Ma 2023 június 02. Kármen, Anita napja van. Holnap Klotild napja lesz.
d2d85741d4798ecfb6f47b637dc225be.jpg

Park Kiadó könyvklubja - Őrült divatvilág

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Párizsból észak felé kell elindulni. Arra van a Kozmetika-völgy. A francia, de tulajdonképpen az egész világ divatiparágának központja. Több száz vállalat, a parfümüzemektől kezdve egészen a csipkegyárakig. Egyik nap "titkos" futószalag mellett álltunk, a krémgyár igazgatónője sejtelmesen suttogta, hogy amit most látok, azt lefilmezni sem szabad.

Mert annyira különleges itt minden, annyira rendkívüli, hogy a konkurencia rendszeresen ipari kémeket küld, hogy kiderítse, vajon hogyan csinálják. Meg kell hogy értsem - mondta a hölgy -, hogy itt tilos filmezni, mert még véletlenül lelepleződne, hogy miként kerül az öregedést lassító himalájai orchidea az arckrémbe! Furcsamód azért mindent megmutatott... "Tudja, Tamás - mondta a láthatóan szétbotoxozott, ötvenes marketinges -, ha a nők esténként bekenik magukat ezzel, nos, akkor még meg is fiatalodnak." Egy hónapnyi adag 60 ezer forint volt, és én nem tudtam, sírjak, nevessek vagy elhiggyem.

 

Este aztán Párizsban, egy könyvesbolt kirakatában ott volt a válasz: az Őrült divatvilág, a "kulisszatitkok királynőjének", Imogen Edwards-Jonesnak a legújabb könyve. Amelyik nő ezt elolvassa, az soha többet nem nyit majd ki divatújságot "rózsaszín", álmélkodó szemmel, és mindig tudni fogja, hogy egy ruhaboltban mi sok valamiért és mi kevés. Hasznos könyv, az biztos!

A szerzőkről

Imogen Edwards-Jones a Hotel Babylon, az Air Babylon és számos más sikerkönyv szerzője, angol újságírónő. Könyveit rendszeresen és nagy sikerrel filmesítik meg, az Őrült divatvilágot épp most forgatják.

 

Az egykori hoteligazgatóból írónővé avanzsált hölgy férjével és kislányával jelenleg a Seychelle-szigeteken él, és egy "titkos" könyvön dolgozik...

Anonymus, a könyv társszerzője, a divatvilág bennfenteseiből összegyúrt, névtelen figura.


A könyvről

Mi a divat? Mi számít divatosnak? Ki dönti el, mi a menő és mi a ciki? Miért hordunk az egyik évben zöldet, a másikban kéket? Miért van az, hogy "ez" a fekete rongy 600 ezer forintot ér, "az" a másik csak harmincat? És a kifutó tényleg olyan befutó? Itt mindenki narkós, mindenki vedeli a pezsgőt? Mitől szuper a szupermodell? Mitől szent és sérthetetlen egy ruhatervező? Ki keres igazán nagy pénzeket? Milyenek az erőviszonyok? Ki uralkodik kin? És ki paktált le a másikkal?

Az emlékezetes Hotel Babylon nyomdokait követő Őrült divatvilág egy divattervező életének hat hónapját követve mutatja be, hogyan áll össze egy kollekció - hogyan kerül a zsibvásárban talált holmikkal telezsúfolt állványról a kifutóra, onnan a boltokba, végül pedig, ha minden jól megy, egy csillogó magazin címoldalára.

 

Megtudhatjuk, kik járnak divatbemutatókra, mi dönti el, hol ülnek, és kinél kell behízelegniük magukat, hogy megkapják a jó helyet.

Az olvasmányos, fordulatos, döbbenetes adatokban és szaftos pletykákban gazdag Őrült divatvilág rávilágít a sötét üzelmekre, melyek a legjövedelmezőbb, ám legtitokzatosabb üzletág színfalai mögött zajlanak. Legyünk alkalmi vásárlók vagy megszállott divatrajongók, a könyv elolvasása után másképpen ugrunk majd be kedvenc butikunkba vagy lapozzuk végig a legújabb divatmagazint.

A könyv megrendelhető az alábbi címen:

]]>http://www.parkkiado.hu/konyv.php?id=332&katid=S&alkatid=20]]>

konyvespolc.frei.


 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1306) Tereb (142) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6844) Sport (729) Belföld (9) Történelem (15) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Autómánia (61) Heti lámpás (264) Vetítő (30) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Irodalmi kávéház (521) Életmód (1) Jobbegyenes (2621) Gazdaság (681) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>