Ma 2021 szeptember 21. Máté, Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.
Bayer Zsolt: Beszakadás!

Bayer Zsolt: Beszakadás!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A Valóság meg gombot varr a hülye pofájukra…

Ha valakit tényleg érdekel, miképpen kell össze-vissza hazudozni, hogyan kell a vágyakhoz igazgatni a valóságot, hogy miképpen tud komplett hülyét csinálni magából a média, miközben a valóság, az igazság és a „jófej” modernség pózában tetszeleg, nos, akkor fussunk végig az áprilisi közvélemény kutatásokon, és vizsgáljuk meg, hogyan tálalták az eredményeket a legbetegebb, legaljasabb – egyszersmind értelemszerűen legidiótább orgánumok.

Az áprilisi közvélemény kutatási eredmények úgy 25-e táján kezdtek csordogálni.

A sort a Publicus nyitotta meg, ők a következő eredményt tették közzé: 

„A Publicus Intézet áprilisi kutatása alapján a Fidesz támogatottsága a teljes felnőtt népesség körében 24 százalék. Az MSZP és Jobbik tábora 14 és 11 százalék. A Fidesz szavazóinak száma a múlt hónaphoz képest egy százalékpontot csökkent, viszont a párt szavazóinak aktivitása emelkedett, és ebben a hónapban ők a legaktívabbak. Az MSZP támogatottsága tavaly év vége óta lassan, de folyamatosan növekszik, a párt erre a hónapra stabilizálta a megszerzett táborát, ami most változatlanul 14 százalék. A párt szavazói továbbra is meglehetősen aktívak. A Jobbik támogatása a múlt hónaphoz képest nem változott, és 11 százalék. A párt támogatottsága már majd' egy éve beszorult a 10-11 százalékos sávba. A Jobbik támogatóinak aktivitása továbbra is alacsony.

A többi párt megítélése minimálisan változott. Az LMP továbbra is 3 százalékon áll. A DK viszont egy százalékpontot csökkenve újra 3 százalék. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban sem elérte el az egy százalékot, csakúgy, mint a Párbeszéd, az MLP, és a Kétfarkú Kutya Párt sem. Viszont egy százalékpontot növekedve, 2 százalékon áll a Momentum Egyesületet is - amely bár nem párt, így nem választható - mégis, válaszadóink említették.

Momentum Mozgalom az elmúlt hónapokban érdemi támogatói tábort csak Budapesten tudott szerezni, ahol „kannibalizálta” a kis pártok (Együtt, PM, LMP) szavazóit, de a Fidesz, az MSZP, és a Jobbik táborát sem érintette meg, és a bizonytalanokból sem tudott új szavazókat bevonzani. Tehát a szervezet, megjelenésével nem hozott új szavazókat az ellenzéki táborba, és csak Budapesten volt átrendező hatása, vidéken a szervezetnek nincs kimutatható tábora. Eközben a bizonytalanok aránya két százalékpontot növekedve 41 százalék – áll a Publicus áprilisi kutatásában.” 

Tehát a Fidesz a teljes népesség körében 24%, az előző hónaphoz képest nincs érdemi változás, a Jobbik stagnál. Meg is jelentek az első címek, melyek szerint „a tüntetések nem befolyásolták érdemben a pártpreferenciákat”, meg hogy „továbbra is toronymagasan vezet a Fidesz”. 

Aztán jött a Závecz, és közzétette ezt: 

„Nem kezdték ki a Fidesz népszerűségét a kormányellenes tüntetések

A Fidesz, az MSZP és a Jobbik is 1-1 százalékponttal növelte a támogatottságát, a DK viszont ugyanennyit vesztett népszerűségéből, miközben a pártnélküliek aránya is csökkenő tendenciát mutat – derül ki a ZRI Závecz Research legfrissebb, áprilisi pártpreferencia-kutatásából.“

A Fidesz táborának mérete továbbra is ingadozó, most 27 százalékot kapott. A Jobbik esetében megállt a lassú visszaesés folyamata, márciusban 10 százalékon állt, most 11 százalékos. Az MSZP az idei év első három hónapjában 12 százalékot ért el, most a választókorúak 13 százalékára számíthat. A Demokratikus Koalíció tábora csökkent, a párt szavazóinak arányuk 4 százalék. Az LMP támogatottsága nem változott, ezúttal is – mint tavaly augusztus óta minden hónapban – 3 százalékon áll. A Momentum a választók 2 százalékát vonzza, az Együtt, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutyapárt 1-1 százalékot. A pártnélküliek aránya 38-ról 36 százalékra csökkent – állapította meg a felmérés.

