Ma 2024 március 19. József, Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.
fcc8e371002dbc7665a15e26103d5bd7.jpg

Bajnokok Ligája 1. forduló/ második játéknap

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A meglepetések napja vagy a kis csapatok fordulója? A Barcát megszorongatták, a Lille óriásit betliztek, ahogy a Braga is beragadt a rajtnál. A Chelse-Juvén volt izgalom, potyogtak a gólok, de igazi dráma tegnap nem volt. A pontosztozkodás igazságosnak nevezhető. Lássuk az összefoglalót!

A slágermeccs: Chelsea - Juventus: 2-2

Az olaszok döntetlenre mentették meccset, de pontosabb az a megfogalmazás, hogy a londoniak adták ki a kezükből az előnyt. Ugyan a korábbi beharangozóban is döntetlent jósoltam végeredménynek, szerencsére nem jött be az itáliaiakkal szembeni sztereotípia, így nem egy unalmas beállok védekezni, mert idegenben jó az iksz is. A meccs összességében kiegyenlített volt, a labdabirtoklás majdnem, hogy megegyezett (49-51), a kapura lövések számából (9-11) sem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

Tudtad -e?

- A legutóbbi meccsüket 2009-ben játszották, akkor már a kieséses szakaszban. Torinóban 2-2es döntetlent értek el a felek, Londonban Drogba egy szem elég volt az üdvösséghez.

- A Chelsea trénere, Roberto Di Matteo 34 alkalommal volt olasz válogatott és 1993-1996 között a Lazio játékosa volt. 1995 májusában gólt is szerzett a Juvénak az ex-középpályás.

- Szintén maradunk az olasz mesternél. Ott volt a válogatottal azon az 1998-as VB-selejtezőn, amikor az isteni Gigi bemutatkozott a taljánok között. A meccset az oroszokkal játszottak és 1-1es döntetlent értek el.

- Nem őrizhet túl szép emlékeket Buffon a Chelsea két támadójáról, Torres-ről és Mata-ról, akik mindketten bevették a kapuját a nyári Európa-bajnokság döntőjében.

- Pirlo már 2002-ben farkasszemet nézhetett a cseh Cech-vel egy U-21es EB során. Az olaszok ugyan kikaptak, de Andrea belőtte a tizenegyesét a kapus ellen.

- A csorda új zebrája, a dán Bendtner a sok angliai év alatt természetesen már többsör találkozott a kékekkel. Hét találkozóból kettőről távozhatott győztesként, összesen egy gólt szerzett ellenük még Arsenal játékosként.

- Lichsteiner és Hazard ugyan este egymás ellen lépnek a pályára, pedig nem is volt olyan rég, hogy egymásért küzdöttek még a Lille-futballistáiként a 2007/2008as szezonban.

Az első félidőt jól kezdték az angolok. A kezdő sípszó előtt Abra-papa pár pufajkása körbehordozta a stadionban a tavaly elhódított és azóta féltve őrzött BL-serleget, lehet ennek köszönhető a jó rajt. Na meg a kis 21 éves brazil Oscarnak köszönhetően. Bevallom őszintén, mikor láttam a kezdő tizenegyeket kiírva és Mata helyén az ő nevét véltem felfedezni gúnyosan megjegyeztem, hogy majd egy értelmes labdája nem lesz, nem bírja majd a kontaktokat és jól fel lesz rúgva. Erre úgy rám cáfolt és hozott égő helyzetbe az elhamarkodott kijelentéseim miatt, mint ahogy Susan Boyle lephette meg az angol tehetségkutató verseny zsűrijét (még akkor is ha a végén tényleg jól felrúgták).

Korábban az Európai Szuperkupa-döntőn láttam és ott felejthető teljesítményt nyújtott a csapattársaihoz hasonlóan. Viszont tegnap úgy forgolódott az első BL-találkozóját játszó spíler a kőkemény talján védők között ahogy csak akart és ugyan az első góljának érdeméből levon egy kicsit, hogy megpattant Bonuccin a lövés, a második góljára már nincsen jobb szó: zseniális! Furán tudta átvenni a labdát, megkerülte Pirlót, mint sok magyar az adóhivatalt és bumm, tüzelt. Zidane-díj részemről a jutalom. Két góllal debütált tehát a brazil, viszont Rooney és Raúl korábban elért mesterhármasát nem sikerült egalizálnia. Az újoncok napja volt Londonban, ugyanis túloldalt Vidal szépített, akitől már megszoktuk, hogy védekező középpályás létére szívesen feljön a támadásokkal.

A második félidő inkább a Juventusé volt. Nem csak azért mondom, mert döntetlenre mentették a találkozót, hanem mert képesek voltak megújulni a Chelsea ellen. A friss lendület a kispadról érkezett Quagliarella személyében és hasonló nagyot képtelenek voltak húzni az angolok. Ma is bebizonyosodott, hogy túl rövid a kispadjuk, Torres helyére nincsen alternatíva, ha neki nem megy a meccs (ahogy tegnap), akkor nem tudnak minőségi csatárt felhozni a helyére, aki rangadókat döntsön el. A spanyol csatárt segítő apró középpályásokból olyan felhozatal van, mint a Citynél támadóból, de a Mikel-Lampard tengely helyére sincsen sok lehetőségük Essien és Meireles távozása után. Nem lepődnék meg, ha majd a télen kijavítaná Abra ezt csorbát fontot nem sajnálva. Az egyenlítésre rászolgáltak az olaszok, sőt Quagliarella felső lécen csattanó lövésével nyerhette is volna, de szerintem az a bizonyos alumínium igazságot szolgáltatott.

