Ma 2024 szeptember 22. Móric napja van. Holnap Tekla napja lesz.
28fb4d06f009b2c492abd72f00c48aca.jpg

Madár Amerika felé repül - Erdei Zsolt következő mérkőzése: Atlantic City

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az Universum Box-Promotion klubjától 2010. júliusában búcsúzó kétszeres – WBO félnehézsúlyú és WBC cirkálósúlyú – profi világbajnok ökölvívó, Erdei Zsolt (31-0, 17 KO) három mérkőzésre (plusz további 2 mérkőzés opcióval) szóló szerződést kötött Amerika egyik legismertebb promóterével Lou DiBellával, aki többek között Bernard Hopkins promótere is.

A tárgyalások eredményeképpen – 1 nap híján egy év kihagyás után – Erdei Zsolt 2010. november 20-án Amerikában, Atlantic Cityben, egy bokszgála keretein belül léphet szorítóba. Madár ellenfele a 8 menetes „felhozó” mérkőzésen a kenyai származású 187 cm magas, 39 éves ökölvívó, Samson Onyango (20-6, 13 KO) lesz, aki utoljára májusban Mustapha Noor ellen győzött technikai KO-val.

Samson Onyango Ngao egykenyai születésű félnehézsúlyú bokszoló, aki 1971. október 16-án született. Magassága: 187 cm,beceneve „A Kalapács” (The Hammer). Profi mérlege: 26 mérkőzéséből: 20 győzelem, 6 vereség (3 KO), 13 KO.
 
 
Erdei Zsolt nyilatkozata: „Örülök, hogy egy sikeres szerződéskötés és tárgyalások után, egy év kihagyás után újra ringbe szállhatok. Amerikában a DiBella Entertainment tette a legjobb ajánlatot, amelyet elfogadtunk, ráadásul láthatóan hisz bennem. Ez egy kiindulási pont, amivel azt szeretném elérni, hogy az amerikai piacon is elismerjenek. Nekem a boksz az életem, ehhez értek, és boldog vagyok, hogy újra bokszolhatok. Érzem magamban az erőt, hogy a leszerződött meccseken a legjobb formámat nyújtsam. Három mérkőzésre és további két opciós meccsre írtam alá Lou DiBellával, aki nagyon nagy név Amerikában. Október végén utazom ki Amerikába, hogy megkezdjem a felkészülésemet Onyango ellen. Sajnos az edzőkérdés egyenlőre nyitott maradt, mert Fritz Sdunek családi okok miatt nem tud velem tartani. Természetesen folytatunk már tárgyalásokat, és vannak lehetőségek hazai és amerikai edzőre egyaránt. Szeretek harcolni, és szeretem a kihívásokat, ezért az a célom, hogy meghódítsam Amerikát. Szerelemes vagyok a sportágba, és bárkivel megküzdök, mert nem félek senkitől. A vágyam, hogy Amerikában is meccseket nyerjek és veretlenül vonuljak vissza. ”
 
 
 
 
Christof Hawerkamp, Erdei Zsolt nemzetközi sport- és PR menedzsere a következőket nyilatkozta: „Nem egyszerű belépni az amerikai piacra, és sok előkészítő munkát igényel. Zsolt mindenképpen szerette volna kipróbálni magát, ezért négy nagy amerikai promóterrel is tárgyaltunk a jövőjét illetően. Lou DiBella nagyon nyitott volt, láthatóan hisz Zsoltban, ezért létrejött a megállapodás, mivel elismerték és látták, hogy zsolt különleges személyiség, akiben sok lehetőség van. Amerikában tartanak az európai bokszolóktól, mert intelligensebbek és technikásabbak. Zsoltnak igenis komoly esélye van, hogy meghódítsa az amerikai kontineset is. Még mielőtt Erdei Zsolt neve felmerült volna a gálán már az HBO eladta a SPORT TV-nek a közvetítési jogokat, de jelenleg az RTL Klubbal is folynak tárgyalások Zsolt meccsének közvetítése ügyében.”
 
 
Az Erdei Zsolt – Samson Onyango találkozó a Paul Williams – Sergio Martínez középsúlyú WBC világbajnoki címmérkőzés előtt kerül megrendezésre a Boardwalk Hall-ban. (Boardwalk Hall, 2301 Boardwalk Atlantic City, New Jersey 08401-6621, ]]>http://www.boardwalkhall.com/index.asp]]>)
 
 
A Flagmagazin kommunikációs partnere - Megaphone TPM Kommunikációs és Menedzsment Kft.

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (715) Autómánia (61) Heti lámpás (327) Tereb (146) Sport (729) Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Belföld (11) Egészség (50) Szépségápolás (15) Politika (1582) Mondom a magamét (7837) Tv fotel (65) Mozaik (83) Életmód (1) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2844) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Kultúra (9)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>