Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
9637d2fc1292decbd2505e913533ea23.jpg

Terrorista kvóta

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ha hoz magával egy huncut arcú kisgyereket, akkor lehet szó kettőről vagy háromról?

Hiszen ezek a lurkók tényleg annyira, de annyira édibédik, még akkor is, amikor a rendőrsorfalhoz vágja őket hősies, „ezer kilométerek viszontagságain át” két kezében idehozó „apjuk”. Őt se bántsák, kérem, nem lesz gond vele, amíg a gyerkőcöket babusgatják, az „öreg” elvegyészkedik a pincében.

A Tisztelt Olvasó most úgy érezheti, hogy ez a felvetés azért ebben a formában igen „durva”, általánosító és széplelket sértő? Sajnos el kell keserítenem: nem az. Nem azért, mert a „háború elől menekülő szerencsétlenek” ahelyett, hogy Törökországban, Görögországban, Macedóniában avagy Szerbiában élveznék a béke egyhangúságát, ostromra indultak a magyar határ ellen. Még csak nem is azért, mert tucatnyi biztonságpolitikai elemző állítja azt, hogy a sok százezernyi menekült között csak az a terrorista nem szivárog be, akinek éppen Irakban vagy Szíriában van dolga valamelyik európai túsz internetes lefejezésével.

A történet sokkal profánabb. Mindannyian látjuk a televíziókban. Ilyen színűben és olyanban egyaránt. Mert az a legliberálisabb nyugati avagy hazai tudósításból is kitűnik – ahol goromba rendőr terrorizál terhes nőt és bájos kiskorút zsemle- és takaróosztás címén –, hogy a magyar, avagy immár a horvát, osztrák és német határhoz érkező tömegek bizony nem spontán cselekednek. Persze én értem és elfogadom, hogy egy ekkora útra az ember nem indul el gázspré nélkül, hiszen rengeteg veszély fenyegeti, ezért veszíti el útlevelét és egyéb okmányait is úton-útfélen. Sőt mély tiszteletem és megértésem övezi azt a szíriai polgárháborús menekültet is, aki égő házából a gyerek és az asszony mellett kimenti szép piros megafonját is. Rendes ember nem indul el enélkül sehova. Aztán, ha odaér a magyar határhoz, amely zárva, hát előbányássza a szütyőből, amikor a kartársak éppen kővel dobálják a rendőröket. Mégis szervezetten kell az ilyesmit csinálni, megafonos utasításra, nem járja, hogyha a civilizált Európába jönnek, csak úgy összevissza hajigálják a féltéglát. Mit szólnának ehhez a precíz németek? Nem sérthetik meg Merkel asszonyt, ha már transzparensre tették a nevét.

Na, ennyit az iróniából.

A megafont természetesen senki sem cipeli Aleppótól Horgosig, azt a helyszínen adják a kezébe a megfelelő embernek. A migránsok nem maguktól dobják el a regisztrációs papírt, nem maguktól váltanak erre vagy arra irányt. Nem maguktól választanak tüntető jelszót, sőt vágyaikat sem maguk fogalmazzák meg. Egyszer Németország, máskor Svédország. A civilizált média ezt imádja az embercsempészekre, valamilyen megfoghatatlan bűnözőkre fogni. Akiket valamiért sem James Bond, sem a 007-es amerikai avagy francia megfelelője sem tud megfogni. Azoknak az államoknak a titkosszolgálatai, amelyek részt vettek Líbia tönkrebombázásában, majd felfegyverezték az Iszlám Államot és az összes többi irányíthatatlan szíriai szabadcsapatot.

Robert Fico szlovák miniszterelnöknél az unióban kevesebb pragmatikusabb ember van – a pragmatizmus kifejezés pozitív és negatív értelmezését egyaránt értve rajta. Nos, Fico azt állítja, hogy azért nincs még mindig uniós csúcs a migránshelyzetről – csak a szakminiszterek vívódnak –, mert ott óhatatlanul megkérdeznék, ki is a felelős ezért az egészért. Félreértés ne essék, én sohasem merném azt állítani, hogy az említett államok kémei gerjesztenék ezt az egészet, az viszont tény, hogy eme „agentek” megbízói engedték ki a szellemet a palackból. Nem kell hozzá titkosszolgálati kódfejtőnek lenni, hogy nyilvánvaló legyen: a csempészbandák mögött terroristacsoportok állnak. Amelyeket – még egyszer hangsúlyozva – máig nem semmisítettek meg, fontosabb a szíriai rendszer megdöntése, mint a terrorizmus elleni küzdelem. Ismert közhely a CIA történetéből: mi lesz a költségvetésünkből, ha nincs ellenség, amire költsük? Ha nincs, teremtünk…

Természetesen nem minden migráns terrorista, de ezekkel a valódi és álmenekültekkel terrorizálják most az unió azon országait, amelyek „nem álltak be a sorba”. Gyengítik Németországot, amely nem vett részt a fenti bulikban. Az Európai Unió önvédelmi rendszere ma hasonlít a … Nem, nincs hasonlat. Az EU-nak ma nincs ilyesmije. Tegnap az Európai Parlament minden tényleges hatáskör nélküli szervezetén keresztülverték a kvótarendszert, hogy nyomást gyakoroljon a „renitens államokra”. Az európai országok osszanak szét a „frontállamokat” segítve – így minket is – 120 ezer migránst. Ez annyira drága. Értsük: ez nem azt jelenti, hogy tőlünk elvisznek mindenkit, hiszen amúgy sem akar senki sem maradni itt, ez azt jelenti, hogy idehoznak ezreket. S mitől humánus megoldás ez akkor, amikor a migráns nem akar éppen abba az országba menni?

Ez a megoldás nem európai, sőt semmilyen megoldás. Mert a tényleges válasz a migránsproblémára az okok felderítése, a helyszíni vagy legalábbis a válságövezetekhez közeli megoldás.

Ez azonban Brüsszel mostani urai szerint nem civilizált megoldás…

Ez a kvóta terrorista kvóta.

Máté T. Gyula - ]]>www.magyarhirlap.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (17) Mondom a magamét (7501) Életmód (1) Jobbegyenes (2778) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Politika (1582) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Egészség (50) Kultúra (6) Heti lámpás (310) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1309) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Gazdaság (702) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (10) Sport (729) Mozaik (83) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>