Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
8a43b7ec8ccdae5401ad7a3c9a6d1c10.jpg

Megsárgult lapok - Simon verette magát Telekkel

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Egy évtizede, hogy tragikus körülmények között távozott a kilencvenes évek magyar futballjának (vagy más írásmód szerint: magyarfutballjának) karakteres figurája, akihez, mint mondani szokás, valahogy viszonyulnia kellett minden drukkernek.

Én megéltem saját meccsnézői pályafutáson alatt mindkét végletet: volt, hogy nagyon ellenszenves focistának találtam, s volt, hogy az egyik legszimpatikusabb, legtisztességesebb szereplőnek tűnt a hazai futballmocsárban. Sőt, karrierje késői szakaszában egész jó játékosnak is, a tiszteletreméltóan hajtós fajtából, akinek a taktikai érzéke is a szürke átlag fölé emelkedik. Edzői pályája is alakulhatott volna szépen, ha váratlanul - máig sem teljesen tisztázott körülmények között?, én mindenesetre nem olvastam még megnyugtató magyarázatot - el nem ragadja a sors.

]]>A Ferencváros győzelemmel emlékezett a tíz éve elhunyt Simon Tiborra]]> - emelte ki tudósítása címében a  Nemzet Sport weboldala, előzetesen pedig a közelgő évforduló kapcsán arról írt a lap, hogy az egykori, ikonikus játékosnak számító, csupaszív hátvédről ]]>nevezték el az Albert-stadion egyik szektorát]]>.
A Mindig és soha Fradi-blog az ]]>In memorian Simon Tibi]]> című poszttal emlékezett.
Mi pedig itt azzal, hogy egy korabeli újságcikket szedünk elő a gyűjteményből. Féltem, hogy mennyit kell majd megfelelő alapanyaghoz keresgélni a kupacban, de úgy esett, hogy a feldolgozásra már korábban kiszemelt példányok ahogy is tornyosulnak az íróasztalomon - mindegyikben legalább egy-egy későbbi Sárga Lapok-poszt témája -, csak a legfelsőt kellett felütnöm, hogy kezembe akadjon egy simontibis riport. Az első cikk a Sportissimo című kéthetenkénti (?) magazin 1995. augusztusi számában, és meglehetősen blikkfangos címet visel: Simon vereti magát Telekkel. A két nevet nem kell magyarázni, nem csak a zöld-fehér híveknek ismerős a második is, de minden magyar futballbarát tudja, kiről-kikről van szó.

A cikk nyitómondata olyan, hogy ez alkalommal kifejezetten kínálja magát az idézésre:
A Kispest mestere, Török Péter mondta, hogy ha valakit kedvére kiválaszthatna a magyar mezőnyből,akkor az a ferencvárosi Simon Tibor lenne.
(A szerző egyébként bizonyos Borókai Gábor, akkor még sportújságíró.)

A folytatásban is akadnak feljegyzésre érdemes mondatok, például ez a párbeszéd a riporterrel (és akkor a címadás rejtélye is feloldódik mindjárt):
- Doppingolsz?
- Ha Telek Andristól kapott pofon rajta van a tiltó listán, akkor igen.
- Te tényleg pofoztatod magad?
- Egyáltalán nem rendszeresen, de előfordult már. Amikor úgy érzem, hogy kicsit leültem, és nem tudok a feladatra koncentrálni, amikor nem lobog bennem a tűz, akkor valahogy megpróbálok kizökkenni az apátiából.

Minden további elolvasható alant:

]]>]]>

]]>]]>

]]>]]>

(A kicsinyítve betett illusztrációk rákattintva nagyobbak lesznek, akkor pedig a jobb-klikk menüből a Kép megjelenítése parancsra még nagyobb, jól olvasható méretben jelennek meg.)
]]>Sportissimo, 1995/11., augusztus 3.

]]>
]]>Sárga lapok -  ]]>]]>http://sargalapok.blog.nepsport.hu ]]>- A Flag Polgári Magazin partnere]]>
]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Politika (1582) Történelem (17) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (310) Tereb (146) Tv fotel (65) Vetítő (30) Mondom a magamét (7501) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2778) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (702) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Életmód (1) Kultúra (6) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Belföld (10) Sport (729) Nagyvilág (1309)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>