Ma 2022 augusztus 08. László napja van. Holnap Emőd napja lesz.
1758540f9b23bab8176af124d64e653f.jpg

Hajnóczy Péter: A latin betűk

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A latin betűk elhatározták, hogy egy virágzó hársfaerdőben összeülnek, és kicserélik gondolataikat. A 33 latin betű. (De hát hol is történt ez: Kisázsiában, egy bejrúti kocsmában vagy Antiokheiában?)

Akárhol is történt, a latin betűk teleszívták tüdejüket a hársfa illatával – némelyik dohányzott, vörös bort ivott –, egyszóval jól érezték magukat. A Z betű azt gondolta, megszerette az A-t. Egyszóval jól érezték magukat a latin betűk; ha boldogok nem is voltak, de úgy tettek.

Terepszínű egyenruhás katonák jelentek meg a hársfaerdőben. Kezükben kibiztosított géppisztoly. És most megértette a Z, hogy miért nem szeretheti az A-t. A katonák lassú léptekkel körülvették a latin betűket – csizmájuk alatt recsegett, recsegett a gally. Az A betű még odasúgta Z-nek: én azt gondolom… de már nem fejezhette be, mit gondolt. Tíz centiméterről tarkón lőtték, akár az összes betűt, és a Z-t is.

A katonák – orvos is volt velük, aki megállapította a halál beálltát, – kötelességük végrehajtása után menetoszlopban elvonultak. Ott feküdt az avaron a 33 véres, halott latin betű.
(De hát hol is történt ez: Kisázsiában, egy bejrúti kocsmában vagy Antiokheiában?)

Nézd! Milyen szép a hold, suttogta a hársfa. Az A betű fölkelt. Véres volt, tüdejét teleszívta hársfaillattal, és megtört szemmel intett a hársfának. Azután odament a Z-hez, aki még az avaron feküdt, és megcsókolta a száját. A Z véresen fölemelkedett, mint aki csak álmodott, és ő is teleszívta tüdejét az erdő hársfaillatával.
A véres latin betűk lassan fölkeltek a földről, jó éjszakát vagy jó reggelt intettek a hársfának, fölnéztek a teliholdra, és lassú, kemény léptekkel, vérezve a vérző latin betűk elindultak a tenger felé.

Hajnóczy Péter

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (513) Politika (1581) Jobbegyenes (2378) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (15) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Életmód (1) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Heti lámpás (260) Vetítő (30) Belföld (8) Nagyvilág (1464) Tereb (141) Egészség (50) Mondom a magamét (6233) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (667)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>