Ma 2024 február 24. Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.
Nagy Ervin Gesztinél borította a bilit, de a tartalma végül a saját fejére hullott

Nagy Ervin Gesztinél borította a bilit, de a tartalma végül a saját fejére hullott

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Pestiesen szólva, ehhez bizony pofa kell.

Felhévizy Félix a harmincegyedik érettségi találkozójára készül. Igaz, hogy csak a jövő héten lesz az összejövetel, de már most minden gondolata a találkozó körül forog. Még új öltönyt is vásárolt magának erre az alkalomra, elvégre immár húsz éve nem látta egykori osztálytársait. Tavaly lett volna az igazi összehozni a találkozót, hiszen az kerek évforduló volt, de sajnos többen nem értek volna rá az előre megadott időpontokban, de ami késik, nem múlik, idén végre összejön a régi csapat egy jó kis nosztalgiázásra. Félix éppen a frissen vásárolt öltönyét próbálta fel, amikor csengettek az ajtón. A hírlapíró az új öltönyében és papucsban ment ajtót nyitni. 

 

Meglepetésére a régen látott Reinfrank néni állt az ajtóban kezében egy kis fazék töltött káposztával, amit Felhévizy gyorsan be is menekített a konyhába, nehogy valami oknál fogva Reinfrank néni véletlenül visszavigye az ínycsiklandó illatokat árasztó ételt. Természetesen erről szó sem volt, azonban a ház hírmondója szokásához híven belekezdett a mondókájába:

– Drága Félix, olyan régen láttam, ezért bátorkodtam hozni egy kis szabolcsi töltött káposztát tudom, hogy az a kedvence. Képzelje, megnéztem a tévében a Geszti új műsorát. Az a nagyszájú, bongyorhajú libsi színész volt a vendég. Tudja a Nagy Ervin, aki mindig, minden fórumon szidja, pocskondiázza a kormányt és Orbán Viktort. Na, itt is panaszkodott, méghozzá nem is akárhogy. Felhozta Gesztinek, hogy a még 2022-ben megjelent]]> Szia, Életem! ]]>című film főszerepét szerinte azért nem ő kapta meg, „mert kinyitotta a száját”. 

 

Erre Geszti elmesélt egy történetet, idézem szó szerint a telefonomba elmentettem a szöveget: „Az történt, hogy elkészült egy forgatókönyv, amit megszavaztak Andy Vajna korában, hogy legyen belőle film. Utána azonban változtak a szelek és a pozíciók, és az új pozícióba kerülő vezetés úgy döntött, hogy te nem játszhatod el főszerepet, a filmnek megszavazott pénz birtokában sem. Az elé a választás elé állítottak minket, hogy akkor most vagy a Nagy Ervint választjuk, vagy nem lesz film. Ott vakargattuk az állunkat, hisz volt egy stábunk, tehetséges rendezőink és forgatókönyvírónk, akik két-három éve dolgoztak ezen a filmen. És akkor meg kellett hoznunk egy döntést, hogy akkor engedjük el az Ervint, mert mi mást tehetnénk. Ezt fájt kimondani most is, mert rosszul esik szembenézni azzal, hogy ebben van egy kis gyávaság is.” 

Ennyi volt, szerkesztő úr. Az a privát véleményem, hogy aki a pénzt adja egy filmhez, az bizony beleszólhat abba, hogy kit szeretne főszereplőként viszont látni a filmvásznon. Az pedig már a Nagy művész úr lelkiismeretén múlik, hogy egyik nap még]]> fröcsögve szidja a kormányt]]>, a másik nap pedig már tartja a markát feléjük. Hogy is van ez? És ezt még el is mondja a műsorban, kellemetlen helyzetbe hozva Gesztit több mint aljasság. Na, mindegy is, csak kikívánkozott belőlem. Most nézem, hogy milyen szépen kiöltözött szerkesztő úr, készül valahova? Nem is tartom fel sokáig, minden jót kívánok – mondta mosolyogva, meg sem várta Felhévizy válaszát, sietve eltűnt a lépcsőfordulóban.

Félix becsukta az ajtót, szépen lassan becsoszogott a szobába, és miközben átöltözött, komolyan elgondolkodott a hallottakon.

– Számtalan hollywoodi film kapcsán olvashattuk azt, hogy a készítők és a rendező mást színészt szánt egy-egy főszerepre, és végül mindig született egy megállapodás, mint ahogy a Szia, Életem! esetében is született. Hogy miért nem fért bele Nagy Ervin a készítők koncepciójába, azt nem tudjuk. Abban azonban egész biztosan igaza van Reinfrank néninek, hogy az azért mégsem járja, hogy minden áldott nap teli torokból szidok, pocskondiázok valakit, majd mintha mi se történt volna, tartom a markomat, hogy adjanak megbízatást, mert én hatalmas művész vagyok. Erre szokták azt mondani pestiesen, hogy ehhez bizony pofa kell. Úgy látszik, Nagy Ervin rendelkezik ezzel, borítani akarta bilit, de végül az edény tartama a saját fejére hullott – gondolta magában ]]>Felhévizy]]>, majd leült a konyhában, és elfogyasztotta Reinfrank néni fenséges töltött káposztáját.

Borítókép: Nagy Ervin színész a NoÁr és a Tanítanék mozgalom által szervezett Levegőt! címmel megrendezett tüntetésen (Fotó: Képernyőkép)

Felhévizy Félix - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (535) Sport (729) Nagyvilág (1309) Mondom a magamét (7420) Tv fotel (65) Történelem (17) Flag gondolja (36) Életmód (1) Autómánia (61) Tereb (146) Egészség (50) Heti lámpás (305) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Belföld (10) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Gazdaság (698) Politika (1582) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2761) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>