Ma 2024 július 17. Endre, Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.
95d7fbcc8ca101b4e14952519ac70eeb.jpg

Park Kiadó - Könyvklubja: Az elveszett fiú

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Dave Eggers első magyar nyelven megjelent könyve A elveszett fiú. Az író, aki az McSweeney's irodalmi folyóirat és könyvkiadói társulás szerkesztője eposzi hangvételű, megindító könyvet írt Afrika legnagyobb országáról, Szudánról, finom humorú, felejthetetlen elbeszélést tragédiáról és a hősiességről.

Bevezetésként álljon itt Khaled Hosseininek a Papírsárkányok című nagysikerű könyv szerzőjének gondolata a Eggers könyvéről:

"Nem emlékszem, mikor hatott meg utoljára ennyire regény. A szudánban játszódó történetet olvasva az ember úgy érzi, szerénységet tanult,megvilágosodott, átalakult."


Valentino Achak Deng a szudáni polgárháború kitörésekor, hétévesen szakad el a családjától. Ezer és ezer más árvával, az Elveszett Fiúkkal, több száz kilométert gyalogol étlen-szomjan a sivatagon át, miközben bombatámadások, vadállatok és szörnyű betegségek tizedelik őket. Etiópiában besorozzák gyerekkatonának, később fegyverrel űzik tovább. Végül amikor tizenhárom, menekülttáborban töltött év után az Egyesült Államok négyezer társával együtt befogadja, olyan élmények várnak rá, amelyek még ezeknél is keményebb próbára teszik a küzdőszellemét.
Dave Eggers megdöbbentő igazságossággal tolmácsol egy történetet a megdöbbentő igazságtalanságról, amely Afrika legnagyobb országának lakóit sújtja. Mély együttérzésével és finom humorával Az elveszett fiú eposzi léptékű, leleplező beszámoló az életről a háború tébolya közepette, felejthetetlen elbeszélés tragédiáról és diadalról.
Aki többet szeretne tudni Szudánról, ebben a könyvben mélyebb és világosabb felismerésekre lelhet, mint bármely híradásban vagy hivatalos jelentésben. 

Dave Eggers író, a McSweeney’s irodalmi folyóirat és könyvkiadói társulás szerkesztője, valamint a hat nagyvárosban kilenc helyszínen működő 826 Valencia nonprofit oktatási központ alapítója. 2004-ben Voice of Witness (A tanú hangja) címmel könyvsorozatot indított, amelynek célkitűzése, hogy túlélők szóbeli beszámolói alapján fényt derítsen a világban zajló emberjogi válságokra.
Másik magyar nyelven olvasható könyve az ]]>Ahol a vadak várnak]]> már szintén kapható.

Dave Eggers ]]>Az elveszett fiú]]> című műve kapta a Prix Médicis étranger díjat!

A Médicis-díj (Prix Médicis) egy nagy múltú irodalmi díj Franciaországban, melyet minden év novemberében adnak át. A díjat 1958-ban alapította Gala Barbisan és Jean-Pierre Giradoux. Azon szerzőknek adják ezt az elismerést évről évre, akik még nem szerezték meg a tehetségükhöz méltó hírnevet. 1970-től új kategóriaként egy külföldi könyvet is kitüntetnek (Prix Médicis étranger).
A külföldi díjazottak között olyan világhírű írók szerepeltek az elmúlt majd három évtizedben, mint Milan Kundera, Aharon Appelfeld, Dorris Lessing vagy Umberto Eco.
Dave Eggers kötetében Valentino Achak Deng szudáni fiú történetét írja meg, aki 7 éves a szudáni polgárháború kitörésekor, és akit 13, vándorlással és menekülttáborokban töltött év után 4000 társával, az ún. elveszett fiúkkal együtt befogad az Egyesült Államok. 


 


 

A könyv megrendelhető a ]]>www.parkkiado.hu]]> oldalon.

]]>http://www.parkkiado.hu/konyv.php?id=383&katid=K&alkatid=1]]>]]>]]>

Flag Polgári Műhely


 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7713) Belföld (11) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (322) Tv fotel (65) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Gazdaság (713) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Sport (729) Jobbegyenes (2825) Történelem (18) Egészség (50) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Kultúra (9) Életmód (1) Tereb (146) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>