Ma 2024 július 17. Endre, Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.
Nimród, a hun-magyarok őse

Nimród, a hun-magyarok őse

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A Biblia kurtán-furcsán elintézi Khúsfia Nimródot, a hunok és a magyarok ősatyját, holott az életútja messze túlmutat az Ószövetségen.

"A Vízözön előtti hatalmas Kusita Birodalom istenkirályainak utódjaként a víz szétválasztotta Birodalom ázsiai részének első királya lett. Kiváló hadvezér, Birodalomalapító volt. Több közel-keleti nép hagyománya első uralkodójaként tiszteli. Az ókori írók Nimródról szóló írásaiból kevés maradt meg, ám e töredékek fényt deríthetnek népünk történelmének mitológiába burkolt hajnalára...”
*
Részlet a kötetből:

A XIX. században az erdélyi Szászvárosban élő Torma Zsófiának, Torma József régész leányának különös szokása volt. A környékbeli falusiaktól megvásárolta a Maros partján talált vízmosta cserépdarabokat, kövecskéket. A legtöbb lelet a lakhelyétől néhány km-re Tordos falucska közelében került elő.

1875-ben Torma Zsófia, az első magyar régésznő Rómer Flóris biztatására kezdte a tordosi őskori telepet feltárni. Észrevette, hogy az edény- és szobrocskatöredékek formája, kiképzése, vonalas jelei igencsak hasonlóak a mezopotámiai Djemdet-Nasr műveltség leletein levő jelekhez.

Időtálló felfedezése bejárta a világot: „Tordos leletein akkor felismerém Babylon-Chaldea kulturelemeiből keletkezett, s az egyiptomi művészettel együtt Syriában tovább fejlődött azon művelődést, a mely hasonló volt Trója thrákjainak kulturájával, s amelyet Dáciában meg nem előzött az eddigi, a régészek által ismert gall-kelta, pelásg-görög, etrusk-római kultúra…”

„Babylon ős népe – ékírásos feliratai szerint – a turáni fajhoz tartozó sumer-akkád nép volt.”
A levelezéséből kiderült, e véleményével az amerikai Sayce, Haverfield, továbbá a német Schliemann, Trója feltárója is egyetértett.

Nagy-Magyarország területén, azaz a mai Romániában feltárt tordosi őstelep jelentősége oly nagy, hogy nem lehetett teljes mértékben besuvasztani a Duna szerbiai oldalán 1908-ban felfedezett Vinca-műveltségbe; egyrészt azért, mert a tordosi őstelep feltárása 1875-ben kezdődött, másrészt egyenes folytatása a kis-Magyarországon feltárt kb. 8-9 ezer éves Körös-műveltségnek. Az egyöntetűség és az egymásba való átfolyás miatt az egész műveltségkört a magyar régészet szinte mindmáig Bánáti műveltségnek nevezi.

Ezt az elnevezést a nemzetközi szakma nem vette át, hanem Colin Renfrew szóhasználatát követve a romános-szerbes „Vinca-, illetve a Vinca-Tordos kultúra” megnevezést tette általánossá.

„Trianon ezúttal is éreztette hatását. A brit akadémikus hangja hangosabbnak bizonyult, mint Magyarország összes régészéé. Így a Tisza, a Körös és a Bánáti, azaz minden Magyarországra utaló elnevezés belesüllyesztetett a Vinca-műveltségbe...

*
A „Nimród, a Hun-Magyarok Őse” című ezen kiadványt a magyarság őstörténete iránt érdeklődő olvasóinknak ajánljuk, amely a „hivatalos történettudomány szerint a távoli homályba vész, és amelynek az ellenkezőjét ebben a könyvben nemzetközi és hazai, ókori és középkori írók, régészek egyaránt bizonyítják”.

(Ugyanis „egészen a vízözönig visszanyúló történetből kiderül, hogy a magyarság a hunokkal, avarokkal, kunokkal együtt ősrégi nagy és megbecsült, csodált és irigyelt nemzet megfogyatkozott maradványa. Ha nem kap történelmi éltetést, hervadó virágként elhal, és a helyét földidegen gyom veszi át, éltetést pedig csak a múltjából kaphat, hiszen a múltban rejtezik a jövő!”)
*
TARTALOM:

BEVEZETÉS
I. Nimród az ŐSATYA:
Nincs új a nap alatt - Nimród származása - Hol volt, hol nem volt Bábel tornya? - Nimród, a toronyépítő és az asszony, Ankisza - Hogyan lett Nimródból Orion?

II. A Föld népe mindig marad:
Előhang - Melyik az igazi ősünk? - A Fruska Gora-i sárkánygyík - Mezopotámia felé... - A Duna-táj őskori műveltségei - Ember a Kárpát-medencében - A magyarság hazája a Kárpát-medence - Tordostól Tatárlakáig
ZÁRSZÓ

MELLÉKLET:
Tárgymutató - Képjegyzék - Személy- és istennevek jegyzéke - Szakkifejezések jegyzéke - Felhasznált irodalom - A Szerző eddig megjelent munkái - A szerző előadásainak jegyzéke
*
Kiemelten ajánljuk hozzá:

]]>A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései]]>
]]>A Hattyú csillagkép kulcsa]]>
]]>A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!]]>
]]>Újabb magyar ősmesék]]>

RENDELHETŐ!

]]>]]>

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Mondom a magamét (7713) Történelem (18) Egészség (50) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2825) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Heti lámpás (322) Vetítő (30) Belföld (11) Gazdaság (713) Kultúra (9) Nézőpont (1) Politika (1582) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>