Ma 2024 április 24. György napja van. Holnap Márk napja lesz.
1ad833a507fa66648df3018ab413edee.jpg

„Zorró” maszkja nélkül is három gólt szerzett

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Boldog lehetett az a mintegy 4000 ferencvárosi szurkoló akik csapatuk utolsó NB II- es mérkőzéseinek egyikét választották szombat délutáni szórakozásul. A Fradi ugyanis nemcsak 4-1-re nyert és már most 6 fordulóval a vége előtt csaknem feljutott, hanem Bobby Davison vezetőedző végre engedett a közóhajnak és pályára küldte a zöldek ikonját Lipcsei Pétert.

 

Amolyan békés szombat délutáni sütkéreznésnek indult a Ferencváros-Cegléd találkozó az Albert Flórián stadionban, csak egy követelés hangzott el, de az folyamatosan és teljes hangerővel; Lipcsei Pétert követelte a pályára a közönség. A 37 esztendős egykori sokszoros válogatott középpályás 19 évvel ezelőtt mutatkozott be a ma 110 éves egyesületben és azóta Magyarországon csak a zöld fehéreknél szerepelt. Ám tavaly kora ősszel súlyos sérülést szenvedett, műteni kellett és a legtöbben már lemondtak arról, hogy valaha is pályára léphet még. A nagyszerű labdarúgó azonban összeszorított fogakkal küzdött, felépülése után végigcsinálta a kőkemény alapozást és várta a lehetőséget melyet eddig nem kapott meg angol edzőjétől annak ellenére, hogy minden fradista a csapatba követelte.
Ott volt viszont a kezdőcsapatban- természetesen- az egykori „Zorró” azaz a gólkirályjelölt Ferenczi István aki immár sérüléséből teljesen felépülve speciális arcvédő maszkja nélkül léphetett pályára. Ő csempészett némi szint az egyébként kissé unalmas első félidőbe, fél óra elteltével szerzett remek fejesgóljával. A kicsit sablonosan, nem sok ötlettel játszó csapatban összesen ennyi öröme lehetett a szurkolóknak 45 perc alatt.
Szünet után Balog Zoltán- szintén fejessel- megduplázta a Fradi előnyt, majd a gyógyult arcú Ferenczi- 11-esből- háromra növelte az előnyt- apró szépséghiba, hogy egy percre rá a ceglédiek is kaptak egy büntetőt amit Medgyesi szintén értékesített. 3-1 után már tényleg csak egy vágya lehetett a nézőközönségnek, hogy a pályán láthassák veterán kedvencüket. A magyar labdarúgóbarátoknak pedig, hogy lehetőleg továbbra is honfitársaink szerezzék a gólokat bebizonyítva a külföldi légiósokkal szembeni létjogosultságukat annak ellenére, hogy a hazai kezdőcsapatban például 7-4 volt az arány utóbbiak javára miközben a ceglédieknél három Fradi nevelés is játszott.
Ferenczi megnyerte végül is ezt a csatát mert belőtte harmadik gólját is, bebizonyítva, hogy maszk nélkül is igazán félelmetes az ellenfelek számára és már 28 gólnál jár ami még ebben a hazai másodosztályban is megsüvegelendő teljesítmény.
A 78.percben végre a B közép vágya is valóra vált; végre pályára küldte a vezetőedző mindenki Petikéjét aki a felé irányuló szeretetet rövid idő alatt is meg tudta hálálni néhány remek átadással, jelezve hogy a 8 hónapos kihagyás alatt tudása mit sem kopott, bár a társak ezúttal passzaiból újabb gólt már nem szereztek.
Minden jó ha jó a vége, a döcögősen induló meccs szépen zárult ahogy az egy 110.születésnapját ünneplő klubhoz illik és most már tényleg nyugodtan készülhet az FTC az NBI őszi szezonjára és az angol mester az utolsó másodosztályú meccseken akár ki is próbálhat néhány fiatal- uram bocsá saját nevelésű- játékost is.
 
NB II Keleti csoport: Ferencváros-Cegléd 4-1 (1-0)
                                  Gólszerző: Ferenczi (3, egyet 11-esből), Balog Z. ill. Medgyesi (11-esből)

Juhász Attila
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Hozzászólások

Flag
2016-01-28 13:27
Big fun

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7561) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Kultúra (7) Tereb (146) Életmód (1) Szépségápolás (15) Belföld (11) Politika (1582) Vetítő (30) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Mozaik (83) Gazdaság (706) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Heti lámpás (312) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Egészség (50) Sport (729) Nagyvilág (1310) Jobbegyenes (2793) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>