Ma 2024 április 26. Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.
c2ec4a95998e3378a4060436450de29d.jpg

Szombathelyi továbbjutás (Eur)ázsiában

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Féltettük, persze, hogy féltettük a Haladás labdarúgócsapatát, hiszen minimális előnnyel utazhatott Kazahsztánba. Döntő volt azonban, hogy idehaza nem kapott gólt a magyar csapat, így az idegenben szerzett Kuttor fejesgól a vasiak továbbjutását jelentette!

Sajnos a Soproni Liga bronzérmesének eddigi 180 percnyi játékát egyetlen magyar TV néző sem láthatta a közvetítés elmaradása miatt.

 Megvan, a várva várt továbbjutás az Európa Ligában, még ha a vártnál nehezebben is született meg, a Hali kiharcolta az Irtis Pavlodar ellen azt az eredményt, ami a 2. fordulóba jutást eredményezte. A sportnapilap csütörtöki számának címoldalán öles betűkkel jelent meg: „Harcolni kell!” A jelek szerint a Szombathely együttese eleget tett az óhajnak, hiszen közel 6000 kilométeres, rendkívül fárasztó utazás után tényleg csak akkor lehetett esélye a továbbjutásra, ha végigharcolja a visszavágót. Alig több mint negyedórányi játék után már oda volt a Haladás idehaza kibrusztolt előnye; a Kazahok ugyanis megszerezték a vezetést. Négy perccel később viszont az elnyűhetetlen, 39 esztendős Kuttor Attila – aki hibázott a gólnál – javított és az első meccs egyetlen találatát jegyző, Kenesei Krisztián beadásából az Irtis kapujába fejelt.
 
 
Megvolt tehát a hőn áhított idegenbeli gól és már ekkor érezhető volt, hogy ez még sokat érhet a végelszámolásnál! A félidő vége előtt a Kazahok szereztek ugyan még egy gólt, de a második játékrészben a Haladás már nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából és 2-2-vel az idegenben szerzett góllal továbbjutott és készülhet a svéd Elfsborg elleni – valószínűleg még nehezebb – kupacsatára. Sajnos volt egy negatívuma is a Karagandiban – 8000 néző előtt – rendezett mérkőzésnek; a továbbjutás egyik hőse Kenesei Krisztián egy összecsapás során megsérült, az 57. percben le is kellett cserélni, és az első jelentések szerint eltört a csuklója. Én a magam részéről biztos vagyok benne, hogy a népszerű „Kenő” akár rögzítőkötéssel a kezén is, de játékra jelentkezik a svédek elleni meccsek előtt Csertői Aurél vezetőedzőnél!
Ha nehezen is, de továbbjutott tehát a Haladás az Európa Liga 2. körébe és készülhet az ellen a svéd Elfsborg ellen, amely két esztendeje kiverte a Debrecent a Bajnokok Ligája selejtezőjében, minimális 1-0-s összesítéssel. Ezzel a harcos felfogással, amit mondjuk Kazahsztánban bemutatott a vasi gárda, igenis lehet keresnivaló, mindenestre megijedni semmiképpen sem szabad.
Igazi szuper kupahét lesz tehát a következő, csak az a nagy kérdés, mennyi láthatnak ebből a magyar szurkolók. Nem akarok durva kifejezéseket használni, de szerintem sok szurkoló nevében mondhatom, hogy már az agyamra megy ez a mizéria, ami a televíziós közvetítések körül zajlik immár hosszú hetek óta. A Haladás továbbjutásának egyetlen momentuma sem került képernyőre és a jelek szerint a DVSC – Kalmar meccset sem közvetítik.
Ráadásul – bár csütörtökre ígért az MLSZ vezérkara döntést – továbbra sem tudjuk, melyik csatorna sugározza a következő NB I –es szezon mérkőzéseit. A bajnokság pedig július 25-én kezdődik. Nem tudom, hogy olvasóink közül van –e valaki, aki el tudja képzelni, hogy Németországban vagy akár csak a szomszédos Ausztriában a KEDVES SZURKOLÓ - igen így csupa nagybetűvel - ne tudná két héttel a rajt előtt, hogy távkapcsolójának melyik gombjára kattintson, ha bajnoki meccset akar nézni! Járulékos gond mindeközben, hogy így a kezdési időpontokat sem lehet meghatározni, hiszen nem dőlt még el ki, mikor és melyik meccset óhajtja adni élőben, ezért mondjuk egy Fradi drukkernek, aki ki akar menni csapata három év szünet utáni első NB I- es meccsére, fogalma sincs, hogyan intézze szabadidejét, legyen szó a családjáról vagy akár a munkahelyéről.
 
 Egyelőre azonban örvendezzünk a Haladás továbbjutásának és a jövő héten szurkoljunk a két vidéki gárdának, svéd ellenfelei-, no és persze az Újpestnek a román Steaua ellen és bízzunk abban, hogy hamarosan magyar csapatokat láthatunk a TV-ben is!
 
 
Európa Liga selejtező 1. forduló visszavágó:
 
Irtis Pavlodar (kazah) – Szombathelyi Haladás 2-1 (2-1)
Karagandi, 8 000 néző
 
Gólszerzők: Jurin 19. és 34. perc ill. Kuttor 23. perc.
 
Továbbjutott a Haladás 2-2-vel, idegenben szerzett góllal.

 

 

 

 

Juhász Attila

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (312) Tereb (146) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Tv fotel (65) Kultúra (7) Flag gondolja (36) Sport (729) Nézőpont (1) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7561) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (706) Jobbegyenes (2793) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Szépségápolás (15) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>