Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
846f3b6011428d472141418181a8eee9.jpg

Fradista szemmel - Vízió

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Kubatov

" Münchenben vagyok, a barátaim, akik közvetítettek, azt mondták, hogy jobb is, hogy nem látom a produkciójukat. Alulmúlták minden szempontból a pápai teljesitményt, amire azt hittem, hogy annál nincsen lejjebb, egyszerűen nincs. A mai nap egyetlen jó híre, hogy már csak egy forduló van hátra a csapattal."  - Úgy legyen ... Ámen...

...már napokkal a Siófok elleni hazai mérkőzésünk előtt hálózsákokban aludtak a szurkolók, hogy jegyhez jussanak, nem törődve az igen borsos árakkal. Mindenki látni akarta a 29. bajnoki címét ünneplő Ferencváros utolsó hazai fellépését, hiszen ez volt az Albert Stadion bontása előtti záró találkozó.

Gyönyörű idő volt, teljesen megtelt az aréna. Mindenhol zöld-fehér zászlók lengedeztek és az örömittas szurkolók önfeledt boldogsággal énekelték a csapatot éltető rigmusokat. Ünnep volt a IX. kerületben. A csapatok egy rögtönzött tűzijáték csillogó fényei mellett vonultak ki a stadion billiárd asztal simaságú gyepére.

Nem is kellett sokáig várni a vezető gólunkra. Egy formás támadás végén, egy kényszerítő után Simic tanári passzát Pölöskey vágta a balatonpartiak hálójába. Majd két percre rá a fiatal ferencvárosi csatár, Junior parádés szöglete után duplázott egy felhőfejessel. Igazi "barcás" játék volt a pályán. A közönség felállva tapsolt és ollézott. A huszadik percben az újonc Holman végigszlalomozott a siófoki játékosok között és végül a kapust is elfektetve helyezett a vendégek kapujába.

Futószalagon jöttek a helyzetek, előbb Simic forgácsolta szét a baloldali kapufát, majd Klein egy szöglet után bólintott a felső lécre. Még a szünetet jelző sípszó előtt tovább növeltük az előnyünket. Pölöskey lépett ki a védők gyűrűjéből és elképesztően nagy góllal szerezte meg a csapat negyedik, önmaga harmadik találatát. (Pölő ezzel a három találattal, már túllépett a szezonbeli 30.-on, így a nagy előd Nyilasi Tibi óta először szerez egy ferencvárosi támadó egy szezonban 30 gól fölött.)

A szünetben az extázisban lévő szurkolók daloltak, boldogok voltak, hiszen a 100 százalékos bajnoki cím nem mindennapi teljesítmény. Csak az volt a kérdés, hogy hány góllal terheljük meg a Siófok hálóját.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Tovább rohamoztunk és szebbnél szebb támadásokat vezetve sorra alakítottuk ki a gólhelyzeteket. Ekkor Simic percei következtek. A horvát támadó, - akit már egyes sajtóhírek szerint a Barcelona játékosmegfigyelője is kiszúrt magának  - egy testcsellel becsapta őrzőjét, lefordult róla és félfordulattal 25 méterről hatalmas gólt rúgott az álmélkodó siófoki hálőőr fölött a pipába. Alig telt el két perc ismét Simic, ezúttal Beliczky szabadrúgását követően előzte meg a tétovázó vendég védőket. Ezzel már 6:0 volt az eredmény!! Hihetetlen! Zengett-zúgott a hajrá Fradi!

Osztályzatok:

Jova 1 - Fülöp N.1, Balog Z. 1(Lisztes 1), Klein 1, Sváb 1 - Júnior 1, Jovanovic 1, Holman 1(Beliczky 1) - Simic 1 (Rósa D. 1), Oláh 1, Pölöskey 1

... ekkor valami hideget éreztem a pólómon, felriadtam. Egy férfi sajnálkozott az ütött kopott lelátó, repedt székei között, amiért rámlocsolta a sörét. Legyintettem, hiszen ... , de ekkor az eredményjelző táblára pillantottam:

Ferencváros - Siófok 0:1

... a többi csak egy vízió volt semmi több...

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Kultúra (7) Gazdaság (705) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Szépségápolás (15) Életmód (1) Mozaik (83) Történelem (18) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7546) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2788) Heti lámpás (312) Politika (1582) Sport (729) Egészség (50) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>