Ma 2024 április 24. György napja van. Holnap Márk napja lesz.
88a4c0f4f5fb3f396bfdf9a8d6707392.jpg

Életben maradni

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Azt hiszem, az elmúlt héten Dzsudzsák Balázzsal összefüggésben az egész magyar labdarúgó-társadalom és persze a világhálózat névtelenségben mindenki harsányan mondta a magáét. Finoman, durván, okosan, gyökér módon, de megállás nélkül ropogott rendesen a klaviatúra. 

Érvek jöttek: mekkora egy balfék a lugosi fiú, hogy Dagiba igazolt. Sokan nem simogatták a buksiját, az biztos. Néhány ízben azt is kitalálták, hogy jó a hely, mert ott játszik az a Roberto Carlos nevű, gyermeket számolatlanul sokasító ballábas síkosító. És, hogy az egész kommandó a Bajnokok Ligájába szeretne minél előkelőbb lenni.

Ez mind igaz. Csakhogy, Roberto Carlost nem pályája csúcsára igyekszik, mint állítólag Balázs, hanem utolsó haknijaival próbálja magát a gyepen tartani. 38 évesen egy pár scudettóval a mellkasán ő oda mehet, ahol jó sok hús található a bográcsban.
Ha jól emlékszem, a brazil, a Real Madriddal négyszeres spanyol bajnok.

Háromszor valami béel döntőben is ott volt, és ha már, akkor meg is nyerte vele csapat a sorozatot. Beesett még egy spanyol szuperkupa, meg néhány „apró” vb-elsőség. Akinek klub, meg válogatott szinten ekkora a dicsősége, és ismerik a világon, de már csak a neve, és nem a játéka a hírérték, menjen, ahová akar. Brazilból is kidobták az ottani illuzionisták, hát oda ment, ahol adnak neki kenyeret.

Balázs?
Debrecenben magyar bajnok három ízben, erről tudjuk mennyit ér a közös piacon. Aztán Hollandia, Eindhoven. Egy 17 másodperces góllal klubrekorder, holland bajnok. Erről nem egészen tudjuk, hová kalibráljuk, hiszen simán gyalulták ki őket a BL-csoportkörből. Részsikerek még vicces cigik országában, aztán egyre magasabbra a válogatottban. Magyar gyerekek idolja. Végre egy ember, akinek a nevét kis srácok becézésre használják.
A nyugati profi élet minden hozadéka élő nála, nagy értékű autók, állítólagos ingatlan habzsolás, sameszok segítségével. Jó barátkozni Dzsudzsák nevével, rossznyelvek szerint még a celebnők is élvezték maszkulin játékát!

Jöhetett volna a tanulás, a hírnév erősítése egy nagy múltú klubnál, a pénz már nem annyira fontos, mert eddig is annyi lett, hogy sose fogy el. De nem jött!  Jött viszont Mammon újabb dicsősége, különböző sértődött magyarázatokkal.

De nézzük csak, mi van, ha mondjuk a nem túl rendezett Dagesztánban beakad egy csípős ólomtöltet a gazdag tulajdonos testébe? Láttunk már erre példát. A Szpartak Moszkva női kosarasainak mindenhatója is azt hitte… Azóta megszáradt Sabtaj von Kalmanovics sírján a koszorú.

Kitől kéri a magyar fiú a jussát, ha más lesz a fejes a klubnál? Akinek nincs 3,6 milliárdja főhősünk fizetésére. Ott nem erős sem az UEFA, sem pedig a FIFA jóképű gavallérjainak társasága. Ott a törvényt másként írják. És ha a fiú megunja, a Kaszpi-tengeri klímát, ki ad neki bármilyen giga gázsit bárhol is?

Mi a pálya, ha kitölti a szerződését, és a fizujából megveszi Szabolcs megye felét, hozzá egy kicsi Zuglót, esetleg hat hektár Pasarétet, de egy kóbor albán játékos-ügynök sem tudja eladni, akkor mi van?
Hogyan lehet a (foci)életben maradni?

Horti Gábor, fourfourtwo.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Egészség (50) Vetítő (30) Életmód (1) Kultúra (7) Belföld (11) Gazdaság (706) Történelem (18) Mondom a magamét (7561) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2793) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Heti lámpás (312) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>