Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
cd9f6d603c4b523c239472e5f3ccd0fc.jpg

Barcelonissima

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Totál ájulatban rángatózik Európa az FC Barcelona sikere folytán. Azt hiszem, mindenki elmondta a véleményét ezzel a 90 perccel kapcsolatban. Egymást lihegik túl az újságok a labdarúgás új földi helytartóiról. Még azok is, akik korábban azon sopánkodtak, hogy ez az unalmas, tökörészős, halálba passzolós stílus az angolok nyerő ügye lehet.

Ráadásul a manchesteriek Karakja, vagyis a jó öreg Fergie, tutira kiránt valami okosságot a vadász nagykönyvből, hogy a sima bőrű spanyoloknak odaverjen egyet. Ha már éppen 69 éves, és 19-szer nyertek angol bajnokságot, akkor ne már, hogy belépjen még egyszer abba csapdába!

Belépett!

És különben is, megmondta a labdarúgás szélmalomharcosa, a mindenkit magára gerjesztő Mourinho, hogy Pep Guardiola egy kis csíra! Nem nyerhet megent! Semmit!
Aha, Ze! Kerestük, de nem nagyon láttuk a Birodalmi Stadionban idén május 28-án este háromnegyed kilenc körül a fotósok vakujában ázva! Hol volt Chief? Nem volt kedve szöszözni a BL-trófeával?

Különben meg bevégeztetett. Erre az évre az egész világ kicsit befoghatja a száját! Igazi szupermenők lettek a katalánok! Jöhetett a döntőben Shrek-Rooney egyenlítő gólja, ami után konkrétan kicsit megremegtem, hiszen ilyenkor az állhatatos ángliusok örökké feltalálták, és kimentették magukat a shitből. Egy örmény ismerősöm szerint, az anyaföldön soha nem veszthetnek az angolok.

Ezt hittük egészen a második félidőig, amikor a svájci részecskegyorsítóból kapott energiával elkezdődött a Barca nagy lángolása. Amit a MU trénere, onnan nézve csak a nagy lemosásnak becézett.

Messit Kassain kívül senki sem tudta megállítani

Mindenki zseniálisan játszott, Leo Messi alázata régi magasságokba emelkedett, és maga is nagyon okos gólt lőtt. Nincs feljebb! A derbi után a károgók, meg a bukott Főnök, vagyis Ferguson is azt savanyúskodták, meglátják jövőre mennyit ér az idei BL- trófea? Kit érdekel a jövőre?

Különben meg volt szerencsém elcsípni a katalán TV3 élő közvetítését, amikor bemutatták a Camp Nou-ba érkező csúcsfullos játékosokat. A helyszínen csak szerény létszámban, vagyis 97 ezren őrjöngték végig a Barcások egyenkénti befutását a díszemelvényre. És persze ezelőtt is volt egy korrekt parádé a repülőtéri landolást követően, amikor végigvonultak a főutcán a kabriós busszal.  Az utóbbi években spanyolban nem olyan nagy cucc az ilyen ünneplős felvonulás, legalábbis a focisták szépen ugráltatják a hispán népeket.

A stadionban a srácok többsége a dobogó felé jövet, tisztán láthatóan  inkább már éhes volt, mintsem szomjas, de ez megint nem olyan nagy meglepetés, mint a jó kanos Giggsy Boy huncutkodása! (Ki hitte volna erről a csak a fociért élő-haló walesiről, hogy benne is dolgoznak az örömhormonok, amelyek nem csak egy gól miatt indulnak be!) Mikrofon is került a jugadorok kézébe, de a maligán jelenléte a szervezetükben csak akadályt jelentett az amúgy sem szónoki típusoknak. Inkább szolid köszöntötték a várost, a szurkolókat, éltették Katalóniát, aztán sétáltak egy kört a stadionban a két kupával. Mert elhozták a buli kedvéért a spanyol liga serlegét is,meg a Sampion Ligásat  is.

Majd hazamentek. És ma is élnek.

Immáron négyszeres BL-győztesként!

Horti Gábor, fourfourtwo.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Tereb (146) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Sport (729) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Belföld (11) Flag gondolja (36) Gazdaság (709) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Egészség (50) Mondom a magamét (7603) Jobbegyenes (2804) Heti lámpás (313) Politika (1582) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Kultúra (9) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>