Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
a96d378b21ec053bdb51180a641e1e6c.jpg

The Playboy Club (NBC)- Pilot (2011/12):

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ismét a 60-as évek, és ismét jó csajok, na meg a híres/hírhedt Playboy Club és Chicago. Röviden így lehetne bevezetni az NBC újoncát, ami hétfő esténként, a The Sing-Off után fog adásba kerülni olyan már ismert sorozatok ellen mint pl. a Castle vagy Hawaii Five-0.

Könnyű dolga tehát egyáltalán nem lesz és a pilotot látva még bőven lenne mit fejlődnie, hogy közepesnél valamivel jobb sorozatot láthassunk hétfő esténként. Az biztos, hogy Alay Taylor nem végzett rossz munkát, a látvány önmagáért beszél. Sokkal jobban, könnyebben eladja magát a Club hangulata mint a ]]>Pan Am]]>, viszont Chad Hodge nyugodtan leülhetne dolgozni még ezen a forgatókönyvön és a karaktereket is jó lenne kicsit "súlyosabbá" tenni, mert eddig csak lézeng mindenki és a lenge öltözéktől várják a megváltást. A casting is ezt a utat járja végig. Jó színészek, látszólag, eyecandy szempontból csillagos ötös, színészkedés tekintetében viszont már vannak problémák.

A történet középpontjában természetesen a Nyuszik vannak, akik minden este szórakoztatják a vendégeket. A Club tagjai szinte egytől egyig befolyásos emberek, ráadásul a kornak megfelelő ügyletek jelentős része is a Club falai között zajlik. Maureen még csak bontogatja szárnyait ám rögtön sikerül egy nagyon rossz helyzetbe kerülnie melyből látszólag Nick Dalton segíti ki, akinek talán pont az új csaj nem hiányzott az életéből. Köszönhetően annak, hogy a Club legbefolyásosabb Nyuszija a barátnője gyorsan megindulunk a szerelem,szex, féltékenység, pletyka, összeesküvés vonalon és ehhez már csak egy gyilkosság, valamint pár megkérdőjelezhető ügyleteket lebonyolító "arc" hiányzik. A történet során folyamatosan kezdjük megismerni a lányok életét, barátaikat, családjukat és hátköznapjaikat. A csillogás mögött természetesen a legtöbb esetben ott rejtőznek a bonyodalmak is. Ráadásul a kor sajátosságai is szépen beköszönnek az a Club falai közé. Unatkozni tehát nem unatkoznánk, bár nem kéne ennyire a látszatra és a külsőségre játszani, szeretnék rövid időn belül karaktereket is látni a képernyőn.

.

Az Eddie Cibrian és Amber Heard kettőssel azt gondolom, hogy nem nyúltak nagyon mellé a készítők. Igaz lehetett volna tehetségesebb színészeket is találni a szerepre de egyelőre a jelenlegi forgatókönyvvel és helyzettel ők is bőven megbirkóznak. Ráadásul mindketten elég fiatalok ahhoz, hogy a közönség számára eyecandy faktor tekintetében érdekesek legyenek. Mellettük azért természetesen előkerülnek az ismerős arcok mellékszereplőkként, és itt most nem csak a többi Nyuszira gondolok. Elég csak David Krumholtz nevét megemlíteni, aki a Club vezetőjeként jó szerepet kapott a Numb3rs után.

A hangulat és környezet adott, a színészek rendben vannak, megvalósítás szempontjából nagyon nincs miért panaszkodnunk. A történet is érdekes lehet, igaz ez a felépítés nem biztos, hogy sok jót fog hozni a sorozatnak. Összefüggő történetről beszélünk egyértelműen, ráadásul már a pilotban nem egy visszatérő szálat elindítottak, elég csak a Nyuszik életére gondolni és akkor Nick Dalton tevékenységéről még nem is beszéltünk.

Értékelés: The Playboy Club - 6/10

Eddig a közepesnél valamivel erősebb kezdés, érdekel a folytatás annak ellenére, hogy a karakterekkel nem vagyok megelégedve. A történet viszont érdekessé teheti a sorozatot és jelen esetben, bár adott, az eyecandy faktort is szeretném teljesen kizárni. Ahogy ]]>korábban is írtam, pont a Pan Am kapcsán]]>, nem szeretném ha a külsőségek vennének meg hosszabb távon, hanem a történet és a tartalom. Erre azt gondolom itt lenne is némi esély, meglátjuk, hogy mit tudnak kihozni a sorozatból az összetett történet-vezetéssel. Az NBC szempontjából nézve, eléggé bevállalósnak tartom a sorozat elindítását, de talán pont ezért is szurkolok kicsit a csatornának. Annak ellenére, hogy ha kint élnék biztosan a Castle-t nézném és a Playboy Club labdába sem rúgna Nathan és Stana mellett. Ettől függetlenül, készüljünk arra, hogy Amber Heard fog nagyon sok helyről mosolyogni ránk. A második rész után pedig ítéletet mondunk bár már most (a leírtak ellenére/sajnos) a kaszás eljövetelét látom.

teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Belföld (10) Gazdaság (705) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Jobbegyenes (2788) Mondom a magamét (7546) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Életmód (1) Heti lámpás (312) Nézőpont (1) Tereb (146) Egészség (50) Sport (729) Kultúra (7) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>