Ma 2024 június 21. Alajos, Leila napja van. Holnap Paulina napja lesz.
Douglas Murray: A tömegek tébolya

Douglas Murray: A tömegek tébolya

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Áldozatok a politikai korrektség oltárán?

Szoborledöntések, a történelem átírása, cenzúra és futótűzszerűen terjedő virtuális lincselések: hétköznapjaink egyre inkább tébolyba süllyednek.

Új könyvében (2020) Douglas Murray, a meghatározó „Európa Furcsa Halála” szerzője a tömeghisztéria okait kutatja: hogyan uralt le mindent a nemi és faji megszállottság,hogyan vált aknamezővé a közösségi média, ahol egy ártatlan megjegyzés is nyilvános kiátkozást eredményezhet, és hogyan vált a kultúra és a tudomány a félelem terepévé az abszurditásig fokozott politikai korrektség nevében...?

A brit konzervatív szerző a rá jellemző alapossággal és száraz humorral tárja fel a progresszió és egyenlőség terén létfontosságú eredményeket elérő polgárjogi mozgalmak önmaguk ellen fordulását és szétesését.

*
„A Tömegek Tébolya” című eme kiadvány a klasszikus liberális eszméktől a posztmarxista filozófián át a kortárs szórakoztatóiparig terjedő nagy ívű elemzésében tüzetesen szemügyre veszi napjaink bolondériáit, és az azokat tápláló, kártyavár stabilitású eszmerendszereket...

A tömegek tébolya provokatív mű, provokációja pedig abban rejlik, hogy ellentmondást nem tűrően kiáll a gondolat- és szólásszabadság, illetve a szabad vita joga mellett.


„Erősen Ajánlott Olvasmány Mindenkinek, Aki Nemcsak Twitter-kompatibilissé Butított Szólamokból Kíván Tájékozódni a Világról”!
*

]]>]]>

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7664) Kultúra (9) Heti lámpás (319) Életmód (1) Politika (1582) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2817) Gazdaság (711) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Mozaik (83) Történelem (18) Vetítő (30) Nagyvilág (1310) Sport (729) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (11) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Egészség (50) Tereb (146) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>