Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
3c72491f48f5955e90195fdadd2e2d6a.jpg

Fradista szemmel – Ott ahol abbahagytuk...

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Úgy tűnik ott folytatja a csapat, ahol abbahagyta. Székesfehérváron, “bajnok veréssel” megszereztük a Szuper-kupát, majd – főként a visszavágót alapul véve - szép, megfontolt, rendezett játékkal magabiztosan jutottunk tovább az EL-ben holland ellenfelünkön. Kell ennél több?

Az erő viszonyok figyelembe vételével, valljuk be az előttünk álló szezonra most már valóban a bajnoki cím első számú várományosaként tekinthetünk.

Végre sikerült együtt tartani az előző szezonbéli csapatot, sőt megszereztük Haraszti Zsoltot, Leandrót és a nagy reményekkel érkező, de még nem tökéletes állapotban lévő szlovák Sesztákot is. Az utolsó szerzeményünkről Radó Andrisról, aki megítélésem szerint a nyár igazolása - azért nem szólok bővebben, mert a mögöttünk hagyott és sikerrel vett mérkőzéseken még nem volt a keretünk tagja, így nélküle vívtuk meg eddigi csatáinkat.



Az Európa Liga selejtezők árnyékában méltatlanul kevés figyelmet kapott a Szuper- kupa döntő, pedig nagyon fontos állomása, jelentős sikere volt ennek a csapatnak. Méltó befejezése, megkoronázása volt ez a találkozó a 2014-2015-ös bajnoki szezonnak. Hiszen bármennyire is a mutatott játék már az idei szezonról készít pillanatfelvételt még az előző idény lezárásaként aposztrofálható.

A döntőt megelőzően Hollandiában lejátszottuk első EL selejtezőnket a Go Ahead Eagles ellen. A találkozót műfüvön játszottuk és valljuk be nem igazán nyújtottunk meggyőző teljesítményt, annak ellenére, hogy az elért 1:1-es döntetlen egy idegenbeli kupamérkőzésen nem számít rossz eredménynek.

Gera Zoli már a mérkőzés elején gólt szerzett, így azt hittük, hogy futószalagon érkeznek majd a góljaink, de nem így történt, sőt a hollandok kiegyenlítettek. Megnyerhettük volna a találkozót, Busai lábában benne volt a győztes gól, de sajnos benne is maradt. Néhányszor azonban Dibusz védéseire is szükségünk volt az iksz megtartásához.

Felemás érzésekkel érkeztünk meg a székesfehérvári döntőre, az előjelek nem a mi győzelmünket vetítették előre, annak a fényében, hogy mi 3-4 sztenderd kezdő játékosunkat pihentettük az EL visszavágó miatt.

Ezért volt meglepetés a nagyszerű játék amit produkáltak a srácok. A 3:0-ás végeredmény azért is imponáló, mert a mérkőzés legnagyobb részében emberhátrányban játszottunk Nalepa kiállítása miatt.

Kétség sem férhetett hozzá, hogy megérdemelten hódítottuk el a Magyar Kupa, a Liga Kupa és a bajnoki ezüstérem után a Szuper Kupát is.

Az Európa Liga visszavágónkra, már mint újdonsült kupagyőztes vonulhattunk ki, a szurkolók nélkül valljuk be nagyon lehangoló Groupama Aréna billiárdasztal simaságú gyepszőnyegére. Egy kicsit a zárt kapu miatt tartottunk a találkozótól, de szerencsére a fiúk egy pillanatra sem hagytak minket kétségek között hánykódni. Azonnal magunkhoz vettük az irányítást és helyenként nagyszerű, kombinatív játékkal könnyedén győztük le 4:1 arányban a szerény képességű vendégeket. Még az is belefért, hogy Lamah büntetőt hibázott. Magabiztosan 5:2-es összesítéssel léptünk tovább a második körbe, ahol a bosnyák rekordbajnok FK Zeljeznicar Sarajevo csapatával fogunk összecsapni.

Jegyzőkönyvek:

Európa Liga, 1. selejtezőkör, 1. mérkőzés
Go Ahead Eagles-FTC 1-1 (1-1)
Go Ahead Eagles: Cummins - Vriends, Schenk, Teijsse, Nieuwpoort, Duits (Lambooij, 74.), van Overbeek, Türüc, Wolters, van Ewijk (Rijsdijk, 63.), Ten Den (A. Schalk, 83.)
FTC: Dibusz - Ramírez, Mateos, Nalepa, Leandro - Gyömbér, Somalia (Busai, 86.) - Varga (Nagy D., 79.), Gera, Lamah (Ugrai, 79.) - Böde
Sárga: Türüc (21.), Schenk (38.), Duits (43.)
G.: Vriends (45.) ill. Gera (4.)

Szuperkupa-döntő
Videoton-FTC 0-3 (0-2)
Székesfehérvár
Videoton: Danilovic - Fejes (Luijkx, 76.), Vinicius, Juhász, Szolnoki - Pátkai, Simon Á. - Gyurcsó (Kovács I., 56.), Trebotic, Oliveira - Feczesin (Ivanovski, 36.)
FTC: Dibusz - Nagy Á., Nalepa, Leandro, Ramírez - Busai, Gyömbér - Lamah (Haraszti, 86.), Ugrai (Nagy D., 66.), Varga R. (Somalia, 60.) - Böde
Sárga: Nalepa (24., 37.), Pátkai (65.), Nagy D. (68.), Dibusz (80.), Szolnoki (91.)
Piros: Nalepa (37.)
G.: Lamah (21.), Varga R. (26.), Somalia (90.)

Európa Liga, 1. selejtezőkör, visszavágó
Zártkapus mérkőzés
FTC-Go Ahead Eagles 4-1 (3-0) (összesítésben: 5-2)
FTC: Dibusz - Dilaver (Gyömbér, 28.), Nalepa, Leandro, Ramírez - Somalia, Gera - Lamah, Busai (Hajnal, 72.), Varga (Haraszti, 78.) - Böde
Go Ahead Eagles: Cummins - Vriends, Schenk, Teijsse, Duits (Van Ewijk, 73.), Overbeek, Türüc, Schalk (Ten Den, 59.), Rijsdijk, Wolters, Nieuwpoort (Lambooij, 77.)
Sárga: Nieuwpoort (52.), Gera (84.), Hajnal (90.)
G.: Gera (4.), Böde (20.), Busai (45.), Haraszti (89.) ill. Türüc (92.)

A párharc csütörtöki első felvonását, immár nézői támogatással nálunk, a Groupma Arénában rendezik meg. Nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk, mert olyan eredményt kell elérnünk, hogy az a visszavágó “bosnyák poklában” elég legyen a továbbjutáshoz.

Szép feladat, de nem kivitelezhetetlen.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Mozi világ (440) Történelem (17) Mondom a magamét (7501) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1309) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2778) Kultúra (6) Belföld (10) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Politika (1582) Egészség (50) Mozaik (83) Autómánia (61) Sport (729) Gazdaság (702) Életmód (1) Heti lámpás (310) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>