A ZRI Závecz Research Intézet közlése szerint a biztos pártválasztók körében közzétett adatok csak tájékoztató jellegűek, markáns következtetésekre nem alkalmasak. Ebben az elkötelezett választói csoportban a Fidesznek 47 százaléka van, az MSZP 20, a Jobbik 17 százalékon áll. A biztos pártválasztók 7 százaléka a Demokratikus Koalíció híve, 4 százalékuk az LMP mögött sorakozik fel. Az aktív szavazók között ebben a hónapban a Momentumnak 2 százaléka van, az Együttnek és a Liberálisoknak 1-1 százaléka.” 

Tehát a Závecz már kutatásának címében kimondta a Soros és Simicska eltartotta seggnyalók számára legelviselhetetlenebb mondatot, miszerint

„Nem kezdték ki a Fidesz népszerűségét a kormányellenes tüntetések”.

S a Publicus 24%-hoz képest 27% a teljes népesség körében, az előző hónaphoz képest egy százalékos növekedés (hibahatár! Tehát valójában semmi változás!), a Jobbik 11%, ami érdekesség, hogy a Závecz szerint a bizonytalanok aránya 38-ról 36%-ra csökkent. 

Harmadik versenyzőnk a Republicon, ők ezt mérték: 

„Alig érezte meg a Fidesz a tüntetéshullámot

Az elmúlt hetek CEU-párti, majd kormányellenes tüntetései nem rengették meg a Fideszt, a Jobbik mélyrepülése pedig megállt, sőt az előző hónapok csökkenése után a teljes népességen belül 3, a pártválasztók között 4 százalékot erősödött, így 19 százalékon áll, ahogy a Botka László vezette MSZP is – derül ki a Republikon Intézet legfrissebb, áprilisi pártpreferencia-kutatásából.“

Az elmúlt hetek CEU-párti, majd kormányellenes tüntetései nem rengették meg a Fideszt, a teljes népességen belül márciushoz képest 30-ról 29 százalékra csökkent a támogatottsága. A pártválasztók körében 2 százalékpontot veszített a kormánypárt az előző hónaphoz képest (49 helyett 47 százalékon áll), de még így is magabiztosan vezet. Áprilisra megállt a Jobbik mélyrepülése, sőt az előző hónapok csökkenése után a teljes népességen belül 3, a pártválasztók között 4 százalékot erősödött, így 19 százalékon áll, ahogy a Botka László vezette MSZP is, amely a szegedi polgármester színre lépése óta erősödik.

A szocialisták a teljes népességben és a pártválasztók között is 2 százalékpontot javítottak. A teljes népességen belül tehát áprilisban a Fidesz 29, az MSZP 12, a Jobbik 12, a DK 3, az LMP 3, a Momentum, az Együtt és a Liberálisok 1 százalékon áll. A PM-et 0 százalékon mérték, és 38 százaléknyian vannak azok, akik nem tudják, kire szavaznának vagy nem válaszoltak. A pártválasztók körében a Fidesz 47, az MSZP és a Jobbik 19-19, a DK és az LMP 5-5, a Momentum 2, az Együtt és a Liberálisok 1-1, míg a PM 0 százalékon áll.” 

Itt is, szinte üvölt a szarjankók számára elviselhetetlen cím:

„Alig érezte meg a Fidesz a tüntetéshullámot”

És jön az eddigi legmagasabb érték, 29% a teljes népesség körében, s egy jól hangzó szám Simicska rongybabáinak: 3%-kal nőtt a Jobbik támogatottsága a teljes népesség körében – igen ám, de honnan is? 9%-ról 12-re! Brávó gyerekek! Ez legyen hátralévő életetek legnagyobb öröme! 

