Ma 2024 július 24. Kinga, Kincső napja van. Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
A pénz istenei

A pénz istenei

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A Wall Street összeesküvése Amerika leigázására.

F. William Engdahl ezen kötete részletesen bemutatja az amerikai haderő, valamint a Wall Street és Washington pénzügyi erőforrásai közti, kifinomult szinergiákat, azaz együtműködési, együtthatási tevékenységi formákat, szempontokat. Ennek az a célja: hogy az egy évszázaddal korábban összeomlott Brit Birodalom óta a legkiterjedtebb globális birodalmat hozza létre...

Ez a kiadvány felrajzolja Amerika felemelkedését az 1800-as évektől mindaddig, amíg hegemón globál szuperhatalomként virágzott ki a Brit Birodalom hamvain a II. világháború végén.

Megtudhatjuk többek között, hogy:

• Hogyan követett el a Wall Street nemzetközi bankárainak összeesküvése az amerikai alkotmány megsértésével államcsínyt 1913-ban, hogy létrehozzák a magánkézben lévő Szövetségi Tartalékot az I. világháború és a később Amerikai Évszázadnak nevezett jelenség támogatására.

]]>]]>

• Hogyan váltak a világgazdasági válság idején a Rockefellerek a legbefolyásosabb családdá, akik a II. világháború előtt, és azt követően is fontos szerepet töltöttek be az Egyesült Államok sorsának alakításában?

• Mi az 1941-ben diadalmasan kikiáltott Amerikai Évszázad valódi célja?

• Mi a valódi viszony az Egyesült Államok hadiipari komplexuma és a Bretton Woods dollárrendszer között?

• Hogyan szüntették meg a Wall Street bankárai módszeresen a terjeszkedésüket gátoló korlátozásokat, ami a 2007-es adósválsághoz, és a 2008-as globális gazdasági válsághoz vezetett?

A Wall Street dollárrendszere nem a New Hampshire-i Bretton Woodsban zajló konferencián született 1944-ben. 1945 augusztusának első napjaiban született, amikor Hiroshimára és Nagasakira ledobták az atombombákat. Ezt követően a világnak nem voltak kétségei afelől, melyik hatalomra érdemes odafigyelni.

Ez a könyv a pénz, mint hatalmi eszköz történetét követi végig; felrajzolja a pénzügyi hatalom fejlődését egy parányi elit kezében, akik saját magukat – szinte szó szerint – isteneknek tekintik. A pénz isteneinek.

*
„A Pénz Istenei” című ezen kiadvány áttekinti, hogyan éltek vissza ezek az istenek a hatalmukkal, és hogyan álltak neki módszeresen az egész világ feletti uralom megszerzésének...
*

Ajánljuk mellé:

]]>Félni csak...kinek is lehet?]]>
]]>Megvásárolt újságírók]]>
]]>A menekültipar]]>

KAPHATÓ, RENDELHETŐ!

]]>]]>

Ajánljuk mellé:

]]>A hunok hódításai és Attila birodalma]]>
]]>A Sumír örökségünk - A Bobula Ida hagyaték]]>
]]>Ősmagyar hagyományaink]]>
]]>A hunok öröksége]]>

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Gazdaság (713) Politika (1582) Történelem (18) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Sport (729) Belföld (11) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Tereb (146) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2825) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Egészség (50) Mondom a magamét (7731) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Életmód (1) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (322)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>