Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
64bbb5d022d544472c46fa8c8eb45058.jpg

Ma indul a kupakaland

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ahogy arról már korábban is írtunk; új kupaévad, új remények. Az új remények beteljesülése felé vezető úton csütörtök kora este a Szombathelyi Haladás teheti meg az első lépést.

 Rendkívül korán, már július második napján pályára lép az első magyar kupacsapat a korábbi UEFA kupa illetve az Intertotó kupa tulajdonképpeni összevonásával létrehozott új sorozat az Európa liga keretében. Mivel együtteseink az utóbbi években nem kényeztették el szereplésükkel a hazai labdarúgásért szorítókat így a Soproni Liga bronzérmese olyan hamar pályára lép mintha mondjuk a korábbi Intertotó sorozat első körében kellene játszania. Ráadásul az ellenfél egy teljesen ismeretlen kazah alakulat az Irtis Pavlodar, amely tulajdonképpen nem is Európából, hanem szinte a távol keletről érkezik a Rohonci útra. Néhány éve ugyanis a kazah labdarúgó szövetség felvételt nyert az európai konfőderációba, vagyis az UEFA-ba így Izrael után a második olyan ország csapatai szerepelnek az öreg kontinens futballszínpadán, amelynek területe – legalábbis nagyobb részben – inkább Ázsiához semmint Európához tartozik. Csak egy adalék ahhoz, hogy milyen kalandja lesz a visszavágó előtt a magyar NB I harmadikjának: Szombathelytől Pavlodarig mintegy 6000 kilométeres utazás vár a vasi zöld fehérekre, akik ennyi erővel akár New Yorkba is eljuthatnának.

 

No de kár sopánkodni, itt és most kell kiharcolni a továbbjutást és erre a legjobb alkalom a csütörtöki hazai mérkőzés, ahol egy két-, háromgólos siker megnyugtató lenne a visszavágó előtt. Az már eldőlt, hogy az eredetileg 12 000 szurkoló befogadására alkalmas stadionba még a 2500 újonnan felszerelt szék ellenére is csupán 5500 néző válthat jegyet, de a szerencsések biztosan remek hangulatot teremtenek majd a lelátókon és az ő segítségükkel sikerülhet megszerezni a hőn áhított megnyugtató előnyt. E sorok írójának tavaly ilyenkor már volt szerencséje beszámolnia rádiós tudósítóként egy másik kazah alakulat a Zsetiszu búcsújáról melyet a Kispest magabiztosan vert ki kettős győzelemmel az akkori Intertotó sorozatból és a Debrecen is sikerrel jutott túl az UEFA kupa selejtezőjében a Sahtyor Karagandival szemben. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy 2006-ban a Fehérvár idegenben lőtt góllal búcsúztatta a Kajrat Almati együttesét, akkor elmondhatjuk, hogy eddig a kazahoknak nem sok babér termett a magyar csapatok ellen. Most a Haladáson a sor, hogy folytassa a jó sorozatot és akkor siker esetén a hónap második felében kétfrontos magyar – svéd kupacsatára kerülne sor, hiszen a Hali következő ellenfele a 2007-es BL selejtezőben a Lokit kiejtő Elfsborg lenne, míg a Debrecen a Kalmarral találkozik a rangosabb sorozat kvalifikációs küzdelmeinek második körében. Lesz tehát miért szurkolni ebben a forró nyári hónapban és akkor még nem is szóltunk a román – magyar párharcról a Steaua Bukarest – Újpest Európa Liga selejtezőről, sőt a kupagyőztes Honvéd ellenfelét még nem is ismerjük, hiszen a piros feketék majd csak a harmadik selejtezőkörben lépnek pályára.

Négy csapatunk várja tehát a rajtot és bár rengeteg párharcot kellene sikerrel megvívniuk a főtáblákért, de azért sok szurkoló nevében mondhatjuk ki örök mottónkat: Töretlenül hiszünk a magyar labdarúgásban!

 

Európa Liga selejtező: 1. forduló 1. mérkőzés:

Szombathelyi Haladás – Irtis Pavlodar (kazah)

Szombathely, Rohonci út, csütörtök 19 óra.

 







Juhász Attila

Szerző a Flag Polgári  Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Vetítő (30) Történelem (18) Belföld (10) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (7) Autómánia (61) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Mozi világ (440) Sport (729) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7548) Tereb (146) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Politika (1582) Heti lámpás (312) Jobbegyenes (2789) Egészség (50) Gazdaság (705) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>