Necces Barca- és ManU-siker, fehérorosz és román csoda

Barcelona - Szpartak Moszkva: 3-2

Tello (14.), Messi (71., 80.), ill. Dani Alves (29. – öngól), Romulo (58.)

Meleg volt a pite a katalánoknak, de Tello és Messi lehozta a meccset. A játék természetesen Barca-fölényt mutatott a megszokott nagy labdabirtoklási aránnyal együtt. Magukat hozták nehéz helyzetbe azzal, hogy a vezetés megszerzése után Dani Alves szerencsétlenül ért bele a labdába és öngólt szerzett. A katalánoknak mennie kellett az eredmény után, ebből végül az lett, hogy kaptak még egyet. Aztán a forgatókönyv a szokásos: jött a MESSIás és nyert a spanyol óriásklub.

Bayern München - Valencia: 2-1

Schweinsteiger (38.), Kroos (76.), ill. Valdéz (91.)

Nem sikerült a denevéreknek átírni a papírformát, de azért a tisztes helytállásra jók voltak. A Bayern nagy labdabirtoklás fölényt mutatott (64%) és több mint háromszor lőtt kapura. Meglepetésnek számított, hogy a horvát gólzsák Mandzukic helyén, a már lassan veteránnak számító Pizarro kezdett, aki felejthető produkciót nyújtott. a németeknek 38 perc, majd ennek a duplája kellett, hogy két gólos előnyt dolgozzon ki, de az rendes játékidő után torlódtak fel igazán az események: kihagyott Mandzukic tizenegyes, Valencia-gól és kiállítás.

Braga - Cluj: 0-2

Bastos (19., 34.)

A forduló egyik legnagyobb meglepetése volt a románok győzelme Portugáliában. Vass Ádám sérülése miatt nem volt a pályán, de ott volt kolozsvári oldalon az a brazil Luís Alberto, aki frissen érkezett az ellenfél Bragatól. A találkozó mégis egy másik braziltól volt hangos, név szerint Rafael Bastos. Ő volt a főbűnös, hogy elrontotta a portugálok kedvét. Lehet a portugálok is érzik, hogy a BL erős nekik és jobban érvényesülnének az EL-ben, de ilyen teljesítménnyel nehéz lesz megszerezni a kvalifikációt érő harmadik helyet.

Celtic - Benfica: 0-0

Egy nem túl izgalmas meccsen született egy nem túl izgalmas végeredmény. Összesen tizenkét kapura lövés volt a meccsen, melynek a végén inkább a skótok örülhettek a döntetlennek. A legnagyobb nevető harmadik viszont majd a Szpartak Moszkva lehet a csoportjukból, akiknek tetszhetett a pontosztozkodás. A Barcelonát úgyse fogja utolérni ez a hármas, egymással viszont szép csatákat vívhatnak.

Lille - BATE Boriszov: 1-3

Chedjou (60.), ill. Volodko (6.), Rogyionov (20.), Olehnovics (43.)

Számomra a nap legnagyobb meglepetése, még akkor is, ha előzetesen döntetlent jósoltam. A BATE a három pont megszerzésével olyan meglepetést szerzett, mint mikor lejjebb viszik a benzin árát. A franciákról tudni lehetett, hogy nincsenek jó formában, de ekkora égésre ők se számíthattak. A fehéroroszok volt, mikor három góllal is vezettek már az első félidőben. Kapitális hibát vétettek a Lille védői, teljes volt a káosz. Végül egy szépítő gól összejött nekik is, hogy egy oktánnal halkabb legyen a meccs végén a hazai közönség füttykoncertje.

Manchester United - Galatasaray: 1-0

Carrick (7.)

Gálát tippeltem és tökre nem az lett. 50-50 volt a meccs végén a labdabirtoklás, a kapura lövések is majdnem megegyeztek. A gól egy gyönyörű Kagawa kiugratásból született, melyet végül az előrehúzódó Carrick váltott találatra. Elől még most sem számíthattak Rooneyra, de RVP már SAF rendelkezésére állt. Az angolok több góllal is nyerhettek volna mikor tizenegyeshez jutottak, de Nani kihagyta azt. A lényeg persze a három pont megszerzése a vörös ördögöknek, majd a jelenlegi csoportelső Cluj ellen a gólzápor is összejöhet az Old Traffordon.

Shakhtar Donetsk - Nordsjaellan: 2-0

Mkitarjan (44., 76.)

Győzelemmel ünnepelte 100. BL-meccsét Lucescu kapitány. A dánok megúszták az első meccsüket két kapott góllal, egyenlőre jól állják a sarat. Sőt debütálásként többet járatták ők a labdát, mint a házigazdák. Az ukránok mindkét gólját a bajnokságban is remek formában lévő örmény csatár szerezte. A Shakhtar ezzel vezeti a csoportját a Juve-Chelsea páros előtt, köszönhetően a döntetlenjüknek.

]]>http://bajnokok.blog.nepsport.hu]]> - juan carlos

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1309) Belföld (10) Szépségápolás (15) Történelem (17) Vetítő (30) Egészség (50) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7479) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Sport (729) Politika (1582) Tereb (146) Heti lámpás (308) Irodalmi kávéház (536) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (701) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2772) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>