Ma 2022 augusztus 15. Mária napja van. Holnap Ábrahám napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Diagnózis

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A kizárólag liberális-baloldali egyedeket megtámadó kór neve: Liba–90.

A téveszmében szenvedő beteg semmilyen racionális érv, illetve tény ellenére sem győzhető meg arról, hogy amit gondol, amiben hisz, az valójában nem igaz. A rögeszme pedig egy olyan súlyos pszichológiai rendellenesség, amikor a beteg egész élete egy gondolat vagy cselekedet körül forog és mindent ennek rendel alá. A rögeszmések leggyakrabban kényszeresen viselkednek. Bástya elvtárs, Virág elvtárs és az egész kommunista mozgalom ezekben szenvedett, és persze legtitkosabb, szégyellt, utált és rajongásig imádott elvtársuk, Hitler is.

S persze a komplett hazai liberális, baloldali ellenzékünk. („Azt hittem, anarchoszindikalista köztársaságban élünk, és minden héten más gyakorolja a végrehajtó hatalmat!” Soha nem hittük volna el, hogy a Gyaloggalopp egyik mellékszereplője maga Tamás Gáspár Miklós…) Ennek a liberális-baloldali, anarchoszindikalista, újmarxista, kemény kommunista ellenzéknek az a téveszméje, hogy amikor a nép kiszavazza őket a hatalomból, akkor kitör a fasizmus (nácizmus, tekintélyelvűség, vezérkultusz, legjobb esetben autoriter rezsim). A rögeszméjük pedig az, hogy ezt nekik bármi áron meg kell akadályozniuk.

Ez az egymást erősítő, súlyosbító tünetegyüttes a rendszerváltáskor ütötte fel a fejét. A kizárólag liberális-baloldali egyedeket megtámadó kór (Liba–90) a Covid–19-cel ellentétben egyre súlyosabb tünetekkel jár.

A rendszerváltáskor a betegek még az Antall-kormányt képzelték téveszmésen fasisztának és nácinak, illetve a fasizmussal és nácizmussal szemben nem elég ellenállónak. Akkor esernyőt nyitottak a „barna eső” ellen (lásd még: kényszeres viselkedés).

A tünetegyüttesben szenvedő elmebetegek közös jellemzője, hogy amint a kiszemelt fasiszta és/vagy náci megszűnik létezni, abban a pillanatban remek demokratává válik. A demokratává válás és a teljes megszűnés közötti átmeneti időszakban a kiszemelt áldozatnak még át kell esne a purgatórium fázisán, amikor még éppen nem szűnt meg, de már elfogadja az elmebetegek játékszabályait.

Ennek a folyamatnak kiváló példája az MDF története. Kezdetben tehát volt a fasiszta és/vagy náci MDF, amely megtűri sorai között Csurka Istvánt. Ebben a fázisban fasiszta volt Antall József és Boross Péter. Majd megérkezett Dávid Ibolya és Herényi Károly, a folyamat végén hűségesküt tettek a liberális-baloldali elmebetegeknek, ekkor szalonképessé és „európaivá” váltak, aztán megszűntek létezni, és akkor teljes bebocsáttatást nyertek a „demokraták” rácsos panteonjába. A cigány lova is mindig éppen abban a pillanatban döglik meg, amikor végre teljesen leszokik az evésről. A kisgazdák is átmentek ezen a folyamaton, a Jobbik pedig már harmadik éve fokozatosan, egyre gyorsuló ütemben halad a bebocsáttatás felé.

Egy kivétel van: Orbán és a Fidesz. Éppen ezért ők (mi) lettünk az örök fasiszták és diktátorok. A Liba–90 sok mutáción átesve ma már Liba–20, és legsúlyosabb állapotú elmebetege ma egy bizonyos Szegő Péter, aki a Népszavában most azt írta meg, hogy Orbán nem leváltható, és Orbán a tömegbe fog lövetni hamarosan. Amúgy pedig „a mai Magyarország egy fasiszta diktatúra”. És „a diktátorok ritkán buknak meg választáson”.

Igen, így volt ez már 2002-ben is, aztán 2014-ben és 2018-ban. Újra és újra fennáll a lehetősége, hogy a tömegbe lövetünk, elcsaljuk a választást, nem is rendezünk választást, előre hozzuk a választást, a nem ránk szavazókat pedig deportáljuk.

S hogy ez a rettenetes állapot megszűnjön, mindössze meg kellene szüntetni magunkat, mert másképpen a hülye nép még képes újra és újra ránk szavazni. A téveszmés és rögeszmés elmebetegek szerint pedig ezt hívják fasizmusnak és diktatúrának. Előbb-utóbb majd kezdenünk kell valamit szegényekkel.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (6244) Gazdaság (667) Jobbegyenes (2384) Tereb (141) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Kultúra (6) Mozaik (83) Sport (729) Autómánia (61) Nagyvilág (1464) Irodalmi kávéház (513) Heti lámpás (260) Történelem (15) Politika (1581) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (8) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>