Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
94d8b6fbd2009eda7802964d8814823b.jpg

Adok, kapok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem hinném, hogy innen, az erkölcsi mocsaras Magyarországról bármi alapom lenne kritikát írni, vagy savazni ezt a gyapotszedőt, de meg kell tennem, mert elindul bennem egy gyilkos kór, aztán annyi… 

Már a kezdet kezdetén sem voltam cseppet sem büszke arra, hogy magyar a vére. Szerintem. A neve alapján simán az. Gál Lajos. Az okostojás. Aki sohasem a szépségével, barátságával, sokkal inkább a pulykafejével hódított. De mert elment Hollandba, nagymenősre Fanháloztatta magát. Hogy ő az eredeti Aloysius Paulus Maria „Louis” van Gaal.

Miután 1995-ben visszatért Magyarországra iskolás csapatával, az Ajaxszal BL-derbire a Fradi ellen, az oktatós focival meg a hergelős beszólásával, már ami a huhogós stílust illeti, nem lett szimpatikus. Sőt, utálatos.

Amikor gennyesre nyerte magát a zamszterdami fiatalkorúakkal, elment világot megváltani. Nem szívesen írom le, de sikeres volt a Barcelonánál, ahol összebarkácsoltak neki két spanyol bajnoki aranyat, meg egy Király Kupa-befutót. A dicsfény viszont elolvasztotta agya biztosítékát.  Hollandosította a büszke katalán csapatot, hírmondónak hagyott csak helyi erőt, aztán nekiállt bemagyarázni a spanyoloknak, hogy igazából ő akasztotta fel a Napot az égre. Aki nem hitt neki, mehetett Puta madréba!

Az cuki volt, amikor lapátra tették a holland válogatott elejéről, de ebből is jól akart kijönni, hiszen azt terjesztette magáról, hogy ő lehet Sir Alex utódja a Manchester Unitednél. Kemény az arc, biztos sokat „kamillázott” abban az időben, ezért beszélt ilyen marhaságot. Visszakavart  Katalóniába, de ott már nem karmolták annyira, úgyhogy kirúgták, belsővel.

Hollandiában az AZ nevű szövetkezettel termesztett arany tulipánt, bajnok lett, aztán érkezett az általa csak „álomcsapatnak” tartott Bayern meghívója. A gyilkos vacsora már az elején elkezdődött, de a vezetőség már a startnál sokat tartotta a hátát, meg a száját. Sokan marták őt, nem alaptalanul. Az örökösen tárcsázó Toni, meg néhány, amúgy jó arc, remek labdarúgó belátta, fafejből nem lesz sikeredző. Velük. Leléptek. Igaz azóta is sodródnak. Az olasz kan első éve - még Gál Lajos előtt - bámulatosra sikeredett, de Fanhál leoltotta Lucát, szerinte feka minden, amit művelt.  Ribéry sem ok nélkül látogatta a cseh remeket, Doktor Szovát a betegségeivel. Inkább kibújt a holland szorítós fapapucsából. Belőle senki sem farag papucsembert, Möszjő Chief! Oui or not oui?
Van Gaalnak mákja volt, mert az első germán évében kupát, meg bajnokságot nyert, ezért aztán a müncheni Városháza erkélyén állati módon ünnepeltette magát. Na jó, keveseknek jött össze, hogy spanyol, német meg holland kupagyőztes meg bajnok legyen. De ennyi elég a dicséretből, ezt is epe ízzel a torkomban, és sajgó klaviatúrával írtam csak le. Muszáj volt!

Ismerem a sikerhez vezető utat"

De eljött a nagy pillanat! Beégett a 2010/2011-es béelben, jó korán kivették a mancsai közül a salátástálat (mennyire utálom ezt a kifejezést!), bukott a német kupában. És a végső csapás! A hőzöngős bajor derbin, égéssel felérő döntetlen a nürnbergi mesterdalnokokkal. Halál Fanhál!

Megegyezés a lelépés összegéről, autó kulcs leadás, szolid pápá a maréknyi rajongónak, és újra süt a Nap München felett!
Köszönjük, Du arrogáns arschloch!
Most kaptál!
Ahogyan adni szoktál!

Horti Gábor, fourfourtwo.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7501) Gazdaság (702) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Mozaik (83) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (10) Politika (1582) Autómánia (61) Vetítő (30) Egészség (50) Életmód (1) Nagyvilág (1309) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Történelem (17) Jobbegyenes (2778) Heti lámpás (310) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>