Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
14f57a8ad0bce3f8a1bc48c396cabef9.jpg

Fradista szemmel – A derbi margójára

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

„Amikor a Varga Zoli oda-vissza felbőrözte a Noskó nevűt”- írja Esterházy Péter az Utazás a tizenhatos mélyére - című könyvében.

Nos, ez az ominózus 1967-es Fradi-Dózsa, amely Esterházynak köszönhetően bekerült a magyar irodalomba is, sokak véleménye szerint a legjobb bajnoki találkozó mind a mai napig.

Hetvenezer néző a Népstadionban azon a verőfényes áprilisi napon - igazi vérbeli futball, világszínvonalon. 3:0-ás győzelem parádés játékkal, gólszerzők Rákosi, Szőke és Albert.

Bizony úgy írok erről a találkozóról, hogy még meg sem születtem a lejátszásának időpontjában, de oly sokszor hallottam a legendás történeteket erről a mérkőzésről, hogy szinte érzem az orromban az előttem ülő szurkoló Fecske márkájú cigarettájának füstjét keveredni a pirított tökmag jellegzetes illatával. Hallom, ahogy felrobban a lelátó Albert bombagólja után.

 

Legendás idők, legendás történetek…

Szinte csak azért jártunk annak idején a régi stadion aljában működő egykori Fradi étterembe, hogy meghallgassuk a „nagy öregek” sztorijait a hajdan volt nagy csatákról.

Rendszerint rántott borjúlábat rendeltem tartármártással és áhítattal szívtam magamba azokat a valóban izgalmas történeteket, amelyeket később már úgy adtam elő, mintha magam is átéltem volna őket, természetesen hozzátéve egy-két apróságot – hiszen így születnek a legendák!

De vajon ma én mit tudnék mesélni a fiatal srácoknak? Azt, hogy Kukuruzovics, miként ugratta ki Lauthot a Megyeri úti katlanban.

Valljuk be ez olyan snassz…

Azért mesélem még mindig a régi legendás történeteket, mert ma már sajnos nem születnek legendák.

Jegyzőkönyv:

Újpest-FTC 2-1 (0-0)

Újpest: Balajcza - Vadász, Heris, Litauszki, Forró (Nego, 76.) - Vasiljevic, Balogh B., Nagy G. - Simon K., Bardhi, Suljic (Kosovic, 84.)

FTC: Dibusz - Nalepa (Lamah, 73., Mateos, Pavlovic, Bönig - Gyömbér (Busai, 7.), Kukuruzovic (Gera, 64.) - Dilaver, Böde, Somalia - Lauth

Sárga: Pavlovic (19.), Nagy G. (26.), Suljic (36.), Busai (45.), Heris (55.)

G.: Vasiljevic (52. - 11-esből), Simon K. (72.), ill. Mateos (55., 11-esből)

Vasárnap rendezték Újpesten a 2015. derbit. A lila fehérek jobban akarták a győzelmet és valljuk be jobban is fociztak a mieinknél. Egy csatát elveszítettünk.

Ma a Groupama Aréna főépületében található exkluzív Gólvonal Bisztróban bekapunk egy –egyébként nagyon ízletes – Fradi Burgert és visszanézzük a laptévéken Kukuruzovics finom cseleit.

…és közben arról álmodozunk, hogy hol van ma Varga Zoli és hol van már az a finom rántott borjúláb, tartárral és hol vannak egyáltalán a régiek?

Bár most már újak sincsenek!

Kinek foguk így mesélni?

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Mondom a magamét (7546) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (705) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Belföld (10) Életmód (1) Mozaik (83) Sport (729) Autómánia (61) Tereb (146) Nagyvilág (1310) Kultúra (7) Vetítő (30) Egészség (50) Jobbegyenes (2788) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (312) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>