Ma 2024 március 19. József, Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.
imagesca1mqrwl.jpg

All right, Mr. Wright! 3.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Dr. Szepesi György az MLSZ örökös tiszteletbeli elnöke, a FIFA tiszteletbeli tagja, aranytollas újságíró, az Aranycsapat „tizenkettedik játékosa".  - Fourfourtwo magazinban rendszeresen jelentkezik nagyszerű jegyzeteivel. Ezekből tallózunk hetről-hétre.

Hosszú lesz az a tizenegy év…

Ismét viták lángoltak fel a 2022-es, Katarban rendezendő világbajnokság körül, pedig már nyolc hónap telt el azóta, mióta az ázsiai ország megkapta a rendezés jogát. A legtöbben továbbra is a várható „elviselhetetlen hőségre” hivatkoznak, és vannak, akik megkérdőjelezik, miként szállásolhat majd el a kis területű ország 32 ország válogatottját, a várható több százezres létszámú turistasereget?

Sepp Blatter FIFA-elnök (aki egyébként a katari rendezés ellen volt) is megszólalt az ügyben. Kijelentette, hogy más környékbeli országok is szóba jöhetnek, ráadásul 11 év hosszú idő, még akár új pályázat kiírása is megtörténhet. Arról nem is beszélve, hogy a nemrég még vesztes országok alighanem vérszemet kapnának majd ebben az esetben… Megszólalt egy másik futballvezér is, Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern AG elnöke, aki bírálta a nemzetközi szövetségek egyesületi politikáját. Jelszava: „Több demokráciát az egyesületeknek!”

Az egykori remek támadó elmondta azt is, hogy a Bayern München idén is a bajnoki címre tör majd, de nem értett egyet két esetben sem az ultrákkal. Nem gondolja azt, hogy a klubnak tizenöt pont előnnyel kell majd elsőnek lennie, a javasolt új magatartási kódexre pedig csak annyit mondott: „Majd a házigazda Bayern eldönti, mit enged majd meg a szurkolóknak az Allianz Arénában.”

Uruguay a világfutball kirakatában

Uruguay válogatottja 16 év után nyert ismét Copát. A csapat vezéregyénisége a 32 éves Diego Forlán volt, aki a válogatottban eddig lejátszott 82 találkozóján 31 gólt szerzett, és ezzel kettős rekordot tart: ő az uruguayi válogatottsági rekorder, valamint a gólkirály is. Forlán így vélekedik a csapatról: „Büszke vagyok a csapatra, jómagam pedig családi hagyományokat követek, ugyanis nagyapám edzőként, apám pedig játékosként nyert Copát. Szerény csapat a mienk, vannak jó játékosaink, de nálunk a csapatszellem erőssége szállítja a sikereket, nem is beszélve edzőnkről, Tabarezről, aki új szisztémát vezetett be nálunk, és közönségszórakoztató játékra is törekszik a győzelem mellett, és ő irányítja az uruguayi utánpótlás jelentős részét is”.

Egy másik tréner, Felix Magath is sokat foglalkozik a fiatalokkal. A VfL Wolfsburg 58 éves szakvezetője büszke rá, hogy edzői pályafutása alatt két tucatnyi ifjú játékos (Kurányitól, Hlebtől kezdve Lahmig és Gomezig bezárólag) nevelődött vele sztárrá. Magath egyébként elmondta, hogy régi-új csapatát, a Wolfsburgot is szeretné a nemzetközi porondon sikeressé tenni, és hogy nem a középszerben akarja befejezni edzői pályafutását.

Szepesi György, fourfourtwo.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (17) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (308) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Sport (729) Egészség (50) Jobbegyenes (2772) Irodalmi kávéház (536) Nagyvilág (1309) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Kultúra (6) Gazdaság (701) Mondom a magamét (7479) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Tereb (146) Mozi világ (440) Belföld (10) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>