- 0
Ugyan vége a karácsonynak, de az ünnepi hangulat továbbra is jelen van életünkben. Még maradt tartsolyunkban néhány ünnepi fogás, amelyet nagy szertettel nyújtunk át a gasztronómia szerelmeseinek.
Kocsonya:
1 hátsó csülök, 1 egész köröm, 2 marék bőrke, 1 kg sertés comb, 1 egész fül, 1 fej fokhagyma, 2 fej kis vöröshagyma, 1-1 szál sárgarépa és gyökér zöldség, só, 10 db szemes bors.
Egy nagy fazékba belerakom a húsokat, hideg vízzel felrakom főni. Belerakom a zöldségeket, sót, és a vöröshagymát.
Tipp&trükk:
Ha az egyik hagymán a legutolsó barna levelet ami a fehér felett van rajta hagyjuk szép szint ad a lének. Ha a borsot és a fokhagymát csak forrás után rakom bele, akkor a habozásnál nem fog bele kerülni a szűrő kanálba.
Friss kenyérrel és tormával tálalom.
Tudom, hogy nagy adag, de a csülök adja a méretet, a húsosat szeretjük, sajna ebből csak nagyot lehet főzni.