Ma 2024 április 16. Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.
29d26ca864a66119038e8848bf668d97.jpg

Angol győzelmek a második forduló második napján

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kiütéssel nyert a Tottenham és az Inter, a Manchester United a hajrában győzött Valenciában. A Barca továbbra sem tud nyerni a Rubin Kazany ellen, a Köbenhavn idegenben verte a Panathinaikoszt és a csoport élére állt.

A-CSOPORT:

Tottenham Hotspur – Twente

Szakadó esőben játszották Londonban a két BL-újonc mérkőzését. Két hete mindketten 2-2-es döntetlennel debütáltak a legrangosabb európai kupasorozatban: a Spurs a Werder, a holland bajnok az Inter ellen szerzett egy-egy pontot.

A mérkőzés első félidejében nem vitték túlzásba a csapatok a nézők szórakoztatását. Egy-egy kevésbé kidolgozott támadás, vagy pontatlan lövés kivételével nem sok minden történt, egészen a 41. percig. Ekkor ugyanis egy jobb oldalról érkező felívelésnél lerántották Peter Crouch-ot, a norvég Hauge bíró pedig tizenegyest ítélt. A büntetőhöz a londoniak idén igazolt holland játékosa, Van der Vaart állt oda, lövését azonban Mihajlov kapus bravúrral védte.

A második félidőnek változatlan felállással vágtak neki a csapatok. A hazaiak óriási elánnak kezdtek, a 48. percben a tizenegyest hibázó Van der Vaart meg is szerezte első BL-gólját a Tottenham színeiben, Crouch visszafejelt labdáját félfordulatból juttata a kapuba (1-0). A Twente védelme a gól után sem tudta felvenni a lépést a hazaiakkal,  az 51. percben újabb büntetőt ítéltek meg ellenük. A labda mögé ezúttal Pavljucsenko állt, az orosz csatár pedig nem hibázott. A második félidő 6. percében máris 2-0 volt az állás.

Az 57. percben a Twente újra visszajött a meccsbe, Chadli használta ki a Tottenham-védők ügyetlenkedését. és 2-1-re alakította az eredményt. A gól utáni percekben az eddig is főszereplő Van der Vaart összeütközött egy labdáért felugró Twente-játékossal, a bírótól pedig ezért megkapta második sárga lapját is. A londoni szurkolóknak ekkor eszükbe juthatott az előző fordulóban eltékozolt kétgólos előny, ám ez a mérkőzés máshogy alakult. A 65. percben ugyanis egy kapura tartó lövésbe kézzel ért bele az egyik Twente-védő, méghozzá a tizenhatos vonalán, így a bíró megítélte a harmadik büntetőt is a hazaiak részére. A lehetőséget megint Pavljucsenko kapta meg, a feladatot ismét hiba nélkül teljesítette (3-0). A következő húsz percben ismét a hollandok ostromolták Gomes kapuját, de igazán veszélyes helyzetig nem jutottak. A mérkőzés végén aztán Bale indult meg egyedül, a magánakciójából gólt is szerzett,  beállítva a 4-1-es végeredményt.

A két újonc párbaját tehát a Tottenham Hotspur nyerte, amely így négy ponttal csoportja második helyén áll.

 

Tottenham Hotspur – Twente 4-1

Gól: Van der Vaart 47., Pavljucsenko 50., 64. – mindkettő 11-es, Bale 85., ill. Chadli 56.

 

 

A csoport másik meccsén az Inter a San Siróban ütötte ki a Werder Brement. Rafa Benítez hazai BL-bemutatkozásán a milánóiak bő fél óra alatt háromgólos előnyre tettek szert, Eto'o mesterhármast szerzett, Sneijder is betalált.

Internazionale – Werder Bremen 4–0
Gól: Eto'o 22., 27., 81., Sneijder 34.

 

 

B-CSOPORT


]]>Hapoel Tel-Aviv – Lyon 1–3]]>
Gól: Enyeama 79. – 11-es, ill. Bastos 7. – 11-es, 36., Pjanic 94.
]]>Schalke 04–Benfica 2–0]]>
Gól: Farfán 73), Huntelaar 85.

C-CSOPORT

Valencia  – Manchester United

A játéknap rangadójának számító spanyol-angol csata méltatlanul gyenge játékot hozott. A meccset Kassai Viktor vezette, akinek játékvezetésével még sohasem kaptak ki a manchesteriek. A statisztikában a hazaiak is bízhattak, hiszen a nemzetközi porondon tizenegy meccs óta veretlenek stadionjukban. Az első félidőben semmi érdemleges nem történt, néhány kósza lövés és pontatlan beadás jelentette az összes izgalmat. A legnagyobb helyzet a Valencia előtt adódott, amikor Van der Saar tőle szokatlanul a labda alá futott egy jobbról érkező beadásnál, de Soldado méterekkel fölé fejelte a labdát.

 

A második félidő utolsó tíz percéig szinte végig a hazaiaké volt az irányítás. Játékuk sokkal veszélyesebb volt, mint az első félidőben, nem egyszer hatalmas bravúrokra késztették a vendégek holland hálóőrét. A 77. percben a nem sokkal azelőtt beállt Manuel Fernandes próbálta meghálálni edzőjének a bizalmat, de Van der Saar védte próbálkozását. A nagy lehetőség után aztán Ferguson mester a halványan szereplő Anderson helyére behozta Hernándezt. Chicarito először egy nullszögből leadott lövéssel próbálkozott, kevés sikerrel, de a második lehetőségét már nem szalasztotta el: a 85 percben a szintén csereként beállt Macheda beadását remek labdaátvétel után továbbította a bal alsóba (0-1). Az utolsó öt percben már nem sikerült válaszolnia a Valenciának, így  Soldadóék hiába támadtak szinte végig, vereséget szenvedtek.

 

Valencia  – Manchester United 0-1

Gól: J. Hernández (85.)

 

 

A C-csoport másik meccsén a Glasgow Rangers az Ibrox-ban győzte le a Bursasport Naismith góljával, így két kör után a Manchester Uniteddel holtversenyben, kapott gól nélkül vezeti a csoportot.

 

Rangers – Bursaspor 1–0
Gól: Naismith 18.

 

 

D-CSOPORT

A Barca a tavalyi BL-szezonhoz hasonlóan most sem bírt a Rubin Kazannyal, egy-egy tizenegyesnek köszönhetően 1-1 lett a vége. A Barca meddő mezőnyfölényben játszott, a Rubin fegyelmezetten védekezett, sőt, a hajrában Obafemi Martins a győzelmet is megszerezhette volna, de fejese csak a kapufát találta el - a katalánok a Tatárföldön szerzett egy pont mellett Messi visszatérésének is örülhettek. A csoport másik meccsén a Köbenhavn idegenben verte a Panathinaikoszt, ezzel a dán bajnok két meccs után száz százalákos és vezeti csoportját.

 


Rubin Kazany –FC Barcelona 1–1
Gól: Noboa 30. – 11-es, ill. D. Villa 60. – 11-es

 


Panathinaikosz –Köbenhavn  0–2
Gól: N´Doye 28., Vingaard 37.

 

 

]]>A CSOPORTOK ÁLLÁSA]]>


fourfourtwo.hu
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (7) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2786) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Tereb (146) Életmód (1) Mondom a magamét (7536) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Gazdaság (704) Belföld (10) Heti lámpás (312) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Mozaik (83) Vetítő (30) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>