Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
19b5e288909d259e80959f3478bbd668.jpg

Bajnokok Ligája 2. forduló/ harmadik játéknap

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Helyenként élvezhető, de nem idegörlő meccsen nyertek a katalánok Portugáliában. A találkozót egész profin kezelték a felek Puyol horrorisztikus sérüléséig, majd utána nem futballpályára való jeleneteket láthattunk.

A nap szenzációja mindenképp a BATE újabb győzelme, ugyanis a Lille után a Bayern bicskája tört bele a Loki-verő alakulatba. A Szpartak már megint balszerencsés meccsen kapott ki, a címvédő gálázott, a Juventus és a ManU rekordot döntött.

 A slágermeccs: Benfica - Barcelona

Nem reszkető szűz lány módjára álltak ki hazai pályán a portugálok, mégse lett jó vége a meccsnek. Egy Barcelona ellen mindig nehéz játszani, már csak azért is, mert nem mutathatod meg az igazi arcod, ahogy szeret a csapatod futballozni. A Benfica ráadásul megszokta, hogy Portugáliában ő a Jani és neki vannak alárendelve a csapatok.

Érdekességek:

- Több, mint ötven évvel ezelőtt, a számunkra rossz emlékekkel társuló berni stadionban játszottak egymással BEK-döntőt, amelyiket a portugálok nyertek meg. A meccsnek rengeteg magyar vonatkozása volt: a luzitánok edjője Guttmann Béla volt, túloldalt a katalánoknál pedig olyan nevekkel találkozhattunk, mint Kubala, Kocsis vagy éppen Czibor. Utóbbi két játékos gólt is szerzett azon a bizonyos 1961-es finálén, de ez nem volt elég nekik az üdvösséghez. Némi mosolyt csalhatott Kocsisék arcára a következő szezon, amikor a Benfica az ősi rivális Real Madridot legyőzve védte meg BEK-címét. A következő találkájára a két klubnak sokat kellett várnia, egészen az utolsó BEK-sorozatig. Egyazon kvartettbe, a B-csoportba sorsolták a két gárdát. Portugáliában 0-0ás döntetlent értek el a felek, Stoichkovék azonban 2-1re győztek a barcelonai visszavágón, majd pedig behúzták a kupát is. A 21. századból is akad a feleknek két meccs: 2006-ban Ronaldinho vezérletével jutottak tovább a BL-negyeddöntőből a gránátvörösők és a itt sem szakadt meg a képlet... behúzták a kupát is.

A Benfica BEK-győztes trénere, Guttman Béla

- Nem szeretik az elmúlt években a spanyol csapatokat Lisszabonban. Jól bizonyítja ezt, hogy a legutóbbi 16 találkozójuk közül szomszédjaik ellen mindegyiket elveszítették. Legutóbb 2008-ban a Getafetól kaptak ki az UEFA-Kupában, győzni pedig csak 1982 sikerült nekik a Betis ellen.

- A Barcelona eddig háromszor nyert, háromszor ikszelt és négyszer vesztett portugál csapat ellen. Legutóbb mikor Lisszabonban jártak, akkor a Sporting volt az ellenfél, akiket 5-2vel vertek Messiék. Azóta 2011-ben a Portót is sikerült legyőzniük, de őket nem hazai földön, hanem Monacóban, az Európai Szuperkupa döntőn.

- Nolito, a Benfica játékosa a La Masíaban nevelkedett. 73 alkalommal játszott a B csapatban, de a nagyok között csak kétszer kapott lehetőséget. Portugáliában viszont számítanak rá és biztosan nagy lesz benne a bizonyítási vágy.

- Pablo Aimarnak jól kell ismernie a Barcelonat, ugyanis hat Valenciában eltöltött, majd kettő Zaragozában lejátszott szezon után már találkozhatott velük jó pár alkalommal.

- Eduardo Salvio két alkalommal játszott eddig a katalánok ellen, mint ex-atléticós. Nincsenek túl szép emlékei. Elég csak az 5-0ra gondolnia a Camp Nou-ban.

 Kedd este viszont ők voltak a puskacső másik végén és már a hatodik percben találatot is kaptak. A bal szélen Messi beadását Sanchez pofozta be közelről a kapuba. Ekkor még nem törtek meg a hazaiak, továbbra is mentek az eredmény után, azonban Cardozót nem tudta tökéletesen pótolni Lima, aki ha helyzetbe került kihagyta azokat. Az első félidő végeztével már 30-70 volt a labdabirtoklási arány természetesen a gránátvörösök részére, de ez annyira nem látszódott a tévén keresztül. Még...

