Ma 2020 október 27. Szabina napja van. Holnap Simon, Szimonetta napja lesz.
Bayer Zsolt: A bérmálkozni "szokók" s egyéb ateisták

Bayer Zsolt: A bérmálkozni "szokók" s egyéb ateisták

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Vágó István egy igazi, intoleráns, ateista és kommunista mélyproli.

„Ateistaként nem érdekel a zsidók és az I.ten (kiírva vagy kipontozva, nagy- vagy kisbetűvel, nekem édesmindegy) viszonya, nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok”

Azt kérem, ne intézzük el mindezt úgy, ahogy jól esne, ahogy kínálja magát, s ahogy a legegyszerűbb. Vagyis hát azzal, hogy Vágó István lám-lám antiszemita, és persze neki ezt is szabad, hiszen ő dékás.

Kicsit menjünk mélyebbre.

Ugyanis Vágó István sok-sok évtized mélyéről beszél föl, a múlt mélységes mély kútjából, amelyben ott van bizony az értetlenség, az idegenkedés, a viszolygás a kalapos, kaftános, „tetűhintás” zsidóktól, a galíciánerektől, a haszidoktól, vagyis a „megszállottaktól”, akik jöttek és jöttek, feltartóztathatatlanul, özönlöttek a cári pogromok elől menekülve, előbb Galíciába, aztán onnan tovább, ide hozzánk, Barta Miklós tudósít többek között róluk a Kazárföldönben, jöttek, eszük ágában sem volt beilleszkedni, asszimilálódni (nem ismerős?), helyette hozták a pajeszukat, a kaftánjukat, a kalapjukat, a derekukra kötött imakendőt, a karjukra tekert bőrszíjat, az ima közben homlokukra rakott bőr nemtudommit, az elzárkózást, a belterjességet, a teljes és tökéletes idegenséget –el ne feledjük: Reb Tevje csak azt a lányát tagadja ki, aki egy nem zsidóhoz, egy ukrán paraszt gyerekhez megy feleségül!-, hozzák a „tradition” parancsát (ma már csak nekik megengedett a tradíció luxusa!), hozzák a mentalitást, amely akkor is gettóba zárja őket, ha történetesen senki sem akarja gettóba zárni őket. Magukon viselték az összes toposzt, amit aztán az általuk is kirekesztett többségi társadalom a fejükre olvasott, magukon viselték a kívülállás, a szigorú és nem megfellebbezhető elkülönülés attribútumait, élték szigorú, és a modern, liberális demokráciával szintúgy összeegyeztethetetlen életüket, a felfoghatatlan családi viszonyaikkal, középkori szexualitással, megfellebbezhetetlen hierarchiával, és mindenekelőtt és mindenekfelett a bigott és mindent felülíró vallásossággal.

Valaki már megírta, csak ismételhetjük: aki ennyiféle felfoghatatlan előírás, szabály, hagyomány, korlát és parancs között kell élje az életét, abba bizony eo ipso bele van kódolva a frusztráció, az introvertáltság, a lelki baj.

Ebből a mélységes mély kútból beszél ki Vágó István, s persze, mert Vágó István egy igazi, intoleráns, ateista és kommunista mélyproli, ezért a haszidok legrokonszenvesebb attribútumát, a végtelen és megingathatatlan hitet köpködi meg.

És ennek pontosan így kell lennie. „I’m Móóónika Lampert”, „ateistaként nem érdekel I.ten”, a főnökük pedig „szokott bérmálkozni”. Annyira tökéletes ez az egész. És olyan jó tudni, hogy ezek a büdös lumpenprolik akkor is megkapják a méltó büntetésüket, ha –ne adj’ Isten!- nincsen Isten.

]]>]]>

Amúgy Vágó István persze a legócskább, legótvarosabb antiszemita dumát tolta, és persze neki ezt is szabad, hiszen ő dékás.

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Jobbegyenes (1877) Történelem (14) Tereb (140) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (171) Irodalmi kávéház (491) Életmód (1) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Sport (729) Autómánia (61) Kultúra (6) Heti lámpás (244) Nagyvilág (1452) Mondom a magamét (4877) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (37) Politika (1571) Belföld (5) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Gazdaság (653) Mozaik (83) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>