Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
3ab8c9fe419dabb8d50239e80ba8c064.jpg

Zuglói holnapolisz köztéri lakhatással, ingyenélettel

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem tudom feltűnt-e, min is munkálkodik a Karigeri mostanság. Ahogy szépen egymásba érnek a kirakós elemei, kibontakozik egy átfogó, mindent megváltoztató Nagy Terv.

Karigeri be akarja bizonyítani, hogy a jövővárost, amit még 8 évesen megépített legóból otthon, meg lehet csinálni a valóságban is. Most, hogy kapott hozzá egy Zuglót, neki is állt…

Zugló közelmúltjához szorosan kötődik a Keleti Pályaudvar felújítása, azaz a szétmálló pályaudvar környékének térkövezése, és az abból kialakuló dialógus egy jobb sorsra érdemes épület, és egy teljesen felesleges, de frissen szárazra kövezett tér között. Mindenesetre az építkezés ideje alatt a lányok kiszorultak a placcról, és benyomultak a diplomata-negyedbe a bájaikat villogtatni.

Nem volt olyan buszmegálló a Thökölyn, ahol ne lehetett volna extraszolgáltatást igénybe venni. Több lány volt a kerületben, mint jegyautomata. Meg vegyesbolt. Az amúgy teljesen jelentéktelen és indokolatlanul körbehisztizett Papcsák talán egyetlen valódi eredménye az volt, hogy regnálása alatt a rendőrök végre nemcsak betérdepeltették a lányokat az autóba, hanem be is ültették, el is vitték őket, sőt még igazoltattak is.

Hát így történt, hogy egy csendesebb, némiképp unalmasabb időszak köszöntött a kerületre.

A kérdés az, mikor fedezi fel magának újra az örömipar a mostanság mindenre nyitott kerületet, ahol Karigeri a mindent átfogó Nagy Terv első állomásaként belengette az ingyenélet-tervezetét, amely bizonnyal bátorítólag hat majd az erre érzékeny lelkű állampolgárok népes táborára. Ráadásul a Karigeri, hogy bebizonyítsa, hogy ő vezeti a legbefogadóbb, legelfogadóbb és legdemokratikus kerületet a városban, egyedüliként vállalta, hogy az összes közterületét átengedi lakhatási célokra.  Ezzel egycsapásra egyensúlyt hozott az erőbe, felfüggesztette a kerület és a hajléktalanok örökös háborúját.

Nyilvánvalóan lesz némi érdekellentét, mivel a Kormány szocreál múzeumokkal akarja teleépíteni a Ligetet, a Karigeri meg ugyanide lakóligetet álmodott, mi meg söröznénk a Kertemben.

Érdekes lesz megfigyelni, mit hoznak majd ezek a jól átgondolt lépések Karigeri utópiakerületében. Vajon mikor tartja majd első sajtótájékoztatóját az Uzsoki utcai kórház előtt, ahol bejelenti majd, hogy megszületett a kis Kovács Eldorádó, a jövő reménysége. Az első olyan gyermek, akinek szülei nagykorúságuk óta csak alapjövedelemből élnek. Majd büszke mosollyal hozzáteszi, nemsokára eléri a kerület a kritikus tömeget, és akkor végre kikiálthatják a Zuglói Demokratikus Köztársaságot, ahol Karigeri lesz az első titkár.

Miért Rigó - ]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7501) Politika (1582) Gazdaság (702) Kultúra (6) Jobbegyenes (2778) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Heti lámpás (310) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Sport (729) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Belföld (10) Nagyvilág (1309) Történelem (17) Tereb (146) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Életmód (1) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>