A második félidő is rosszul indult a Benficának. Alig tíz percet kellett várni a következő katalán gólra. Az eset egy már sokadszor marha gyenge szélső védekezésnek köszönhették a portugálok. Valószínűleg azzal akartak próbálkozni, hogy középre tömörödve majd lefülelik a Barcelona passzait és nem engedik majd őket kiugrani. Inkább rohangásszanak Pedróék a szélen, úgy se lesz kinek beadnia. Csakhogy néha már szinte egymást zavarva tömörödtek nagyon szűk helyre a portugál védők és ezzel átjáróházat biztosítottak Xaviéknak. Messi ismét egy assziszttal hívta fel magára a figyelmet. Ezúttal Cesc Fabregasnak osztotta a zsugát, aki olyan sebesen rohant el a védők mellett, mintha kergetnék, majd bezúdította idei első BL-találatát. Nem tett jót ez a találat a meccsnek, mármint semleges szurkolóként ülve a tévékészülék előtt. A Barca elpasszolgatott innen kezdve, tökéletesen meg voltak elégedve az eredménnyel és lélekben már a hétvégi Real Madrid elleni meccsen jártak. A Benfica pedig teljesen megzuhant, beletörődtek abba, ami már eredetileg is a papírforma volt. Sajnos mégis volt még esemény a találkozón, de egyik sem örömteli. A sérüléséből éppen hogy visszatérő Carles Puyol valami borzasztó csúnya módon sérült meg, a könyöke brutális módon ugrott ki a helyéről. Innen is minél előbbi felépülést kívánok Loboncnak!

Ezután kezdett elmérgesedni a meccs, nem mintha bármi ok is lett volna erre. Mindkét oldalt ment az adok-kapok, de közülük csak egy ért piros lapot. Kicsit olyan "akasztják a hóhért" érzésem volt, mikor azt a Busquets-et állították ki, aki korábban már sok játékos ellen játszotta el a nagyhalált csalva ki ezzel piros lapot a bírókból. Összességében nem volt egy szép találkozó, a Barca szinte izzadságcseppet sem ejtve szerezte meg idegenben a győzelmet. Talán többet veszítettek Puyol elvesztésével, mint amennyit nyertek ezzel a három ponttal.

Benfica - Barcelona: 0-2

A. Sánchez (6.), Fabregas (56.)

Balszerencsés oroszok, zseniális fehéroroszok!

Szpartak Moszkva - Celtic: 2-3

Emenike (41., 48.), ill. Hooper (12.), D. Kombarov (71. – öngól), Szamarasz (90.)

A Benfcica és a Batcelona másik két csoportellenfele Oroszországban már 18:00-kor útjára eresztették a labdát. A hazaiak joggal reménykedhettek szép eredményben, ugyanis az első körben majdnem megtréfálták Xaviékat. A meccs mégsem indult jól nekik, a skótok már a 12. percben megszerezték a vezetést. Az oroszok nem adták fel, aminek meg is lett az eredménye: a 48. percre már 2-1re vezettek. A komoly bajok a 63. percben kezdődtek, amikor Insaurraldét kiállította a játékvezető, majd egy Kombarov öngól után a 90. percben döntötték el a javukra a skótok a mérkőzést. A lefújás pillanatában biztos sok tippmix-szelvény szétszakításának hangja és pár orosz tévé ablakon való kihajításának hangja hallatszott. Lehet sok fekete macska rohangál a moszkvai stadion környékén, de két ilyen peches találkozót.

BATE Boriszov - Bayern München: 3-1

Pavlov (23.), Rogyionov (78.), Bressan (95.), ill. Ribéry (91.)

Nálam az előző körben és most is ők viszik a legnagyobb meglepetés díját. Nem hiszem, hogy sok belorusz hitte, hogy a Bayern megvendégelése után vezetni fogják az F-csoportot. Pedig most ez a helyzet állt elő. Így talán már nem is olyan ciki, hogy ők ejtették ki a Lokit a BL-selejtezőkön. Már Magyarországon is láthattuk, hogy nagyon masszív a BATE védelme, amit nem mellesleg sikerült feltörnie a bajoroknak és sakk-matt helyzetig ki is játszották, de Kroos képtelen volt az üres kapuba találni, miután már a kapust is kicselezte. A hiba megbosszulta magát egy szerencsétlen fehérorosz góllal, amit még kettő követett, átrohantak a Münchenen. Ribéry már csak a rendes játékidő utolsó percében tudtak szépíteni, de ezzel nem rontott a BATE-szurkolók kedvén, bár azt hiszem, most semmivel sem lehetne őket lelombozni.

Ribéryék csalódottak lehettek az eredményt illetően

Valencia - Lille: 2-0

Jonas (38., 75.)

A spanyol bajnokság 10. helyezettje a francia 15. ellen nem hangzik olyan imponálónak, pedig két igencsak jó csapatról van szó. Nulla ponttal álltak a mérkőzés előtt és a spanyolok tettek többet azért, hogy ez ne így legyen a találkozó után. A hazaiak mindkét találatát a brazil Jonas szerezte. Az elsőt Soldado gólpasszából értékesítette, aki ékcsatár létére irányítókat megszégyenítően ugratta ki társát (hozzátéve, hogy az ellenfél védője is belkoccolt kicsit a labdába). A második Jonas-gól érdemelte ki a harmadik Zidane-díjat. Ugyan valószínűleg nem tudatosan, de úgy kanyarított be jobb oldalról a szélső, hogy a kapus nem tudta kifogni a hulló falevelet.

