Ma 2020 szeptember 28. Vencel napja van. Holnap Mihály napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: A miheztartás végett!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
De azt is mondhatnám: Na ugye! Ja, és hogy el ne felejtsük: Közel 70%-os volt a részvételi arány!

„Fideszes siker, jobbikos kudarc Demecserben

A Fidesz színeiben induló, 2014-ben is győztes városvezetőt, Váradi Lászlót választották polgármesternek Demecseren. A második és a harmadik helyen független jelölt végzett, a Jobbik által támogatott induló viszont csak hatvan szavazatot kapott. A képviselőtestületről is döntöttek, itt négy fideszes és két független képviselő kapott bizalmat.

Váradi László, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi polgármesterválasztást vasárnap Demecserben, közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város jegyzője, helyi választási irodájának vezetője az előzetes eredményt az MTI-vel. Mátyás B. Szabolcs elmondta, hogy Váradi László, a korábbi polgármester 1267 voksot kapott, míg a második helyen 943 szavazattal a független Rátkai Sándor, harmadikon pedig a szintén független Bartha Zoltán végzett, akire 84-en voksoltak. A további két polgármesterjelölt közül Balogh Róbert (Jobbik) 60, míg Szabó Zoltán (Magyar Munkáspárt) 6 szavazatot kapott.

A jobbikos 60 szavazat nem igazán igazolta a párt várakozásait: jelöltjük július végén egy sajtótájékoztatón azt mondta, győzelemre készül. A jegyző megjegyezte, hogy a polgármester-választás mellett hat tagú képviselőtestületet is választottak vasárnap Demecserben, 37 jelölt közül – a képviselő-jelöltek között a Fidesznek hat, a Jobbiknak kettő, a DK-nak egy jelöltje volt.

A voksok összeszámolása vasárnap késő este még tartott, az előzetes eredmény szerint a testületbe négy fideszes és két független képviselő került be. Az időközi választást azért tartották a nyírségi településen, mert a képviselőtestület májusban 4:3 szavazataránnyal feloszlatta magát. A voksoláson a 3459 szavazásra jogosult közül 2384 szavazott, így a részvétel 69,92 százalékos volt.

(MTI, Mandiner)

És az eredmény ismeretében még nagyobb kéjjel olvasgassuk a Jobbik múlt heti nyilatkozatát:

„Jobbik: Megverjük a Fideszt Demecserben

A Jobbik arra számít, hogy bár szoros küzdelemben, de végül sikerül legyőzniük az eddigi fideszes polgármestert a demecseri időközi választáson. A jövő heti voksoláson polgármestert és képviselő-testületet is választ a szabolcsi kisváros.

Győzelemre készül a Jobbik Magyarországért Mozgalom a július 31-ei demecseri időközi önkormányzati választáson – közölte a párt polgármesterjelöltje csütörtöki programismertető sajtótájékoztatóján Nyíregyházán. Balogh Róbert azt mondta, hogy legnagyobb riválisának a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, 4300 lakosú kisváros eddigi polgármesterét, Váradi Lászlót, a Fidesz-KDNP jelöltjét tartja, de szerinte szoros küzdelemben meg tudja majd előzni őt.

Demecserben azért tartanak időközi önkormányzati választást, mert a képviselő-testület egymás közötti ellentétek miatt májusban 4:3-as szavazataránnyal feloszlatta magát. A július 31-ei választáson Balogh Róbert és Váradi László mellett a polgármesteri tisztségért Szabó Zoltán, a Magyar Munkáspárt jelöltje, valamint két független, Bartha Zoltán és Rátkai Sándor indul. A hattagú képviselő-testületbe 38-an szeretnének bejutni.” (Mandiner) 

Hát így. Hajrá gyerekek! 

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (140) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (243) Vetítő (37) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (171) Belföld (5) Kultúra (6) Történelem (14) Életmód (1) Mozaik (83) Tv fotel (65) Gazdaság (652) Szépségápolás (15) Egészség (50) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (490) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (4816) Nagyvilág (1452) Jobbegyenes (1855) Autómánia (61) Politika (1571)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>