteli, hogy ha valaki a tézert megszerzi az olyan mintha fegyver lenne a kezében, mert a tézer is halálos fegyver! Csak, kevésbé gyilkos szerszám mint a pisztoly vagy puska!

A második videó legizgibb része azonban, úgy a 30. perctöl hallható, ami tulajdonképpen egy következö videó elözetese.
Itt azt kezdi el boncolgatni a fekete srác, hogy nyilván mindenki megfigyelte már, hogy mikor van pl. egy ilyen nagy horderejü gyilkosság, vagy bármilyen komolyabb bünügy, a helyszínen megjelenik egy csomó fehéringes rendör, az un. "white shirt" rendörök.

A fehér ing nem ünneplöt jelent, hanem rangot!

Az utcai közrendör színes, sötét ingben jár (kék, fekete...). A hadnagyok, kapitányok és fönökök (cheaf of police) mind fehér ingben!
S ha megnézzük, az egy-egy komoly ügy kapcsán megjelent fehéringeseket, azoknak a nagy része fekete! ????

Fekete kapitányok, hadnagyok és fönökök (hogy mást ne mondjak Seattle rendörfönöke egy fekete nö), de fekete polgármesterek, politikusok stb. stb.
Felteszi hát a jogos kérdést; hogy lehet "szisztematikus rasszizmus" a feketék ellen ott, ahol ezekben a magas pozíciókban, túlnyomó többségben feketék ülnek?!

Ha meg van, akkor ki is a hibás ezért?
Ha pl. az a fekete rendörnö egy olyan rendörséget irányít, ahol a feketékkel szemben (szisztematikusan) rasszisták a rendörök, akkor miért nem tett ez ellen!?

A fotón a seattle-i fönöknö, egy "fehéringessel".

A kérdés persze költöi, mert már 4 évvel ezelött az a bizonyos seriff (akit a CNN-en is láttunk) elmondta, hogy a rendörök kitünö kiképzést kapnak, és nincs rasszizmus. Söt, a rendörök leginkább fekete életeket védenek!
Illetve, van rasszizmus, de csak úgy ahogyan mindenütt vannak akik rasszisták, de maga a rendszer nem rasszista.

Egyébként ez a fiatal fekete rendör is elmondja, hogy a feketék legnagyobb ellenségei maguk a feketék!
Mert, pl. olyan lépésekbe kényszerítik bele a rendöröket, aminek esetleg végzetes lehet a kimenete.

]]>Na, itt a két videó, sajnos nincs magyar fordítás.]]>

Barátsággal, Zsolt

Forrás: ]]>Bádog Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (505) Életmód (1) Mozi világ (440) Sport (729) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (171) Mozaik (83) Heti lámpás (254) Gazdaság (657) Vetítő (37) Politika (1578) Tereb (140) Történelem (14) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Belföld (6) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (5287) Jobbegyenes (2022) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1454)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>