Ma 2024 február 23. Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
Bayer Zsolt: Az emberek többsége normális, de a mainstream nyugati politikusok nagy része idióta + videó

Bayer Zsolt: Az emberek többsége normális, de a mainstream nyugati politikusok nagy része idióta + videó

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Videóblogjában a publicista a világ geopolitikai helyzetével kapcsolatos kutatásról számolt be, amely megdöbbentő eredménnyel végződött.

Nemrégiben ért véget egy 21 országot felölelő nagy kutatás, amelyben egyebek mellett részt vett az Oxfordi Egyetem is. És ahol arról kérdezték az embereket, hogy miképpen látják a XXI. század elején a világ geopolitikai helyzetét – kezdte vlogját Bayer Zsolt. 

Mint a kutatásból kiderült, az emberek többsége már nem két szemben álló tömbnek látja a világot, és azt szeretnék, ha minden ország a saját érdeke szerint kötne szövetségeket, elsősorban gazdasági ügyekben.

Ennek megfelelően a legtöbb ember úgy véli, a saját országának együtt kellene működnie Kínával is gazdasági téren. 

A kutatás során az orosz–ukrán háború is szóba került. A legtöbben úgy vélik, Oroszország fogja megnyerni a háborút, és nem lehet arra várni, hogy Ukrajna visszafoglalja majd az elveszített területeit, azonnali tűzszünetre és békekötésre van szükség.

Mindezzel szemben a nyugati mainstream politika kétpólusú világrendben gondolkodik, és azt próbálja elhitetni az emberekkel, hogy például Kínát ki kell zárni a világgazdasági folyamatokból, és a Nyugat nem működhet együtt sem Kínával, sem Oroszországgal, Ukrajnát viszont az „idők végezetéig” támogatni kell pénzzel és fegyverrel, kerül, amibe kerül – fogalmazott Bayer Zsolt. 

 

Magyarul, ha a kutatásból megpróbáljuk a végső következtetést levonni, akkor az derül ki, hogy az emberek döntő többsége normális, ezzel szemben a mainstream nyugati politika és a mainstream nyugati politikusok döntő többsége idióta.

A publicista végezetül hozzátette: mivel elsősorban a magyar miniszterelnökre aggatják nyugaton előszeretettel a „populista” jelzőt, így ma az számít populistának, aki az emberek döntő többségének akaratát, szándékát próbálja megvalósítani.

Borítókép: Bayer Zsolt A vadászat választott engem című könyv bemutatóján a Mezőgazdasági Múzeumban 2022. január 12-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Nézőpont (1) Belföld (10) Heti lámpás (305) Gazdaság (698) Történelem (17) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (535) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2761) Mozi világ (440) Tereb (146) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1309) Egészség (50) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7420) Életmód (1) Politika (1582) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>