Ma 2023 szeptember 24. Gellért, Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina, Kende napja lesz.
1352c5300e5b8018bd8d00226b4e0979.jpg

All right, Mr.Wright! 5. - Lisztes szívesen játszana a Werder ellen

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Dr. Szepesi György az MLSZ örökös tiszteletbeli elnöke, a FIFA tiszteletbeli tagja, aranytollas újságíró, az Aranycsapat „tizenkettedik játékosa".  - Fourfourtwo magazinban rendszeresen jelentkezik nagyszerű jegyzeteivel. Ezekből tallózunk hetről-hétre.

A legnagyobb német sportlap, a Kicker külföldi labdarúgás rovatában Lisztes Krisztiánról közöl fényképes cikket. Moncz Attila kollégám Budapestről arról tudósítja a németeket, hogy a 35 éves játékos, aki a Stuttgart, a Werder Bremen és a Mönchengladbach színeiben tíz évet töltött a Bundesligában, visszatért ifjúkorának szeretett egyesületéhez, a Ferencvároshoz.

Az egykori Eintracht Frankfurt-profi, Détári Lajos különleges feladattal bízta meg: „A pályán és az öltözőben is a jó légkört, a csapategységet kell megteremtenie. Fél éve dolgozunk együtt, elégedett vagyok vele, és remélem, hosszú ideig tart még a közös munka” – mondta a Fradi edzője.

Lisztes is megszólal: „Óriási öröm lenne a számomra, ha játszhatnék egy Európa-liga meccset a Werder ellen, mert az az a német csapat, amelyben a legszebb éveimet töltöttem.”

De Lisztes jól érezte magát a Borussia Mönchengladbach színeiben is, ahol a napokban az 1974-es világbajnok, Berti Vogst 65. születésnapját ünnepelték. Az ötszörös német bajnok, 96-szoros válogatott arra büszke, hogy Franz Beckenbauer is jó barátja. Együtt voltak ifjúsági válogatottak is, s a Császárról, mint szuper emberről beszél az egykori játékostárs. Büszke arra, hogy nyolc évig volt szövetségi kapitány, és kétszeres Európa-bajnok, 1972-ben a játékos, 1996-ban az edző Berti Vogst vehette át az aranyérmet. És ez volt egyébként a német futball utolsó Eb-aranyérme.

S mi lesz 2012-ben? „A miénk jelenleg a világ legjobb nemzeti válogatottja, biztosra veszem, hogy legyőzzük a spanyolokat, s Löw kapitány irányításával miénk lesz az újabb bajnoki cím. Én leszek az első, aki telefonon gratulál majd Löw kapitánynak.”

Berti Vogst jelenleg Azerbajdzsán válogatottját irányítja 2014-ig. „Akkor befejezem edzői pályafutásomat, de tanácsadóként szívesen folytatnám, hűséges típus vagyok, mindössze két egyesületben játszottam, szülővárosomban, Büttgenben nyolc évesen kezdtem, tizenkilenc évesen a Gladbachban folytattam, másfél évtizeden át. Elégedett emberként mindenkinek hasonló jó sorsot kívánhatok.”

Szepesi György - fourfourtwo.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Kultúra (6) Jobbegyenes (2680) Autómánia (61) Vetítő (30) Flag gondolja (34) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Gazdaság (689) Heti lámpás (276) Mozaik (83) Nagyvilág (1309) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7091) Tereb (145) Történelem (16) Mozi világ (440) Belföld (10) Irodalmi kávéház (529) Sport (729) Titkok és talányok (12) Politika (1581)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>