Ma 2020 november 27. Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.
04-bayer-ea.jpg

Bayer Zsolt: Ferge Zsuzsa megmondja a frankót

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Akkor most tisztázzuk a dolgokat.

Ferge Zsuzsát megcsípte a hülyebogár – szerinte 4 millió szegény és 10 millió szorongó magyar él az országban – És persze Orbán a hibás. Megint kezdődik a 4milliószegényországavagyunk...

Megint kezdődik a 4milliószegényországavagyunk mantra. Főelőadó: Ferge Zsuzsa, úgynevezett szociológus.

Ilyeneket mondott az Orbán-fóbiás, nagytudású professzor asszony:

Orbán csomagja durvább mint Bokrosé.

Meg ilyet is mondott, hogy

A progresszív adózást, amely legalább nagy vonalakban a jövedelemhez igazította a befizetendő adó mértékét, a Fidesz szüntette meg. Idáig a Bokros-csomag megszorításai se mentek el a kilencvenes évek közepén.

Valamint:

A családi pótlék összege tíz éve változatlan, de nőnek a családi adókedvezmények, amelyeket viszont csak a magas jövedelműek tudnak igénybe venni.

Ilyet is mondott még az emelkedett szónok:

Teljesen unikális módon létrejött a szegénységen bosszút álló állam.

Ez a legjobb, ezt is mondta:

A Fidesz által bevezetett közmunkának nem igazán volt pozitív eleme, a segélyhez képest ugyan némileg több lett a jövedelem, de a rengeteg pénzből fenntartott rendszerből csak a közmunkások 10 százaléka jutott be a nyílt munkaerőpiacra, miközben a közmunka
ebben a formájában kiszolgáltatottságot, feudális függést teremtett, kéregetőket hozott létre szabad munkavállalók helyett.

Kapaszkodjanak, mert ezt is mondta:

Magyarországon közel 4 millió ember él szegénységben.

Na, eddig a professzor sivalkodása. Akkor most tisztázzuk a dolgokat.

A Statisztikai hivatal szerint (de az OECD statisztikái is alátámasztják ugyanezt) teljes népesség 13,4 százaléka, 1,3 millió ember élt a szegénységi küszöb alatt. Ez 105 ezerrel kevesebb, mint 2015-ben volt.

Az elmúlt négy évben csaknem egymillió embert sikerült a szegénységi veszélyzónából kimenteni, és jelenleg a 2008-ban kezdődött gazdasági válság előtti szintnél is alacsonyabb a szegénység, illetve a társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya.

Az úgynevezett mélyszegénység 2016-ra 71 ezerrel, 38,4 százalékkal csökkent.

Tehát akkor feltesszük a kérdést: milyen Orbán csomag? És hol durvább Bokrosénál? Amit még az Alkotmánybíróság is elmeszelt? Hm?
Progresszív adózás, milyen jó volt, ugye? Amikor a középosztály 30% felett fizette az adót, most meg lassan egyszámjegyű. Hú de jó lenne újra egy kis progresszív adózás, igaz?

Változatlan a családi pótlék? Tényleg? És a családi adókedvezmények? Az 1, 2 gyermek esetén is jelentősen növekedtek az adókedvezmények, egy 3 gyermekes család gyakorlatilag nem fizet adót (+ingyen tankönyv, + ingyen étkeztetés, + ingyen Erzsébettábor, + CSOK) !! Miről beszél ez a Ferge Zsuzsa??? Tudjuk, mert a szocik megmondták: “Nincs ingyenebéd!”. Nem a f*szt nincs! FÉLMILLIÓ gyermek étkezik ingyen!

Közmunka, ez a legjobb. Azt mondja haszontalan. Annyira haszontalan, hogy 8 év alatt 700 ezerrel több magyar dolgozik, mint azelőtt. Ennek egy része közmunkás, a többi pedig a versenyszférából került ki. Itt jegyezzük meg, hogy a közmunkások számát direkt csökkentik már, és nagyrészük, akik akár még soha életükben nem dolgoztak, nekik a közmunka volt az első, és ezt követően nagy számban őket felszippantja a versenyszféra, tehát a közmunka igencsak sikeres! Miről beszél hát Ferge?

Persze mondandójában még Sargentini jelentésezett is egyet: örült neki.

Nem tudjuk mi történhetett Ferge Zsuzsával, de úgy tűnik megcsípte egy hülyebogár.

Ferge professzorasszony: ideje lenne nyugdíjba vonulni.

]]>Forrás: mindenszo.hu]]>

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>https://badog.blogstar.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (140) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Történelem (14) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (171) Belföld (5) Autómánia (61) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Sport (729) Mondom a magamét (4934) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (37) Politika (1571) Heti lámpás (245) Jobbegyenes (1905) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1452) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (492) Gazdaság (655)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>