Ma 2017 március 25. Irén, Irisz napja van. Holnap Emánuel napja lesz.

július 2009

 • Bevették a magyarok a szentföldi várat

  Immár negyedik éve kutatnak magyar régészek és restaurátorok a szíriai Margat (Al-Markab) várában. Az egykori johannita erősségnek ugyanis magyar kapcsolatai vannak - igaz, a 13. század elejéről. Az idei ásatási szezon kezdete előtt az expedíció tagjai korábbi munkáikról, és az erősség történetéről is beszámoltak.

 • Húsz éve bontották le a vasfüggönyt 3.rész

  20 évvel ezelőtt szűnt meg a vasfüggöny Magyarország nyugati határán: a két rendszert elválasztó elektromos és műszaki zár elbontása 1989. május 2-án kezdődött, felszámolásával az eszmék, gondolatok és az emberek szabad mozgását évtizedekig akadályozó válaszvonal tűnt el.

 • A leleszi konvent kincsei

  Magyar Nemzet szombati magazinjának egyik legérdekesebb sorozatát közöljük le folytatásokban, melyben a remek Ludwig Emil megmutatja nekünk a rejtőzködő Magyarország eldugott kincseit, melyek mellett sokszor figyelmetlenül elhaladunk a mindennapi rohanó életünk során. Vigyázzunk ezekre a páratlan kincsekre, hiszen ezek a kincsek alappillérei szeretett Hazánknak.

 • Ma indul a kupakaland

  Ahogy arról már korábban is írtunk; új kupaévad, új remények. Az új remények beteljesülése felé vezető úton csütörtök kora este a Szombathelyi Haladás teheti meg az első lépést.

 • Kozma és Damján

  Móser Zoltán fantasztikus cikksorozata a régmúlt idők, az elfelejtett Magyarország kincseit mutatja meg nekünk ebben a párját ritkító sorozatban, mely a Magyar Nemzet hétvégi magazinjának volt elengedhetetlen tartozéka. Utazzon velünk, ismerjük meg együtt Magyarországot egy kicsit másképpen.

 • Van-e Igazi?

  Létezik-e lelkünk másik fele? Van-e Igazi? Vagy csak egy bennünk élő mitosz, mely az is marad?  

 • Kritika – Jégkorszak 3: A dinók hajnala

  A heti választás a Jégkorszak folytatására esett, amely az egész család számára kellemes program lehet, így én is, kicsit idősebb fejjel bevetettem magam a terembe, felvettem a 3D-s szemüveget, és reménykedtem abba, hogy kellemesen fogok szórakozni. Olvassátok el, mi lett ebből…

 • Kitekintő - A boldogság forrásai

  Arisztotelész szerint a boldogság az ember által elérhető legjobb dolog. Az amerikai függetlenségi nyilatkozat olyan fontosnak tartotta a boldogságra törekvést, hogy alapvető emberi jogként ismerte el.

 • A Fradi dicső kupamúltja, 2. rész – 1921-1927

  Hét évi szünet után folytatódtak a kupamérkőzések. A negyeddöntőben a Győri ETO csapatát 7-0-ra, majd az elődöntőben a III. Kerület csapatát 4-0-ra vertük, ezután következett a döntő illetve a döntők, mert az első mérkőzés döntetlennel (2-2) zárult az UTE csapata ellen.