Ma 2024 május 22. Júlia, Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.
a4f86b30591bc4193fd05fcf46d12bad.jpg

Bajuszkötő

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

Azt beszélik, Kuncze Gábor visszatér a hazai politikai élet színpadára. Több éves pauza után ismét exponálja magát, hiszen 2012 Magyarországán, véleménye szerint, olyan elképesztő helyzet alakult ki, amelyen csak az igazi demokrataták segíthetnek.

A régi időkben a férfiemberek, akik bajuszt viseltek éjszakára használtak egy érdekes és praktikus kis tárgyat ez volt a bajuszkötő. Azért volt fontos ez a kis találmány, mert ennek használatával a kackiás, huszár, ne adj isten pödört bajusz reggelre is megtartotta formáját. Kuncze Gábor, most levette éjszakai bajuszkötőjét és gondosan elcsomagolta éjjeliszekrénye fiókjába, hiszen újra szerepet vállal és hozni kell a megszokott bajuszos, mackós, dörmögő stílust.

A politikai visszatérés megtörtént, az egykori frakciótársak által 2009-ben életre hívott Szabadelvű Polgári Egyesület vezetőjeként. Ez az egyesület a Gyurcsányi -terv része. A  volt miniszerelnök, nem is titkoltan egy olajfakoalíció létrehozásán dolgozik, amelynek alapja, ha úgy tetszik kiindulópontja lehet egy, az egykori Demokratikus Chartára hajazó, ellenzéki kerekasztal (DEKA) megszervezése, amely aztán a választásokra megalakíthatja azt a bizonyos szivárvány együttműködést, amelyben Orbán leváltásának egyetlen módját látják. Nem rossz elképzelés, hiszen azt mindenki láthatja, hogy a jelenlegi impotens ellenzék nem ér el semmilyen eredményt, ha csak azt nem nevezzük annak, hogy külföldön rendszeresen mószerolja Magyarországot és mindent megtesz hazánk lejáratásának érdekében.

Tehát valamit tenni kell, adta ki az utasítást Gyurcsány és sebtében összetrombitálta régi barátait, cinkostársait és talpnyalóit. Az LMP-vel azonban akadtak gondok, így ott is "hatott" a pártvezetésre, háttérbe szorította azokat az embereket, akiknek egy szemernyi kétsége is volt a gigászi tervének létjogosultsága felől.

Azt azonban nem értem, miként lehet egy új pártot régi, elkopott, elhasználódott arcokkal feltölteni. Miként lehet az így összeválogatott csapat sikeres, miként tud majd alternatívát nyújtani a választóknak. De ez Gyurcsány dolga, ő tudja.  Erről a Hobo Blues Band - Orgia című számának pár sora jut eszembe:

"A padláson véget ért az Öngyilkosok Bálja,
Mindenki a pincébe igyekszik, ahol
A Paraziták Parádéján a Patkány a prímás."

Na de térjünk vissza Kunczéhez. A jó Gábor belekeveredett érdekes historiákba ténykedése alatt (Prisztás-ügy; Fenyő-ügy; Speed discos drogüzlet stb.), bár az igaz, hogy soha semmit nem lehett rábizonyítani, de ahogy mondani szokták nem zörög a haraszt...

Jogi értelemben nem kapott elmarasztalást, de politikai értelemben sikerült a bizonyítás, hiszen az általa fémjelzett párt, az SZDSZ eltűnt a politikai palettáról. Az az érzésem, hogy ezt a mostani próbálkozást sokkal inkább a pénztárca diktálja, mint a nagyívű elkötelezettség, felelőségtudat Magyarországért. Talán megcsappantak, netán elfogytak a tartalékok, a Klub Rádió nem fizet valami jól és nem szeretne olyan megalázó helyzetbe kerülni, mint egykori  műsorvezető társa Bakács Tibor, akit szalámilopáson értek egy hipermarketben.

Ennek fényében, talán jobb volna azt a bizonyos bajuszkötőt, nem a fiók mélyére elcsomagolni, hiszen rövid időn belül ismét szükség lehet rá.

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Belföld (11) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Mozaik (83) Mondom a magamét (7612) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Gazdaság (710) Egészség (50) Jobbegyenes (2805) Politika (1582) Gasztronómia (539) Kultúra (9) Heti lámpás (313) Sport (729) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>