S ekkor, amikor már teljesen eluralkodott odaát az apátia és a kilátástalanság, menetrendszerűen beesett a Medián kutatási eredménye, amely némi friss levegőt fútt az összellenzéki lábszagba. A legmegfelelőbb tálalásról pedig Soros tetvei, a 444-es gecik gondoskodtak, imigyen: 

„Medián: bezuhant a Fidesz, Orbán és Áder népszerűsége

Rendesen összezuhant a Fidesz népszerűsége idén január és április között: a teljes népesség körében 6 százalékot, mintegy félmillió szavazót vesztett a kormánypárt, derül ki a Medián felméréséből, írja a HVG.

A felmérés április 21. és 26. között készült.

A kormány szélsőjobboldali ellenzéke, a Jobbik nyert a legtöbbet az utóbbi hónapokban, ők a teljes népességen belül 4 százaléknyi szavazót szereztek, ami pontosan mutatja, milyen kiemelkedő hatásfokkal működik a kormány Jobbik elleni kampánya.

Áder János népszerűsége 11 százalékot zuhant (47 százalék), Orbáné 9 százalékot (40 százalék). És a legmegdöbbentőbb adat: Magyarországon van 30 százaléknyi ember, akinek Rogán Antal szimpatikus.” 

Ha lehántjuk a szövegről a 444-nél kötelező „jófejségeket”, és a puszta számokra koncentrálunk, akkor a következő megállapításokat tehetjük:

A Medián szerint a Fidesz a januári 37%-os, teljes népesség körében mért népszerűségről áprilisban „lezuhant” („le”! Nem „be”!) 31%-ra! A Jobbik pedig a januári 10%-ról „felugrott” 14%-ra. 

Ez azt jelenti, hogy a Medián az április utcai őrjöngések után még mindig a legmagasabb, 31%-os népszerűséget méri a Fidesznek – legalábbis az eddigi intézetek közül. És ez a 31% már a „zuhanás” után mért érték, vagyis akkorát zuhant a kormányzópárt, hogy minden harmadik választópolgár rá szavazna, és toronymagasan vezet minden más párt előtt.

De az igazán érdekes kérdés, hogy vajon mihez képest „zuhant” ekkorát a Fidesz, vagyis mi volt az a januári 37%-os népszerűség a teljes népesség körében, ahonnét le kellett zuhanni áprilisra, nehogy az ellenzék még a nyári uborkaszezon előtt belefulladjon saját oxigénhiányos büdösségébe?

Nos, a 37% nem kevesebbet, mint 3 millió szavazópolgárt jelent – illetve legyünk halálosan pontosak:

Magyarországon ma 8 272 625 embernek van szavazati joga. Ennek 37%-a 3 060 871 fő.

Vagyis a Medián szerint a Fideszre idén januárban 3 060 871 ember szavazott volna, aztán jött a „zuhanás”, és áprilisban már „csak” 2 564 513 ember.

Ahhoz, hogy ezt a számot igazán értékelni tudjuk, érdemes megnéznünk a 2010-es és a 2014-es országgyűlési választások eredményeit, egészen pontosan csak azt, hogy akkor mennyi szavazatot kapott a Fidesz.

Nos, a minden idők legjobb eredményét hozó 2010-es választásokon a Fidesz összesen 2 706 292 szavazatot kapott és kétharmados többséggel győzött.

A szintén kétharmados győzelmet hozó 2014-es választásokon pedig 2 142 142 választópolgár adta szavazatát a Fideszre.

Vagyis a Medián mérése szerint idén januárban 354 579 emberrel több szavazott volna a Fideszre, mint a 2010-es országgyűlési választáson, majd „bezuhantunk”, és áprilisban viszont „már” 141 779 fővel kevesebb, mint 2010-ben, viszont még mindig 422 371 emberrel több, mint a szintén kétharmados győzelmet hozó 2014-es választásokon!

