Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
3e213a97229a82dbab1ad14137d476b7.jpg

Fradista szemmel - Zsíroskenyér és más semmi...

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Kubatov

A Fradi-elnök is nagyon el van keseredve, mint mindannyian.
...Az elmúlt másfél évben annyit dolgoztam, reménykeltőt és biztatót próbáltam mondani Önöknek, na ma egy kicsit Önök segítsenek nekem…

 

Azon gondolkodtam, a Haladás elleni kupakudarc után, hogy mi maradt meg nekünk a régi idők Fradijából. Csapat nincs, utánpótlás nincs, hangulat nincs, öröm nincs és természtesen siker sincs. Egyedül a lelátók alatt árult "zsírosdeszka" marad meg nekünk mementóul az egykori Fradiból.

Azt viszont töretlen lelkesedéssel és a régi időkkel azonos minőségben és ízvilágban kaphatjuk meg, ha kilátogatunk a stadionba, s mivel már olyan nagy sorban állás nincsen, még juthat számunkra is a finom pirospaprikával és hagymával felturbózott finomságból.

A Haladás elleni bajnoki győzelmünk megint adott egy kis reményt arra, hogy lesz még csapatunk is valamikor. De aztán a Siófoki kiábrándítóan keserves játékot látva elbizonytalanodtunk, majd a szombathelyiek elleni szégyenteljes MK búcsú után már nem is reménykedtünk a pozitív jövőben.

Vitathatatlanul a háttérben történnek szép és előremutató dolgok, (Dalnoki Akadémia visszatérése, Stadion projekt stb.), de a Ferencváros az Ferencváros, itt gyorsan kellenek erdmények, nincs idő.
Nagyon sokat várt már a Fradi tábor a sikerre, ELÉG volt a kudarcokból, ELÉG volt a szentélyből lehorgasztott fejjel való távozásokból, ELÉG volt a hitegetésekből!

Minarik Ede a Régi idők focija című Sándor Pál filmben elhangzott, azóta örökbecsűvé nemesült mondatai lebegnek a szemem előtt: KELL EGY CSAPAT!

Egyenlőre azonban a csapat körvonalai is elhalványultak, nem hogy a lényege.
Moniz jó edző, ezt szögezzük le.
Jól látja, hogy nincs kreativitás, elfogyunk 60-70 perc után, nem tudunk játszani betömörülő védelem ellen. Azt mondják az okosok, hogy az első lépés a megújulás utján az az, ha szembe merünk nézni a hibáinkkal, nos ez úgy látszik megtörtént.
Most már építkezni kell, nagyon nehéz két mérkőzés vár ránk, vasárnap Leisztinger (sic!) féle DVTK, majd a "jófiú" Videoton következik. Nem lehet pihenni, lazsálni, gyors előrelépés kell. Bevallom őszintén nem sok jóra számítok az elkövetkezendő bajnokikon, de cáfoljanak rám a srácok és Moniz mester.



Kell egy csapat!
 
A magyar bajnokság erőviszonyai kiegyenlítettek, itt minden előfordulhat, a lesajnált Eger leckét adott a Lokinak múlt héten, a harmatgyenge Siófok az ellenünk elért döntetlenjét meg tudta ismételni, most a második helyezett MTK otthonában. Szóval kemény céltudatos munkával hiszem, hogy meg lehet szerezni egy olyan pozíciót a téli szünet előtt, amelyre egy nagyon jól sikerült alapozást követően tavasszal lehet bizton építkezni egy szép szezonvégi eredmény reményében.

Azonban az ide elvezető úton először vasárnap le kell győzni a bitangerős, vélhetően már a Rudolffal felálló Diósgyőrt.

Őszintén bizom benne, hogy eljön majd az az idő, amikor már nem csak a pirospaprikával és hagymával megspékelt "zsírosdeszka" miatt lesz érdemes kilátogatni az Albert Stadionba.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Életmód (1) Történelem (18) Tereb (146) Jobbegyenes (2788) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Gazdaság (705) Mondom a magamét (7546) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Autómánia (61) Sport (729) Heti lámpás (312) Kultúra (7) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>