Ma 2024 április 16. Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.
6304e4f08ae026566904fee85c243e23.jpg

Fradista szemmel - A Fradi szív diadala

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Mestermérleg 13.
Amikor egy barátod az életéért küzd azt nem tudod kizárni, folyamatosan ott van benned. Elkísér. Ez a teher volt a játékosokon, ezért vagyok különösen boldog. Fiatal játékosok nagy jövő előtt állnak, akárcsak a klub és most meg tudták tenni, amit kell.

Számtalan esetben fordult már elő a múltban, hogy a Ferencváros akkor volt képes egy nagyszerű eredmény elérésére, amikor szinte senki sem várta. Ezeken a kivételes alkalmakon, amikor a Fradi Szív dobbant és az úgymond lesajnált, vert sereg megrázta magát, a srácok mindig, kivétel nélkül megmutatták az egész országnak, hogy mit is jelent valójában a Fradi, és a Fradizmus.

Ez a csoda történt most is meg velünk, Fradistákkal szombaton a diósgyőri katlanban. Már hetek óta mást sem olvastam a facebookon, hogy majd most elkapjuk a Fradit, meg, hogy végre eljött az ideje annak, hogy bebizonyítsuk: nem a Fradiról szól az egész magyar futball

Nos, én megértem a diósgyőri szurkolókat és tegyük gyorsan hozzá, igazán nekik van okuk és joguk ezt remélni, hiszen rajtunk kívül nekik van egy elég komoly szurkolói hátterük. Főként, ha figyelembe vesszük a Dózsa és a Honvéd háza táján manapság jelentkező „szurkolói deficitet”. A csapatuk is kezd alakulni, nagyszerű eredményeket értek el a kezdeti botladozások után és az előkelő második helyen várták a velünk való találkozót.

Mint azt említettem, mi nem a legjobb előjelekkel készültünk a borsodi kirándulásra, de végül igazi „régi nagy Fradit” idéző, parádés játékkal rukkoltunk elő, talán először ebben a szezonban.

Nagyszerű és egyben felemelő hangulatban kezdődött a találkozó. A csapatok Akeem Adams és Rakaczki Bence fotója mögött sorakoztak fel a kezdő sípszó előtt, és a szurkolók is mind a két oldalon kitettek magukért. Alig kezdődött el a találkozó már is hátrányba kerültünk, sokadszor ebben a szezonban. Egy védelmi figyelmetlenséget kihasználva a hazaiak Futács révén megszerezték a vezetést. Innentől kezdve azonban a miénk volt a találkozó. Nem kerültünk padlóra a gyors gólt követően, de még csak - bokszoló nyelven szólva-, meg sem rogytunk.

Feltüzelt, nagyon motivált volt a csapat és benne volt a levegőben az egyenlítés, amit végül egy nagyszerűen kivitelezett Jenner szabadrúgás hozott meg. Ez a gól, mintha felszakított volna minden gátat a csapatban. Az, hogy nem szereztük meg már a vezetést az első játékrészben, nagymértékben azért történt, mert annyira akartak a srácok gólt szerezni, hogy szinte egymást zavarták a gólszerzésben. Volt egy olyan est is ebben az időszakban, hogy egyszerre három (!) játékosunk, Böde, Holman és Mateos került egy az egyben a hazai kapu elé, de így is kimaradt ez a lehetőség.

A második játékrészben igazi fiesztát rendeztünk a zsúfolásig megtelt diósgyőri arénában. Előbb Somália nagyszerű beadására érkezett remekül Böde, majd Holman labdájából Gyömbér a szezon eddigi legnagyobb gólját szerezte, és az i-re a pontot végül a csereként beálló Busai remek átadásából ismét a „madocsai messi” Böde tette fel.

Kiütés Miskolcon!

Nagyszerű és felemelő délután volt. A lefújást követően Ricardo Moniz meghatódva, könnyek között emelte fel Akeem Adams mezét.

A szakmai stáb, a csapat és a szurkolók is jelesre vizsgáztak ezen a napon és nem csak fociból, hanem, ami talán még ennél is fontosabb, emberségből is.

Tudom, hogy most jön még csak a neheze, Haladás, Paks, Pécs, Videoton…

De jöjjenek bármilyen eredmények, ezt a csodálatos érzést, amit a srácok Diósgyőrben okoztak nekünk, Fradistáknak, azzal, hogy ismét megdobogtatták az eddig szundikáló, szinte tetszhalott állapotban lévő Fradi szívet senki nem veheti el tőlünk.

Uraim, ez a Ferencváros!

Csépányi Balázs

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (704) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Életmód (1) Jobbegyenes (2786) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Tereb (146) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (7) Nézőpont (1) Heti lámpás (312) Egészség (50) Belföld (10) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Mondom a magamét (7536)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>