Tessék mondani, hol kell ezt az eredményt 2018-ra aláírni? 

Aztán azóta megismerhettük a Századvég legfrissebb adatait is, íme: 

„Továbbra is stabilan vezet a Fidesz-KDNP

Nem változott érdemben a hazai pártok támogatottsága az utóbbi hónapokban, a Fidesz-KDNP továbbra is stabilan őrzi vezető pozícióját, az ellenzéki pártok pedig nem tudták növelni táborukat az elmúlt időszakban – derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb, áprilisi pártpreferencia-kutatásából.

A Századvég Alapítvány kutatása szerint a kormányzó pártok előnye továbbra is jelentős, a teljes népesség körében a választópolgárok 33 százaléka szavazna a Fidesz-KDNP-re egy most vasárnap tartandó voksoláson. A második helyen továbbra is a szocialista párt és a Jobbik áll fej fej mellett, előbbi 11, utóbbi 10 százalékkal. A teljes népesség körében a DK támogatottsága 5 százalék, az LMP-é 4 százalék, míg az Együtt továbbra is 1 százalékon áll. Más pártokra a válaszadók 5 százaléka voksolna, míg a bizonytalanok aránya enyhén csökkent 31 százalékra.

A biztos szavazó pártválasztók preferenciáira is a stabilitás jellemző. A Fidesz-KDNP támogatottsága ebben a közegben is szilárd, 48 százalék voksolna a pártszövetségre. Az MSZP és a Jobbik a biztos szavazó pártválasztók 19-19 százalékát tudhatja maga mellett. A DK-t a biztos szavazó pártválasztók 5 százaléka választaná, az LMP-t 4 százalékuk. Az Együtt ebben a közegben is 1 százalékon áll, más pártokra pedig a biztos szavazó pártválasztók 4 százaléka szavazna.” 

Majd a Tárki is kijött a maga mérésével, és ezt a pillanatot használta fel a Simicska valagába költözött Index, hogy megjelentesse a következő „cikket”: 

„A Tárki szerint nem is vesztett szavazókat a Fidesz

Erre varrjon gombot a Valóság!

A Tárki felmérése szerint ha volt is hatása az elmúlt hetek utcai demonstrációinak, a pártpreferenciákat nem befolyásolták, hiszen az elmúlt negyedévben lényegében változatlan a pártok népszerűsége, a kormánypártok vezető pozíciója szilárd.

Tehát a Tárki szerint nem igaz, hogy ötszázezer szavazót veszített a Fidesz, mint ahogy az a Medián állítja - de erről majd később.

A Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. április 13. és 26. között felvett közvélemény-kutatásának eredményei szerint januári, sőt, tavaly októberi mérésükhöz képest is alig történt statisztikailag mérhető elmozdulás a pártok támogatottságában.

A teljes népesség körében a Fidesz-KDNP az elmúlt fél évben 32-33 százalékon állt, azaz 2016 októberében, idén januárban és áprilisban is minden harmadik magyar választó számára a kormánypártok a legszimpatikusabbak. A pártválasztók körében a januári 52 százalékot követően áprilisban 51 százalékot ért el a Fidesz-KNDP, így továbbra is szilárdan vezet kihívói előtt - írták.

A Jobbik népszerűsége a teljes népességen belül januárban 13 százalék, áprilisban pedig 11 százalék volt, míg a pártválasztók körében 20 százalékról 17 százalékra csökkent. Az MSZP a teljes népesség körében januárban 9 százalékon, áprilisban 10 százalékon állt, a pártválasztók körében pedig mindkét hónapban 15 százalékot ért el.

Az 1002 felnőtt személyes megkérdezésén alapuló, reprezentatív felmérés eredményei szerint a többi ellenzéki párt támogatottsága is változatlan statisztikai értelemben. A teljes népesség körében a Demokratikus Koalíció januárban négy, áprilisban öt százalékon, az LMP mindkét hónapban három, az Együtt pedig egy százalékon állt, a PM tábora pedig továbbra sem éri el az egy százalékot. A pártválasztók körében a DK januárban hat, áprilisban nyolc százalékot ért el, az LMP mindkét hónapban négy százalékot, az Együtt januárban két százalékot, áprilisban egy százalékot, a PM pedig a januári szűk egy százalék után áprilisra már nem éri el az egyszázalékos népszerűséget.

