Ma 2017 április 28. Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

július 2009

 • Húsz éve bontották le a vasfüggönyt 2.rész

  20 évvel ezelőtt szűnt meg a vasfüggöny Magyarország nyugati határán: a két rendszert elválasztó elektromos és műszaki zár elbontása 1989. május 2-án kezdődött, felszámolásával az eszmék, gondolatok és az emberek szabad mozgását évtizedekig akadályozó válaszvonal tűnt el.

 • Bodrogszentes román kori temploma

  Magyar Nemzet szombati magazinjának egyik legérdekesebb sorozatát közöljük le folytatásokban, melyben a remek Ludwig Emil megmutatja nekünk a rejtőzködő Magyarország eldugott kincseit, melyek mellett sokszor figyelmetlenül elhaladunk a mindennapi rohanó életünk során. Vigyázzunk ezekre a páratlan kincsekre, hiszen ezek a kincsek alappillérei szeretett Hazánknak.

 • Átigazolási körkép II.

  Az elmúlt szezonban nem jött össze a bajnoki cím az Újpestnek, de úgy tűnik, a következő szezonban újra megpróbálják. Skót trénert hozattak, majd Pollák Zoltán és Bori Gábor mellé, leigazolták Végh Zoltánt és Mladen Lambulicsot is.

 • Felhívás!

  Ma hajnalra virradóan tűzvészben megsemmisült a pomázi Magyar vár bejárati tornya és a vele egybe épült raktár-műhely sor.

 • Valami titok

  Móser Zoltán fantasztikus cikksorozata a régmúlt idők, az elfelejtett Magyarország kincseit mutatja meg nekünk ebben a párját ritkító sorozatban, mely a Magyar Nemzet hétvégi magazinjának volt elengedhetetlen tartozéka. Utazzon velünk, ismerjük meg együtt Magyarországot egy kicsit másképpen.

 • Könnyen gyorsan németül...

  Hihetetlen történet, egy hétköznapi férfiről, aki soha nem beszélt egyetlen idegen nyelvet sem. Egy pillanat kellett, és perfekt módon megtanulta a német nyelvet. Igaz történet!

 • Sorozat mustra - Bevezető

  Újonnan induló rovatunk első bejegyzését olvashatjátok, egészen pontosan még csak a szárnyainkat bontogatjuk, de a filmek mellett megpróbálunk egy kevés betekintést nyújtani minden kedves olvasónknak a sorozatok világába is. Heti rendszerességgel próbálunk jelentkezni remélve, hogy többen is elolvassátok majd friss híreinket, esetleges kritikáinkat.

 • Kitekintő - A nyertes mindent visz

  Két amerikai professzor mostanára klasszikussá vált könyvében azt vizsgálja, hogy igaz-e a közgazdászok vélekedése, miszerint a gazdasági hatékonyság növelése érdekében el kell viselni a társadalmi egyenlőtlenségek szétnyílását.

 • A Fradi dicső kupamúltja, 1. rész - 1910-es évek

  A Magyar Kupa kiírása az 1909. augusztus 13-ai MLSZ ülésen történt meg, évek alatt eljutva az ötlettől a megvalósulásig. 1909 őszén gyűjtést indítottak a kupa elkészítéséhez szükséges összeg előteremtésére.