Cluj - Manchester United: 1-2

Kapetanos (14.) ill. Van Persie (29., 49.)

Ez az egyetlen meccs, aminek pontosan eltaláltam az eredményét a beharangozóban. Kolozsváron ünnep, ha egy ilyen nagy csapat, mint a pirosló arcú mester, Sir Alex legénysége látogat el hozzájuk. Az meg már übernépünnepély, ha vezetést is szereznek ellenük. Talán még kicsiny hazánk pár délkeleti pontján is hallatszott a hazaiak nagy öröme. És ha ugyan az igazi ördögök a pokol lemélyebb bugyraiban szeretik a tüzet és a lángcsóvákat, ezek a vörös ördögök nem szerettek volna megégni. Az ex-ágyús Robin van Persie hátára, pontosabban vállára vette a csapatot és az imént említett testrészével szerzett egy gólt, majd húsz perccel később egy laza bokamozdulattal tessékelte be a labdát a hálóba. A gólpasszokat az ex-ékcsatár, jelenleg szélsőt játszó Wayne "Shrek" Rooney adta. Ez volt a ManU 100. BL-győzelme.

Van Persie laza mozdulatokkal segítette győzelemhez csapatát

Galatasaray - Braga: 0-2

Rúben Micael (27.), Alan (94.)

A Braga beragadt a rajtnál és veszített a Kolozsvár ellen, míg a törökök örülhettek az 1-0as vereségnek az Old Traffordon. Már múltkor is a félholdasak lassúságát firtattam, ami ezen a kedd esti találkozón nagyon kijött. Próbálkoztak ők, tüzeltek messziről, mint a cirka 400 éve a topcsik a magyar végvárrendszert, de velük ellentétben a Galata nem járt sikerrel. A Braga feleannyit se lőtt kapura, de olyankor jól iparkodott a helyzetével. A góloknál nagyon könnyen futották le a törököket és ezzel talán kicsit kijavították a románok elleni csorbát. A pár nagy névvel feltűzdelt Galata eddig sajnos csalódást kelt, a török bajnokság jelenleg túl távolinak tűnik a BL-mezőnyéhez képest.

Juventus - Shakhtar Donetsk: 1-1

Bonucci (25.), ill. Alex Teixeira (23.)

A veretlen olasz bajnokot biztosan többen szeretik, mint a Shakhtart és minden bizonnyal erősebb is a Juve, de ez most nem jött ki Torinóban. A Juventus örül, hogy újra a legjobbak között játszhat, szokják még csak a környezetet, míg az ukránok már lassan többet szerepelnek BL-meccsen, mint hazájuk kupasorozatában. A Shakhtar ráadásul megint előhúzott egy brazilt a cilinderből. A 24 éves mikrofonsérós Willian valami fantasztikusan futballozott. Ki is osztott egy gólpasszt társának, de a meccs második félidejében volt egy bődületesen nagy felsőléces próbálkozása. A Juve ki tudott egyenlíteni az első félidőben az olasz Bonucci révén, de a győzelmet már nem sikerült elérniük. Ezzel rekordot is állítottak be a zebrák. Ez volt zsinorban a nyolcadik döntetlenjük az európai kupasorozatokban, ezzel felülírták a Rangers 7 meccsig tartó szériáját.

Willian nem csak a mikrofonsérójával hívta fel magára a figyelmet

Nordsjaelland - Chelsea: 0-4

Mata (33., 82.), David Luiz (79.), Ramires (89.)

Dániában már annak is örülnek, hogy a BL-ben szerepelnek és hogy például a címvédő látogat el hozzájuk. Ennél többet ők nem is vártak maguktól. Ők játszani akarnak és élvezni a futballt. Ezt láthattuk most is. Nem álltak be őrülten védekezni, nem rugdosódtak, hanem próbáltak játszani a kékek mellett. Persze nem jártak sok sikerrel. A beharangozóban csak három kapott gólt jósoltam nekik, de Matáék még rá tudtak tenni egy lapáttal. A mostanában egyre jobb formába lendülő Fernando Torres érvényes gólig most nem jutott, csak egy lesgólig. A gólfelelős Juan Mata volt, a legszebb gólt pedig David Luiz jegyezte szabadrúgásból. Ezzel kipipálhatják maguknak a Abramovicsék a dánokat, elhoztuk innen a három pontot.

]]>http://bajnokok.blog.nepsport.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Szépségápolás (15) Heti lámpás (312) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Egészség (50) Gazdaság (705) Autómánia (61) Belföld (10) Tv fotel (65) Kultúra (7) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2788) Titkok és talányok (12) Sport (729) Tereb (146) Mondom a magamét (7546) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>