Új pártként a Tárki most először mérte a Momentumot, amely a teljes népességen belül egy százalékkal, a pártválasztók körében pedig két százalékkal debütált.

A közlemény szerint az elmúlt negyedévben még a pártot nem választók aránya sem változott: januárban és áprilisban is egyaránt a választók bő harmada, 35-36 százaléka nem tudott választani a jelenlegi pártkínálatból, vagy nem nevezte meg választott pártját.

A Nézőpont szerint sincs miért aggódnia a Fidesznek

A Nézőpont Intézet is kiadott egy közleményt, eszerint a 2014-es parlamenti választással közel azonos eredmény születne egy most vasárnapi voksoláson.  A Fidesz-KDNP áprilisban is magabiztosan vezette a pártversenyt, ezúttal a teljes felnőtt népesség 31 százaléka támogatta a kormánypártokat, ami a márciusi 32 százalék után mindössze hibahatáron belüli elmozdulást jelent. Más pártok táborát nézve sem történtek érdemi változások, a Jobbik tábora ismét 11 százalékos, míg az MSZP-szimpatizánsok a teljes felnőtt népesség 7 százalékát teszik ki. A kisebb pártok közül a DK és az LMP továbbra is 3-3, az Együtt, a Párbeszéd, a Fodor Gábor által vezetett Liberális Párt és a Momentum Mozgalom egyaránt 1-1, míg a Kétfarkú Kutya Párt ezúttal 2 százalékos táborral bír.

A Medián ötszázezer elpártolt Fidesz-szavazóról beszélt

A Tárkival szemben a HVG-ben megjelent Medián-felmérés szerint az elmúlt három hónap eseményei jócskán megtépázták a kormánypárt és az államfő népszerűségét. A Medián mérése szerint januárban még 37 százalék, míg április végén már csak 31 százalék volt a Fidesz–KDNP támogatottsága a teljes népességben, tehát közel félmillióval kevesebben szavaznának a kormánypártra.

A Medián szerint a legtöbb exfideszes a Jobbikhoz igazolt, amelyre a választópolgárok 20 százaléka szavazna – ez 6 százalékpontos emelkedés a januári adatokhoz képest. A többi ellenzéki pártot a felnőtt népesség 24 százaléka támogatja, ami 4 százalékpontos növekedés. Közülük az MSZP a legerősebb 9 százalékkal, az új szereplő, a Momentum pedig 2 százalékon áll. A Kétfarkú Kutya Pártnak – a Momához, a Párbeszédhez és az Együtthöz hasonlóan – 1 százalékos a támogatottsága.”

 Szeretném felhívni a figyelmet a „cikk” nyitó mondatára:

„Erre varrjon gombot a Valóság!”

Vagyis a szerző mindjárt a legelején meg akar ágyazni sugalmazásának, miszerint a Tárki is hülye, a Nézőpont is hülye, egyedül a Medián a helikopter, hiszen igenis „bezuhantunk”! Az összes többi intézetről pedig egyszerűen nem vesz tudomást. Miközben minden intézet ugyanazt mérte, egyedül a Medián beszél „zuhanásról”, náluk viszont a „zuhanás” után is a lehető legjobban áll a kormányzópárt.

Ennyi. Ilyen az, amikor a nyomorult, seggnyaló média megpróbálja a vágyaihoz meg gazdái vágyaihoz hajlítani a világot.

A Valóság meg gombot varr a hülye pofájukra…

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (138) Tv fotel (65) Vetítő (30) Nagyvilág (1458) Életmód (1) Gazdaság (662) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2115) Mondom a magamét (5584) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (255) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (505) Mozaik (83) Történelem (14) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Belföld (6) Sport (729) Politika (1578) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>