Ma 2022 június 28. Levente, Irén napja van. Holnap Péter, Pál napja lesz.
76f363776e03a831fd91223273e14930.jpg

RE-akció - Szociológia a lacikonyhán

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Mi fog még kiderülni? Az eszem megáll, komolyan mondom. Folynak az átvilágítások, sorra csontvázak esnek ki a szekrényekből, ezt már megszokhattuk. De azt, hogy a Nemzetvédelmi Egyetem is ilyen szinten volt fertőzött és korrupt, azt azért a legdurvább rémálmaimban sem gondoltam volna.

Íme a hír, ami felborzolta a kedélyállapotomat:

"Egy grillcsirkét áruló, az erzsébetvárosi piacon dolgozó vállalkozó végzett szociológiai kutatást a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem számára még 2010 februárjában. Legalábbis papíron. A katonai ügyészség ugyanis kiderítette, hogy a munkát az egyetem egyik belsős munkatársa végezte el, akihez persze vissza is csorgott a megbízási díj jelentős része a grillcsirkéstől."  - jelentette még vasárnap az MTI Hírcentrum. 

Sok mindent megéltünk már, hiszen a jó öreg Stadler Józsi bácsi elképesztő APEH bohózata az Utolsó vacsora című freskó megvételével kapcsolatban nem volt piskóta, de ez mindet visz.

Egyik kedvenc tanárom, jelesül Megyesi Gusztáv (sic!) mesélte azt az egyik újságírói gyakorlati foglalkozáson, hogy nagyon szeret piacra járni, venni egy sültkolbászt, ecetes almapaprikával, finom foszlós kenyérrel, letámaszkodni egy kétes tisztaságú pulthoz a kifőzde szomszédságában és így falatozva megfigyelni a piacra járó embereket. Külön tanulmány volt számára szemrevételezni a savanyúkáposztát fahordóból vásárló férfiak és nők személyiségét. Hiszen, mint mesélte más-más típust képvisel az, aki két ujjal, félrefordított fejjel, magasról engedi a szájába a savanyúkáposzta szálait és külön kasztot képviselnek az úgynevezett belemarkoló vásárlók, akik szinte habzsolják a kostolásra kínált savankás falatokat.
Valljuk be lehet némi igazságtartalom ebben a megfigyelésben. 
Arra jutotottam, hogy bizonyára részt vett Megyesi tanár úr ezen óráján az az illető a Nemzetvédelmi Egyetem tótumfaktumai közül és ezért bízta meg a lacikonyhást, egy szociológiai tanulmány elkészítésével. Gondolta, sok ember megfordul nap, mint nap az erzsébetvárosi grill pavilonban, így bizonyára egy komplett szociológiai keresztmetszetet tud majd, két csirke fűszerezés között rittyenteni a sütödés az egyetem számára. Nem tudom. De az azért elgondolkodtató, hogy bármit megkapargatunk, a palimpszeszt alatt mocskot, szennyet és korrupciót találunk.

"{...}a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem gazdasági átvilágítását 2010 nyarán rendelte el Hende Csaba honvédelmi miniszter. Az átvilágításról készült jelentés szerint az egyetem több mint száz megbízási szerződése kapcsán merülhet fel bűncselekmény gyanúja.{...}"

További vizsgálatok várhatók tehát az ügyben, várjuk a fejleményeket, talán még fényderülhet egy nukleáris bombafejlesztési megbízásra is, amit egy gyomaendrődi hajléktalan bárzongorista kapott meg, de végül a megtalált ütött-kopott hangszerében, a Kennedy -gyilkosság perdöntő fotóit találják majd meg a hatóság emberei.

...sic transit gloria mundi - így múlik el a világ dicsősége

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (259) Történelem (15) Nagyvilág (1465) Sport (729) Mondom a magamét (6147) Mozaik (83) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Belföld (7) Autómánia (61) Jobbegyenes (2341) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1581) Irodalmi kávéház (513) Mozi világ (440) Gazdaság (665) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (141) Egészség (50) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>