Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
Verhofstadt nekiment a konzultációnak + VIDEÓ!!

Verhofstadt nekiment a konzultációnak + VIDEÓ!!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az őrület határán!!! Ezt mindenkinek látni kell.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint cnak, az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetőjének a nemzeti konzultációt támadó nyilatkozata a szokásos nyomásgyakorlás része. Dömötör Csaba szerdán az MTI-nek azt mondta: a sértő mondatok célja is egyértelmű, azt akarják elérni, hogy Magyarország változtasson bevándorláspolitikáján.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: az a helyzet, hogy a Magyarországot "rendszeresen kioktató" liberális politikus egyértelműen támogatja azokat a javaslatokat, amelyekről a konzultáció szól. Azt mondta: Guy Verhofstadt a tavalyi népszavazás előtt világosan arra kérte a magyarokat, hogy szavazzanak igennel a betelepítésekre. Ezek után letagadni a konzultációban szereplő terveket "terebélyes arcátlanság". Felhívta a figyelmet arra: azóta az Európai Parlament megkezdte a betelepítési program végrehajtását.

Az államtitkár szerint a liberális vezető "minden tiszteletet nélkülöző" állásfoglalása szembemegy a véleménynyilvánítás szabadságával is. Minden magyar embernek joga van elmondani, hogy mit gondol "a teljesen ésszerűtlen és kockázatos betelepítési tervekről" - tette hozzá. Verhofstadt sértő mondatai csak további érveket jelentenek amellett, hogy minél többen vegyenek részt a konzultációban - hangsúlyozta Dömötör Csaba. 

Megjegyezte: ha Guy Verhofstadtnak valóban számítanának a demokratikus értékek, akkor ő is megkérdezné az európai embereket arról, hogy mit gondolnak az illegális bevándorlásról, és a betelepítési tervekről.

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetője több közösségi oldalon is megosztotta a magyar kormányt, valamint a nemzeti konzultációt bíráló megjegyzéseit, arra kérve Brüsszelt, hogy minősítse az unió alapelveivel ellentétesnek, vagyis tiltsa meg a nemzeti konzultációt. Az EP liberális frakcióvezetője közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnökről azt írta: "újabb botrányos módon próbálja megerősíteni önkényuralmát Orbán, félelmet gerjeszt". Úgy fogalmazott: a "nemzeti konzultáció a Soros-tervről valójában hazugságok halmazával árasztja el a magyar háztartásokat", mozgósítani próbálja a választókat, csupán néhány hónappal a parlamenti választások előtt, "és Soros urat veszi célba".

(MTI)

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Gazdaság (705) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Tereb (146) Politika (1582) Vetítő (30) Mondom a magamét (7546) Flag gondolja (36) Kultúra (7) Szépségápolás (15) Heti lámpás (312) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (10) Mozaik (83) Történelem (18) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2788) Sport (729) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>