Ma 2024 április 26. Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.
2221d6ddafb3e4310a689077d1795bba.jpg

Foci VB - Topsztori

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Howard Webb vezeti majd a vb-döntőt - Cruyff: Spanyolország a Barcelona másolata - Del Bosque: Minden játékosom vaddisznóként küzdött

 Az angol Howard Webb vezeti majd a Hollandia - Spanyolország világbajnoki döntőt vasárnap, míg a szombati bronzmeccset a mexikói Benito Archundia kapta.

 

A 38 éves angol játékvezető idén már túl van egy nagy megmérettetésen, hiszen ő vezette a Bajnokok Ligája-döntőt májusban. Segítői Darren Cann és Michael Mullarkey lesznek.

Az Uruguay–Németország találkozót pedig a nyolcadik vb-meccsére készülő Benito Archundia vezeti majd.


Forrás: sport1.de

Fordította: Lendvay Lajos

* * *

 

 Johan Cruyff szerint Spanyolország Németország legyőzésével bizonyította, jelen pillanatban nem nagyon van nála jobb csapat a kontinensen. A holland legenda az El Periódicóban írott szokásos jegyzetében előretekintett a vasárnapi vb-döntőre, illetve rámutatott: a német csapat nem tehet szemrehányást magának.

 

„Ugyanez a Németország Argentína ellen káprázatos volt, saját játékát játszotta és nem kérdés, hogy bármely más válogatott ellen nyert volna. De nem Spanyolország ellen!” – emelte ki a spanyolok érdemeit Johan Cruyff, majd hozzátette, hogy megítélése szerint Vicente Del Bosque csapata megfelel a Barcelona tökéletes kópiájának.


„Spanyolország a Barca kópiája, a futball legjobb reklámja” – mondta, hozzátéve, hogy véleményével nem szeretne senkit sem megbántani. „Nem akarok polemizálni, és legkevésbé sem Hierróval, aki állítja, hogy Spanyolországnak megvan a saját stílusa, ami nem a Barca másolata. Bocsánat, de Spanyolország stílusa igenis a Barca stílusa. És jó játékot megkísérelve, tetszést aratva, miközben a támadó futballra szavazol, sokkal esélyesebb a győzelem, mint spekulálva.”


A holland később már a döntőre is előretekintett: „Az összes holland jobban örült volna a döntőben Németországnak, méghozzá két okból: egyrészt ’74-re emlékezve szerették volna egy döntőben megverni a németeket,, másrészt Spanyolország tartja a labdát, míg Hollandia kevesebb fizikummal és alappal rendelkezik, mint Németország” – jelezte.

Tóthpál Zoltán

(AS)

 

Vicente Del Bosque, a világbajnoki döntőbe jutott spanyol válogatott szövetségi kapitánya elismerően szólt játékosairól, akik szerdán kiharcolták a győzelmet a Nationalelf ellen.

Del Bosque nem győzte dicsérni a lefújás után csapatát, amely Németország legyőzésével bejutott a világbajnokság döntőjébe. Korábban a Real  Madridot is vezető szakember Pedro szélsőjátékát méltatta elsősorban (az eddig csak vergődő Torres helyett ő került be a kezdőbe) a As spanyol sportlapnak adott interjújában, amelyet döntő jelentőségűnek értékelt Lahm és a német szélsőjáték kikapcsolásában.

A szövetségi kapitány elégedett volt minden játékosával, akik véleménye szerint felbőszült vaddisznóként küzdöttek, így a továbbjutás az ő munkájuk gyümölcse.

Forrás: As.com

Gyutai Péter

fourfortwo.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Politika (1582) Autómánia (61) Jobbegyenes (2793) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (312) Tv fotel (65) Sport (729) Mondom a magamét (7561) Gazdaság (706) Kultúra (7) Tereb (146) Életmód (1) Vetítő (30) Történelem (18) Belföld (11) Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>