Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
be6389596ec37ef6dfe66367dadfec50.jpg

Fradista szemmel – Szezonfinálé

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Elkezdődött az uborkaszezon a magyar labdarúgásban. Ez az időszak egy szurkolónak bitang nehéz és megpróbáltatásokkal teli, hiszen nem tud semmit a kedvenc csapatáról. Információk csak csepegtetve érkeznek, így marad a találgatás és a fantáziálás.

Volt még egy restanciám az utolsó jelentkezésem óta, ez pedig a záró forduló, ahol a Kaposvárt fogadtuk az ETO Parkban. A találkozóról nincs sok mondanivalóm, hiszen miután gyakorlatilag minden kérdés eldőlt, tét nélkülivé silányodott ez a találkozónk. Illetve egy tét maradt csupán, az pedig Böde Dani gólkirályi címe, amelyet a debreceni gólvágó Coulibalyval szemben szerezhetett volna meg, ha legalább 3 gólt ér el a Prukner csapat ellen. Nos, ez első ránézésre nagyon kemény feladatnak tűnt, de a találkozó végül úgy alakult, hogy Dani két gólt szerzett, igaz mindkettőt büntetőből. Tehát bőven megszerezhette volna azt a fránya harmadik találatot is, amivel már holtversenyben felülhetett volna a képzeletbeli trónra. Sajnos nem sikerült! Egy kicsit úgy érzem fel is áldoztuk ezt a találkozót a gólkirályi cím esetleges megszerzéséért, hiszen jobbnál jobb helyzetekben is a Danira próbáltunk játszani. De ez úgy gondolom belefért, hiszen, mint mondtam a bajnokság szempontjából már tét nélküli volt számunkra záró forduló.

A vége 2:2 lett, ami egy kicsit hű lenyomata is volt az egész szezonunknak. Mentünk előre, helyzetek-helyzetek hátán, de az ellenfél azonnal betalál az első adandólehetőségből, így a megérdemelt 8:2 helyett maradt a 2:2. A kritikán aluli helyzetkihasználásunkon változtatni kell, ha valóban versenybe szeretnénk szállni a bajnoki címért a 2013-2014-es szezonban.

Egyenlőre nem tudjuk kik fogják alkotni a keretet, de reményeim szerint 3-4 minőségi játékossal meg tudjuk erősíteni a csapatot és akkor Moniz irányításával mi is bajnokesélyesek lehetünk.

Egy rövidke értékelést szeretnék adni a játékosainkról, miként teljesítettek a mögöttünk hagyott szezonban.

Jova – sokat fejlődött, de még mindig nem igazán érzem azt a megnyugtató biztonságot, amit egy Ferencváros kapusának sugároznia kell magából a társai felé.

Besic – nagyszerű játékos, vagány, gyors, átlagon felüli játékintelligenciával, csak reménykedni tudok benne, hogy jövőre is minket fog erősíteni, mert a következő évadban csúcsteljesítményre lesz képes.

Klein – kevés szerephez jutott, de amikor beszállt nagyszerűen tette, gólveszélyes, jól fejel, hasznos játékos.

Sváb – Moniz keze alatt nagyon sokat fejlődött, küzd, hajt, lelkes, de ennél szerintem több kell a Fradiban. Semmiképpen nem írnám le!

Bönig – rutinos balbekk, látszik a játékán a Bundesliga múlt. Egy kicsit már megkopott a gyorsasága és az előre játékban nem volt túl acélos. Védőfeladatát jól oldatta meg.

Jovanovic – sokat volt sérült, de megítélésem szerint hasznos láncszem, küzd hajt, de ő nem igazi jobb hátvéd, sokkal inkább jobb oldali középpályás.

Cukic – nem okozott csalódást, sőt az egyik kedvencem lett. Bár a szezon végére egy kicsit elfáradt. Sokat vállalt, talán egy kicsit többet is, mint kellett volna, de jó vétel volt.

Gyömbér – nem véletlenül lett válogatott kerettag. Igazi Jolly Jokere volt a csapatnak. Ha kellett belső védőt játszott, ha kellett jobb hátvédet, de a középpályán képes a legjobb teljesítményre. Nagy erőssége a mai Ferencvárosnak.

Alempijevic – sajnos sokat volt sérült és eltiltott is. Ő is jó vétel volt, remélem jövőre ezt még inkább bizonyítani fogja.

Józsi – a CSK. Higgadt volt, nyugodt és valóban egyfajta biztonságot hozott a középpályára, de szerintem képességei alapján sokkal, de sokkal többet vállalhatna. 5 gólja dicséretes teljesítmény!

Jenner – az „Ollózó Kölyök” – nálunk ugyan nem ollózott, de bejátszotta a széleket, nagyszerű játékos és mentálisan is csapat motorja volt az egész szezonban, csak így tovább Julian!

Somalia – Ő fejlődött a legtöbbet az egész csapatból! Egyre jobb és jobb! Mára már nem csak a gyorsasága miatt tiszteleik az ellenfelek. Van még hova fejlődnie, de jó úton halad.

Böde – 17 góllal házi gólkirály lett. Ennyi gólt nagyon régen szerzett Fradi csatár az NB 1.-ben. Ráadásul a válogatottban is bemutatkozott, ott is góllal. – ez a teljesítmény önmagáért beszél! Ráadásul ezt úgy érte el, hogy valljuk be a szezon végére elfáradt és nem volt már olyan ellenállhatatlan, mint mondjuk az őszi idény végén, tavasz idény elején.

Leonardo – zseni, örülök, hogy nálunk focizott, ízelítőt adott a labdarúgásból. Sajnos megsérült, így hosszú ideig nem számíthatunk rá. Egészségesen az egész NB 1. legjobb játékosa, így nagy nyereség lenne, ha maradna.

Holman - ügyes srác, jól mutatkozott be, de még nagyon sokat kell tanulnia, hogy meghatározó játékos válljon belőle.

Ionescu - Ősszel nagyon jó volt, sajnos megsérült, így nem tudtra bizonyítani vitathatatlanul meglévő tehetségét.

Otten - sajnos ő is sérült volt szinte az egész szezonban. Én mindenképpen számítanék rá a jövő szezonban.

A többi játékos nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így Peric, Orosz Márk, Batik, Hakola, Aborah  (vele én meg voltam elégedve, állítólag egy kicsit „nagyképű volt a srác”) és Martinus sem.

Remélem a jó teljesítmények a jövő szezonban már eredményekben is megmutatkoznak majd és valóban küzdhetünk a bajnoki címért.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Egészség (50) Heti lámpás (312) Sport (729) Történelem (18) Flag gondolja (36) Gazdaság (705) Tv fotel (65) Mozaik (83) Mondom a magamét (7546) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2788) Vetítő (30) Nagyvilág (1310) Politika (1582) Belföld (10) Tereb (146) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Kultúra (7) Autómánia (61) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>