Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
182471c969426814aa84a788193f24a1.jpg

Az első felvonás

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Minden tiszteletem a Real Madridé, amely  a harcos évtizedek alatt legalább olyan csodálatos teljesítményt nyújtott, mint például Fekete Pakó a műsorvezetésben.

Szóval klassz brigád, és ha még hozzávesszük, hogy Purczfeld Feri bácsi is milyen dús, látványosat alkotott a madridi csapatban, hát igenis nagyon nagy hallósdoboz és dupla hurrá a királyi klubnak.

A trón az övék, már legalábbis is az ő olvasatukban. Tavaly óta a trénerre személyes, külön glória, hiszen a nagypofájú tagadhatatlanul a Föld nevű bajnokság legjobb koponyája. Egyben a legijesztőbb figura is José Mourinho, hiszen ha megzabosodik, akkor senki ne álljon az útjába. Első évében kapott egy pár sallert, meg egy kis alamizsna ünneplést, a Király Kupájában. Aztán csöndes emésztőzés a Bernabeu nevű helyen.

Az idei szezonnak szikkadtra dolgozott izomból futottak neki Mourino pribékjei, hiszen széttrancsírozták az össze felkészülési ellenfelüket, rettenetes híreket gerjesztve magukról, tegyük hozzá, jogosan.

És jött az első komolyabb ellenfél. A Spanyol Szuperkupában a gyűlölt, de tehetséges rivális, a Barcelona megküldése. Nem volt alaptalan a Barca-barátok feszengése, hiszen az elején jól odaléptek a vendégeknek a háziurak. Szép formációk, dübörgő taps, a csúcson pedig a gól, amit a legismertebb  Garfield klón, Nesut  Özil pörgetett Valdes neccébe. Eddig minden a forgatókönyv szerint, csakhogy az ellenfél felébredt az ebéd utáni szuszókából, és odavert kettőt , nem iker, hanem kistestvér Casillas zsákjába. És ekkor mutatta meg igazi profilját a Real Madrid. Amivel a világ legganébb csapata címet kiérdemelte.

Már az előző szezon bajnoki, meg BL-beli tipródásakor kiderült, hogy Pepe nem a Picasso festmények leghíresebb elemzője, hanem a planéta legtürhőbb focistája. Ezt a minőségét egészen jól őrzi, hiszen vasárnap este is megmutatta, ki is ő valójában. Sokak véleménye szerint már a jávai előember előtt is a Földön járt Pepe, időközben pedig a gyöngyszemnyi agya is összébb zsugorodott, úgy, hogy már a molylepke fejében is kotyogna az ő  esze. Ami labdarúgás címen ez a plankton megint művelt, arra már csak a - már meg ne haragudjon Dzsédzsé,- dagesztáni testőrök tudnának megfelelő büntetést. Rezzenéstelen arccal, nyilván edzői utasításra, csak vese, és szemöldök magasságban ér az emberirtás, de fontos és szabad, nyújtott lábbal  az ellenfelét filézni.

Pepe ezt bátran tehette, nem volt egyedül az álmokfutásban, Marcelino kisbrada éppoly lelkes volt, mint amennyire tapló, és Xabi Alonso sem akart nagyon háttérbe szorulni, vérfürdő tekintetében. Mintha komplettan bolondultak volna meg a madridiak, olyan eszelős menetet produkáltak Valószínűleg Zé Mourinho dobta fel a legényeket azzal az utasítással, ha égnek, jöhet  a hasfelmetszés, meg a zsibbasztó cirkuszolás, bíró megfélemlítése és az ellenfél hergelése. Hogy a totális megfélemlítés néhány Madridban alkalmazott fejezetét bemutassa a fehér trikós csapat.Ha nem megy a játék, odacsapunk azoknak, hátha emlékeznek majd erre, egy kis kakaskodásból, kis szerencsével még jól ki is jöhet a klikk. 

Ott a spanyol fővárosban, vagy Szent Péternél, nincs senkinek olyan kapcsolata, hogy ezek a legények a Szuperkupa második fejezetében már a labdát is rúgják? Szakítva az eddigi friss hagyományokkal. És akkor talán megint lehetne szeretni a Realt. Akár globálisan. Nem csak lokálisan.

Horti Gábor, fourfourtwo.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7501) Nagyvilág (1309) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Politika (1582) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (310) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Történelem (17) Mozi világ (440) Sport (729) Kultúra (6) Jobbegyenes (2778) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Szépségápolás (15) Egészség (50) Nézőpont (1) Belföld (10) Autómánia (61) Gazdaság (702) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>