Talán észre kellene venniük: 2006 októbere óta a baloldal folyamatosan vereséget szenved. Zsinórban két önkormányzati (2006, 2010) és két országgyűlési választást (2010, 2014) buktak el. Az őszödi beszéd után, attól kezdve, hogy Magyarországot megsuhintotta az államcsőd (2008) és gigahitel fölvételére kényszerült, a szocialisták szánkó nélkül, hátsójukon sebesen csúszva siklanak lefelé a lejtőn. És nem képesek megállni. A listavezető Szanyi Tibor szerint az MSZP-nek az a célja, „hogy felnyissák a választók szemét”.

Pedig a választók szeme az őszödi hazugságbeszéd kiderülése óta nyitva van. Ezért nem szavaznak az MSZP-re. A ]]>fölmérések szerint]]> a vasárnapi EP-választásokon az MSZP-nek legjobb esetben 3 mandátuma lehet a Fidesz valószínűsíthető 10-13 mandátumával szemben. Ehhez képest a baloldal úgy kampányol, mintha az emberek vállukra emelve dicsőítenék őket. Azért van olyan nagy hangjuk, hogy ne lehessen észrevenni, csak ők csapnak zajt, alig érdekelnek már valakit. Soha nem fognak megújulni, hiszen legelőször is önmagukat kellene leváltani.

Makacs maradásuk olyasmi, mintha 1945 után Hitler előmászott volna bombabiztos bunkeréből: gyerekek, kamu volt az öngyilkosságom, most megcsináljuk a defasizálást, én irányítom. A legvidámabb perceket ismét ]]>Gyurcsány okozza az olvasóknak]]>: tegnapi népszabadságbeli interjújában kijelenti, hogy „az önvizsgálatot május 26-án, az EP-választás másnapján kezdjük”. Kicsit előbb kellett volna, mondjuk miniszterelnöksége idején. Végül is az önvizsgálat nem valamiféle puffadásgátló, ami vereség esetén alkalmazandó, egyébként felesleges.

A mi hazai baloldalijaink semmit nem változnak. Nem vonják ki magukat a forgalomból. Akármilyen kudarc éri őket, akármekkorát buknak, ők maradnak. Kipróbált elvtársak tesznek így. Bíznak magukban akkor is, amikor már nem bízik bennük senki sem. Gondolkodásuk megkövesedett, távlattalan. Szanyi a tévévitától távol maradó Pelczné Gáll Ildikónak azt üzente, ha nem ül le velük vitázni az EP-választások előtt, az olyan, mintha egy állásinterjúra nem ment volna el. Ez az ő mélystruktúrájuk. Még mindig azt hiszik, ők osztanak észt, pénzt, állásokat.

A Jobbik azért törhetett előre ]]>gyanús bekötöttségű tagjai]]> ellenére, mert a vesztes trió (Bajnai, Mesterházy, Gyurcsány) semmilyen választói réteget nem volt képes tartósan mobilizálni.

Az LMP meghasonlott önmagával, Schiffer András az EP-kampány hatására már oly igézőeket mond, mintha Orbán Viktor asztrálteste lenne. Az embereket, a magyar embereket és a természetet szeretné megvédeni. Kitől? Hát a multiktól. Dicséretes program. Ha a tartalmat és a hitelességet összeadva megvonjuk a szkepszis köbgyökét, megkapjuk a várható egymandátumos eredményt.

Vasárnap éjjel már látni fogjuk, hogyan rajzolódik át Európa politikai térképe. Minden változás nagyon fontos eltolódásokat, új irányokat fog jelezni. A nagy átrendeződésben csak nekünk, magyaroknak lesznek abszolút biztos pontjaink: Bajnai, akitől hiába fordult el száját elhúzva a politika, ő akkor sem fordít hátat a politikának, Gyurcsány, aki, hogy maradhasson a politikai melegedőben, inkább önvizsgálatot tart és Mesterházy, aki már oly sokszor veszített, hogy az már fölér egy főnyereménnyel. A víz szalad, a kőbaloldal marad.

Körmendy Zsuzsanna - mno.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu