Ma 2024 június 21. Alajos, Leila napja van. Holnap Paulina napja lesz.
d1cc9c75e3578e49cbbeb2b1eef1fecd.jpg

Megjelent! - Gönczi Tamás - Piliscsillag Napcsillag

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Megjelent Piliscsillag, Napcsillag címmel szakrális kultuszhelyünkkel, a Pilissel, a Pilis titkaival kapcsolatban a piliskutatás alapkönyve. 

A magyar szakrális néphagyomány által megőrzött mély szellemi örökség nagy és elpusztíthatatlan kincs

A ]]>Magyar Menedék Könyvesház]]> ajánlója. A termékek megrendelhetők a linken vagy személyesen a budapesti boltjukban.
 
Nyugodtan tekinthető a már korábban megjelent kötetnek egy bővített és közvetlen folytatásának, annak egy jóval átfogóbb, de szemléletében teljesen hasonló újjászületésének.
„...A Pilis titkára a magyar mítoszban és népünk ősvallásának a legmélyén találtunk rá. Mindezt a hely szelleme őrizte meg és a hagyomány feneketlen kútjából kapja azt az élő vizet, ami időtlenné, örök és szent kultuszhellyé avatja azt...”
 

 Részlet prof. Papp Lajos ajánlásából
 
Hasad az égbolt. Gyönyörű költői megfogalmazása annak a jelenleg megtapasztalható és sokakban riadalmat keltő ténynek, hogy a szellemvilág kezdi átvenni a hatalmat az anyagi világ felett. Mindent, amit emberi elme kitalál, az nem más, mint találás, rálel arra az útra, amit a Teremtő számára kijelölt.
Gönczi Tamás különleges képességű ember, mert az égi csatornákon keresztül, szellemtársaihoz hasonlóan, akiknek segítségével próbálja a régmúltat megfejteni, nem tesz mást, mint a sejtjeiben lévő tudást előhívja és a fentről jövő üzeneteket képes átvenni.
Különleges helyzetben vagyunk itt az élő bolygón, a Földön. Minden, amit a Teremtő teremtett, az rezgést ad ki. A rezgés segítségével adják át az idegsejtek egymásnak az ismereteket, egymást tájékoztatják és minden sejtünk képes a régmúlt emlékeit felidézni, ha fentről segítséget kapunk. A Teremtő szándékának megvalósulása az, hogy a világ változzék meg ebből az anyagi, sok szenvedést okozó világból. Lassan, fokozatosan lépünk át a Szellemvilágba.
Ahhoz, hogy ezt megtehessük, világító lámpásokat kell találni, ilyen lámpás Gönczi Tamás is, mert a vállalkozása első pillanatban reménytelennek tűnik.
Ő a rég elfelejtett tudást, a tudott tudást próbálja felidézni, ezért első olvasatra az embert megdöbbenti az a hihetetlen ismeret halmaz, amely a könyvéből sugárzik.
Nem is lehet elolvasni egyszerre, ízlelgetni kell, mint a jó ételt, a jó bort. Hagyományos módon ez a könyv nem fogyasztható. Le kell ülni és mondatról mondatra át kell engedni magunkon azt az ismeretet és az abban rejlő mögöttes tudást, amit Gönczi Tamás részünkre megpróbál érthetővé varázsolni.
Ez a könyv több mint a Pilisről, a magyar küldetésről szóló könyv, mert a kozmikus térbe helyezi a mítoszok világába taszított ismereteket. Ez az ismeret mindannyiunknak, akik szeretnénk ebből a földhözragadt világtól kicsit eltávolodni egy útjelző, ahogy említettem: lámpás.
A Pilis szakrális hely. A hely, a helymegjelölés, a Piliscsillag, Napcsillag összefoglalja mindazt a szándékot, amelyet a szerző e könyvben szeretne nekünk átadni.
A Csillag vezérel bennünket. A csillagok irányt adó pontok és időnként, ha felhős az ég nem látjuk a csillagokat, de a csillagok akkor is ott vannak, csak a mi szemünk képtelen a felhőkön való ragyogásukat észlelni. Ez a könyv a felhőket, a homályt oszlatja, de nemcsak az elménket, hanem a szívünket is meg kell ahhoz nyitni, hogy megértsük az üzenetet, a Teremtő üzenetét.
Gönczi Tamás nem tesz mást, mint ezt az üzenetet számunkra érthetően, olvashatóan rendelkezésünkre bocsátja.
 
Részlet Bunyevácz Zsuzsa ajánlásából:
 
Napjaink gondolkodását alapvetően a materialista és ateista alapokon nyugvó természettudományos világkép határozza meg. E megközelítéssel azonban nehezen vagy egyáltalán nem kapunk választ az élettel, a létezéssel kapcsolatos számos kérdésre.
Ma már nyilvánvaló e szemléletmód hatása a történetírásra is, ami következtében őstörténetünk számos pontja rejtve marad előttünk. Egyre inkább érezzük, hogy múltunk megértéséhez a „kézzel foghatón” kívül „más síkokra” is szükségünk van.
Gönczi Tamás pontosan erre a „másik világra” nyitott kaput azzal, hogy az ősi, de napjainkban már alig ismert szemléletet, mi több, tudományt felelevenítette.
Ennek és csakis ennek az analógiákon alapuló, szakrális gondolkodásmódnak a segítségével érthetjük meg hazánk egyik kitüntetett vidékének, a Pilisnek a történetét, lényegét, jelentőségét...
 
 
„Két dolog volt, ami arra inspirált, hogy a pálos könyvet megírjam. Az egyik az a meggyőződésem, hogy a pálos rend igazi megismerése nélkül sem a magyarság középkori szellemiségét, sem az abból fakadó, és a középkori Európát fénybe borító mély spirituális arcát felfedni nem lehet.
A másik meggyőződésem, amiből ez a könyv megszületett, pedig az, hogy a magyar földnek a szakrális geográfia szerinti kitüntetett, központi helyén elterülő „szent” Pilis igazi megismerése, és a tradíciók szerinti majdani „működtetése” (ahogyan azt régen az Árpádok tudták és tették) az ősiségből átemelt magyar pálos hagyomány nélkül lehetetlen...
A magyar szakrális néphagyomány és néprajz által megőrzött mély, de mára töredékes szellemi örökség nagy és elpusztíthatatlan kincs...”
 
 
Megrendelhető ezen a címen:

]]>http://www.magyarmenedek.com/products/8905/Piliscsillag_Napcsillag_-_Gonczi_Tamas.htm]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (711) Mondom a magamét (7664) Politika (1582) Vetítő (30) Mozi világ (440) Mozaik (83) Nézőpont (1) Tereb (146) Jobbegyenes (2817) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Heti lámpás (319) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Tv fotel (65) Történelem (18) Életmód (1) Kultúra (9) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>