Ma 2024 június 21. Alajos, Leila napja van. Holnap Paulina napja lesz.
Bayer Zsolt: A pillanat...

Bayer Zsolt: A pillanat...

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

...amikor a pápának és a Vatikánnak tökéletesen igaza van.

Vatkikán: az abortusz, a nemváltás és a genderelmélet is emberi méltóság elleni bűntett

Ferenc pápa elítélte és az emberi méltóság elleni bűntettnek nevezte az abortuszt, a béranyaságot, a nemváltást és a genderelméletet a Vatikán által hétfőn közzétett nyilatkozattételben – írja az MTI a Végtelen méltóság (Infinite dignity) című doktrína rendelkezései alapján.

Az öt éve készülő, 20 oldalas nyilatkozattétel az elmúlt hónapokban jelentős változtatásokon esett át. A dokumentumot a pápa március 25-én hagyta jóvá és rendelte el nyilvánosságra hozatalát. Ez a doktrína egyértelműen leszögezi, hogy a Vatikán elutasítja a genderelméletet vagy azt az elképzelést, hogy egy ember neme megváltoztatható.

A dokumentum szerint Isten a férfit és a nőt biológiailag különböző, különálló lényeknek teremtette meg, és ezzel a tervvel az emberek nem szállhatnak szembe.

A dokumentum szerint az emberi élet – ideértve a magzatot is – szent és sérthetetlen, a terhesség megszüntetése pedig éppen a legvédtelenebbeket fosztja meg emberi méltóságuktól. A Vatikán legújabb nyilatkozattétele párhuzamot von az abortusz és a béranyaság között is, amelyek a leírtak szerint a gyermeket tárgyként kezelik, az anyát pedig – egyebek között haszonszerzés céljával – megalázzák és kizsákmányolják.

A nyilatkozatról tartott sajtótájékoztatón a Hittani Dikasztériumot vezető Victor Manuel Fernández bíboros ugyanakkor kijelentette, hogy a Vatikán nem támogatja a homoszexualitást bűncselekményként kezelő jogszabályokat, és “komoly problémának” nevezte ezek bevezetését.

24.hu

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

 

 

 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Sport (729) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Kultúra (9) Politika (1582) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7664) Gazdaság (711) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Mozaik (83) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2817) Szépségápolás (15) Heti lámpás (319) Belföld (11) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Történelem (18) Életmód (1) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>